Dodaj do ulubionych

Do kogo się udać?

27.11.24, 18:48
Cześć wszystkim,

jako mężczyzna (23 lata) zmagam się z problemem odkładania tkanki tłuszczowej w dolnych partiach ciała (uda, łydki), oraz z ginekomastią. Posiadam szczupłą sylwetkę, co potęguje wrażenie otłuszczonych nóg i według mnie wygląda to stosunkowo nienaturalnie przy wadze 70kg oraz wzroście ok. 185cm.

Chciałbym to skonsultować ze specjalistą, który może mi doradzić jak postąpić.

Zmagaliście się kiedyś z taką przypadłością? Jeśli tak to bardzo bym prosił o poradę do kogo mógłbym się udać.

Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Do kogo się udać? 27.11.24, 19:28
      Proponuję udać się do psychiatry masz dobrą wagę i mieszasz się Kurczę a potem będzie bibulina janoreksja
      • sp9tcu Re: Do kogo się udać? 28.11.24, 13:40
        Zawsze tak pisze ostro A teraz już nie na ostro wytłumaczę całą sprawę Ja mam 175 cm wzrostu i ważę w tej chwili 107 do 108 kg jak zmieniłem lekarza w ciągu roku spadłem z wagą z 114 kg absolutnie tym się nie przejmuje po prostu przez dłuższy okres czasu Stanąłem na wadze od 110 do 114 km od 110 do 114 kg to jest przez trzy cztery lata mój organizm po prostu powiedział dość i nie zacząłem grubnąć teraz zacząłem chudnąć co do chudnięcia uwaga jest bardzo ważna Nie jest to wcale takie proste jak ładne UPS przestanę jeść UPS będę dietował UPS będę robił głodówki i już przejdzie schudnę jak coś takiego myślicie to naprawdę jest potrzebny albo boję się że jestem gruby jest potrzebny psycholog i psychiatra gwałtowne odchudzanie Powtarzam jeszcze raz gwałtowne odchudzanie pierwszym objawem gwałtownego odchudzania jest to że schudniecie a potem znowu zaczniecie to nadrabiać zrobi się tak zwana beka po prostu ważyć jest 110 kg w porządku lecicie do 105 Uuu I wtedy chcecie nadrobić bo tak przeważnie i lądujecie zamiast tu dziesięciu na 115 kg poza tym wszelkie głodówki i wszelkie diety cudy co są w internecie to jest wielkie dziadostwo i to bardzo szkodzi ja przez miesiąc miesiąc nie jadłem drożdżówek przez 3 tygodnie nie jadłem placka kołacza makowo-serowego pośrednio bo miałem kłopoty zdrowotne bo się totalnie przeżarłem byłem u jednego profesora który przyjmuje w naszym rejonie bardzo miły profesor nazwiska nie podam ponieważ to jest za dobry człowiek żeby tak pisać od razu o nim Po prostu i pan profesor doktor Rozmawiałem z nim gastrolog dla informacji zrobi Rozmowa trwała 10 minut już trochę o mnie wiedział nie było żadnego tematu że nowotwory bo mój tata miał nowotwór jelita grubego więc nie było żadnego tematu że to są sprawy nowotworowe żadnego tematu że trzeba zrobić kolonoskopię a tutaj w Andrychowie tylko każą na kolonoskopię że trzeba zrobić gastroskopię pan doktor słaba słaba no no po prostu słaba powiedział że w moim przypadku gdybym miał Gorsze wyniki złe wyniki to wtedy robi się alarm a ja mam wyniki bardzo dobre poza próbami wątrobowymi w bitbulliną na moją na moją prośbę po prostu strasznie dużo obżerałem się tłustymi rzeczami typu koce co no nie no koce to jeszcze można powiedzieć ale tu z tymi tłustymi rzeczami pizzami bigosami innymi rzeczami No a przede wszystkim robiłem totalny błąd obżerałem się totalnie na na noc totalnie na noc No a wątroba jak wiemy między drugą w nocy a czwartą w nocy pracuję na najwyższych obrotach no i wtedy zamiast spać to musiałem po prostu wątroba musiała pracować pan profesor powiedział wymienił tam dwa badania które w ostateczności trzeba zrobić ale to zostało zapisane do czarnej skrzynki powiedział proszę pana znam pana bo zrobił o mnie Wywiad Proszę pana pan może wszystko jeść Panie Jacku Dobrze powiem Mam na imię Jacek Panie Jacku pan może wszystko jeść bo pan jest zdrowy Ale jest jedna uwaga nie obżerać się nie obżerać się jeszcze raz nie obżerać się przykład Uwielbiam pierogi z grzybami i kapustą i pierogi ruskie Ostatnio jadłem nawet 15 16 pierogów na dzień co na drugi dzień powodowało że czułem się tragicznie No po prostu wątroba się wściekała no tyle no i pan profesor powiedzieć można jeść ale jedz połowę mniej no i teraz jem siedem do 8 pierogów i nic mi się nie dzieje dosłownie nic mi mi się nie dzieje kontroluję sobie badania krwi robię różne inne rzeczy Zrobiłem USG No i tyle w temacie
        • taki-sobie-nick Re: Do kogo się udać? 30.11.24, 00:51
          bo zrobił o mnie Wywiad

Chyba przeprowadził wywiad lekarski?
    • koziorozka ginekomastia - rozrost tkanek 28.11.24, 15:48
      Najpierw badania - hormony
      Tu masz wymieniony cały panel, który powinieneś zrobić, zwłaszcza, że masz także rozrost tkanki (gruczołowej? tłuszczowej? na nogach)
      enel.pl/enelzdrowie/zdrowie/ginekomastia-objawy-przyczyny-leczenie-przerostu-gruczo%C5%82u-piersiowego-u-mezczyzn
      Wyniki badań do endokrynologa
      Na samym końcu chirurg
    • revan Re: Do kogo się udać? 02.12.24, 06:59
      Do endokrynologa, od hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka