Dodaj do ulubionych

helicobakter

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 21:57
miałam to paskudztwo rok temu.wyszło po endoskopii,wyleczyłam, ale od kilku
dni mam silne bóle żołądka i znowu o tym myślę. robiliście testy z apteki?
bo endoskopi drugi raz na razie nie dam sobie zrobić...POMOCY
Obserwuj wątek
    • Gość: ZAQ Re: helicobakter IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 02.11.04, 22:13
      Niestety to .....listopad czyli przeklęty miesiąc dla wrzodowców. Odzywają Ci
      się zwyczajnie wrzodziki czyli idź do lekarza czyli Controloc + może Famogast 3-
      4 tygodnie i ...aby do wiosny. W marcu powtórka z rozrywki.Taki to juz los
      żołądkowców. Głowa do góry, będzie OK, leki działają i to jest najważniejsze.
      Pzdr
      • Gość: Akinka6 Re: helicobakter IP: *.chello.pl 03.11.04, 06:53
        Mam taki sam problem, tylko że robiąc badania krwi na helico wynik był ujemny.
        Ale bóle bywają, więc zażywam witaminkę pod nazwą Famogast i jest dobrze.
        Pozdrawiam
      • Gość: nowa Re: helicobakter IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 16:12
        ale ja nie mam wrzodów i pani doktor po endoskopii powieziała , że mam bardzo
        zdrowy żołądek i to wina helikobaktera.jak go wyleczyłam to długo był spokój.
    • kasiaodani Re: helicobakter 03.11.04, 10:15
      ja wykryłam swojego helicobaktera w ubiegłym roku jakimś testem aptecznym.
      Dostałam kombinację 3 róznch antybiotyków i od tamtego czasu mam spokój.
      Żadnych bóli i nieprzyjemności. Ale niestety nazw leków nie pamiętam:(
      Pozdrawiam.K.
      • Gość: mur Re: helicobakter IP: *.toya.net.pl 03.11.04, 19:03
        Eradykacja Helicobacter pylori faktycznie jest trójlekowa:
        np: 2 x dobę 20 mg omeprazolu, 1 g amoksycyliny, 500 mg klarytromycyny przez
        tydzień. Możliwa jest kombinacja z metronidazolem ale jest gorzej tolerowana.
        Co do testów aptecznych - większość z nich wykrywa przeciwciała, a te mogą być
        obecne w krwi nawet przezc dwa-trzy lata po zakończeniu SKUTECZNEJ terapii
    • Gość: abc Re: helicobakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:58
      A jak wyglada i jak się używa testu z apteki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka