Gość: ważne IP: *.aster.pl 18.11.04, 18:48 jakie są normy ile powinno być candidy albicans w organizmie i czy moze ona powodować świąd jest 2 lekarzy i kazdy mówi co innego ktos wie jakie sa normy tej cnadidy w organizmie człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggier Re: pomocy 18.11.04, 21:10 Nie wiem czy są "normy" odnośnie obecności drożdżaka candida albicans. Tu jest link, który może ci w jakimś stopniu pomoże;) www.resmedica.pl/ffxart10996.html p.s. wrzuć w wyszukiwarke hasło candida albicans, może znajdziesz coś jeszcze;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pomocy IP: *.aster.pl 18.11.04, 21:47 wlasnie te normy chyba są najważniejsze... wiem ze candida jest w kazdym organizmie i zaczyna być zle jak jest nadmierny jej rozwoj w ogrganizmie to powtarzaly mi obie lakarki ( ja na wynikach nie mialam podanej normy tylko tyle ze wyhodowano ten rodzaj grzyba z tego co wiem rosly przez 3 tyg. w bardzo dużych ilościach tyle wiem od laboratki) zostalam przeleczona jedna doktor sie upiera ze mam nadal te grzyby patrzac na jame ustną a 2 mi mówi że nie mam i tylko duzy przyrost powoduje grzybice) ja jej mówie że miałam ale ona w to nie wierzy i mówi że nawet nie wiadomo ile ich jest... wiec jesli kotś wie czy w takich badaniach w ogole sa jakies normy w tych grzybach do bardzo prosze o pomoc... bo nie mam pojecia która ma w koncu racje... w paru rzeczach mówią to samo ale nie we wszystkim sie zgadzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pomocy IP: *.aster.pl 18.11.04, 21:50 a i sie jeszcze zapytam jak mam wiedziec kiedy mam przerost drożdzy i kiedy ich jest za dużo jak w opowiednich ilosciach są one w każdym z nas... już zgupiałam zupałenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: pomocy IP: *.net-serwis.pl 18.11.04, 22:39 tutaj jest swoisty test, moze nie naukowy, ale pomocny: naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm Odpowiedz Link Zgłoś