Dodaj do ulubionych

Łuszczyca Cześć 1

08.12.22, 01:26
Stwierdzono u mnie łuszczyce
Wycinałem bałem się ze to czerniak
Teraz wiem że to łuszczyca
Temat nowy
Nie znam się na tym całkowicie
Zadawajcie pytania a ja odpowiem
Do snajpera czuwaj byśmy się nie pokłócili
Obserwuj wątek
    • kotyuk Re: Łuszczyca Cześć 1 25.03.23, 12:15
      Nie można twierdzić czegoś tylko na podstawie doświadczenia. Część pacjentów z łuszczycą jest w ogóle źle diagnozowana. Przez 18 lat pracowałem w ortopedii w Kijowie, a w 2009 roku napisałem pracę doktorską o łuszczycowym zapaleniu stawów. Miałem wielu pacjentów z łuszczycą, mimo że zajmowałem się ich stawami. Wielu z nich było leczonych metodami nietradycyjnymi. Dlatego przez długi czas obserwowałem pacjentów zarówno po tradycyjnych, jak i nietradycyjnych metodach leczenia. Mogę stwierdzić, że obecnie nie ma sposobu na całkowite wyleczenie łuszczycy. Ale jest wiele sposobów na jej skuteczne leczenie i uzyskanie długotrwałych remisji, czasem na kilkadziesiąt lat. Dobrą metodą jest terapia biologiczna. Jednak ze względu na skutki uboczne stosuje się ją zazwyczaj w ciężkich przypadkach. W łagodniejszych przypadkach stosuje się zwykle prostsze i tańsze metody.
      • kotyuk Re: Łuszczyca Cześć 1 25.03.23, 12:47
        Na szczęście łuszczyca u większości pacjentów nie ma ciężkiego przebiegu, czasem blaszki pojawiają się dopiero po silnym stresie i mogą ustąpić samoistnie lub przy minimalnym leczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka