Dodaj do ulubionych

ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 09:37
Witajcie, zaczelam chemioterapie - stwierdzono u mnie ziarnice zlosliwa. Mam
prosbe: nie jestem w stanie czytac roznych list dyskusyjnych na ten temat,
jestem bardzo roztrzęsiona, bardzo mnie to przeraża, a wiem, ze wiele ludzi
zna rozne sposoby - jak przetrwac ten okres. Lekarze nie podpowiadaja zbyt
duzo: dostalam recepte na peruke i informacje, ze moga byc wymioty oraz
tabletki p/wymiotne. Wiem, ze stosuje sie specjalna diete, pewne produkty
sa zakazane, inne wskazane; sa rozne rzeczy, ktorych nie nalezy robic, a
inne - wprost przeciwnie, jesli ktos by byl tak mily i wypisal mi troche
podpowiedzi. Bedę bardzo wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: małgo Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 10:16
      Odwiedz www.wielkastopa.prv.pl znajdziesz tam wszelkie niezbedne informacje
      dotyczące leczenia jak i samej choroby.Leczenie onkologiczne nie nalezy do
      przyjemnych chemioterapia wiąze sie z przykrymi skutkami ubocznymi takimi jak
      wymioty nudnosci ale dzieki nowoczesnym lekom mozna te dolegliwosc łagodzic
      (napewno spotkałas sie juz podczas leczenia ze srodkami typu zofran czy atossa)
      Mozna sobie pomoc jedząc odpowiednio (małe ilosci a często)dobrym sposobem na
      zmiejszenie nudnosci jest picie napojow gazowanych (najlepiej coca-coli)podczas
      podania chemii mozna tez przegryzac słone paluszki.Niewskazane jest natomiast
      spozywanie cytrusow czy tez sztucznych preparatow witaminowych.To w skrocie bo
      tak naprawde to temat rzeka.Co do samej choroby - powinnas sie uspokoic
      ziarnica to ten typ nowotwora ktory leczy sie efektywnie jej rokowania roznią
      sie od innych typow chłoniakow.W poczatkowych stadiach choroby wyleczalnosc
      sięga 80% sama znam osoby ktore zyją 15, 20 lat od diagnozy.To nie wyrok a
      przedewszystkim trzeba wierzyc ze uda sie pokonac chorobe!Pozdrawiam!
    • Gość: małgo Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 10:22
      Ahh i podsune Ci jeszcze jeden link
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22678
      Uczestniczki tego forum są w trakcie walki z tą chorobą.
      • Gość: justyna Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 20:37
        Bardzo dziekuje za te slowa. Juz tam zajrzalam i chyba sama odwaze sie napisac.
        To o coli i slonych paluszkach mysle ze prawda, pojadalam w czasie chemii
        pikantne wafle i zabijaly smak chemijki. Popije cola i bedzie komplet.
    • Gość: teresa Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.net-serwis.pl 02.11.04, 10:45
      ogolnie przy nowotworach trzeba unikac cukru(w tym miodu) i tluszczu, wskazane
      sa potrawy i napoje alkalizujace ustroj
      coca-cola zawiera ogromne ilosci cukru
      • Gość: małgo Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:32
        Gość portalu: teresa napisał(a):

> ogolnie przy nowotworach trzeba unikac cukru(w tym miodu) i tluszczu, wskazane
        > sa potrawy i napoje alkalizujace ustroj
        > coca-cola zawiera ogromne ilosci cukru

Tak ale tu juz jest mowa o diecie stosowanej w profilaktyce i podczas leczenia
        chorob nowotworowych a zdania na temat jej słusznosci sa podzielone wsrod
        onkologów. Moj lekarz twierdzi ze jakakolwiek dieta jest zbędna powinnam jesc
        wszytko by absolutnie nie dopuscic do spadku wagi.Pozatym mowiłam o stosowaniu
        coca coli w łagodzeniu nudnosci spowodowanych chemią .Oczywiscie mozna
        wyeliminowac z diety cukry unikac mięsa wieprzowego potraw smazonych itd
        szczegolowo przedstrzegac diety kazdy ma wolną wole. Moj post był jedynie
        odpowiedzią na pytanie jak złagodzić skutki chemioterapii stąd ta propozycja
        stosowania coca coli.
        • Gość: Teresa Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.net-serwis.pl 02.11.04, 13:57
          lagodzic trzeba, ale wspomagajac organizm, a nie oslabiajac go
          coca-cola jest takze jednym z najbardziej zakwaszajacych napojow na swiecie, pH 2-3
          sa ziolowe mieszanki oczyszczajace, odzywcze i wzmacniajace na bazie tradycyjnej
          med.chinskiej o wlasciwym pH
          • Gość: małgo Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:09
            Gość portalu: Teresa napisał(a):

> lagodzic trzeba, ale wspomagajac organizm, a nie oslabiajac go
            > coca-cola jest takze jednym z najbardziej zakwaszajacych napojow na swiecie,
            pH
            > 2-3
            > sa ziolowe mieszanki oczyszczajace, odzywcze i wzmacniajace na bazie
            tradycyjne
            > j
            > med.chinskiej o wlasciwym pH

Tak lecz niekoniecznie złagodzą nudnosci spowodowane chemioterapią co paskudna
            gazowana coca cola zrobi napewno.Byc moze coca cola nie jest napojem super
            zdrowym ale mysle ze nie mozna twierdzic ze sporadyczne popijanie jej przy
            podaniu chemii wpłynie bardzo niekorzystnie na stan zdrowia, wkoncu chodzi tu
            tylko o ten efekt złagodzenia mdłosci. Mozna by tez nie poddawac sie leczeniu
            onkologicznemu bo jak wiesz chemia jest rakotworcza i paradoksalnie moze
            powodowac nowotwory wtorne ale przeciez nikt tego nie zakłada!
    • Gość: łagodzenie chemii Re: ziarnica złośliwa - prośba o podpowiedzi IP: *.opa-carbo.com.pl 02.11.04, 11:20
      Jest suplement który może znacznie złagodzić nieporzadane skutki chemii a także
      pomóc w całkowitym wyleczeniu zobacz www.zdrowie.republika.pl
    • Gość: Ciekawy Re: łągodzenie chemii IP: *.opa-carbo.com.pl 02.11.04, 11:27
      Jest coś co może znacznie osłabić negatywne skutki chemi i doprowadzić do
      całkowitego wyleczenia - zobacz www.zdrowie.republika.pl
      • misiania Re: łągodzenie chemii 02.11.04, 14:07
        fuj, handlarzu z IP opa-carbo.com.pl, wykup baner reklamowy.
        • Gość: Ciekawy Re: Dlaczego dobre rady to fuj ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:59
          Nie poradzić komuś znając sposób to jest fuj.
          Proponuje tylko coś co może bardzo pomóć w takich przypadkach. Czy informowanie
          o dobrych środkach osób które szukaja pomocy to coś złego. Może taka osoba
          nigdy nie zajrzy na ten twój baner i straci sansę na pomoc. I dlaczego jeżeli
          ktoś prosi o pomoc mam nie odpowiadać, nie mogę tego zrozumieć. Czy np.
          aptekarz zapytany o pomoc ma odesłać chorego by sobie sam szukał pomocy w
          reklamach? Dlaczego aptekarzom nie mówicie fuj handlarze - czy wiecie jakie
          pieniadze oni robia na lekach (mozna też powiedzieć na ludzkiej chorobie)
          Ciekawe czy ty wiedząc o czymś co może pomóc schowasz to do kieszeni (bo to
          moze reklama) niech sobie samii szukają. Cos czuję że chyba że boisz się
          konkurencji, a może aptekarz?.
          Radcie potrzebującym a nie gadajcie głupot.
          Forum jest po to by pomagać a ja jestem przekonany, że to pomoże więc radzę. A
          na słowa pomozawsze reagował jeżeji będe potrafił pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka