Dodaj do ulubionych

Zapalenie odbytu

13.01.25, 17:42
Witam
Od pół roku, mam ciągle ból odbytu. Nasila się po wypróżnieniu, narasta w ciągu dnia. Byłam u trzech lekarzy. Dwóch nic nie stwierdziło, trzeci odnalazł zapalenie krypty. Została przepisana mi maść metronizadol, niestety nie pomaga. Mam mieć zabieg rozcinania krypty, żeby się otworzyła i wyleczyła. Wtedy jest szansa na wyleczenie. Czy ktoś miał coś takiego? Bardzo obawiam się zabiegu, że będą powikłania i będzie jeszcze gorzej. Czy ktoś przechodził przez coś takiego? Udało się komuś wyleczyć?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Zapalenie odbytu 14.01.25, 00:42
      Chłopie Prawdopodobnie to jest nieleczone hemoroidy Idź do lekarza Poproś go żeby ci przepisał na receptę bo to można tylko kupić na receptę posterisan aha posterisan h są to czopki zalecane przez najlepszych lekarzy na początku Proponuję stosować przez 3 dni dwa razy dziennie a potem po każdym wypróżnieniu po 10 dniach powinien być już efekt
    • koziorozka Re: Zapalenie krypty odbytu 14.01.25, 15:32
      aga.qwertygym napisał(a):
      > Mam mieć zabieg rozcinania krypty, żeby się otworzyła i wyleczyła
      ---------------------
      Tu pod ilustracją jest jasno wyjaśnione - w kryptach tworzy się ropień i jak się go pozbyć
      www.lubecki.pl/schorzenia/5,przetoka_okoloodbytnicza_i_ropien_okoloodbytniczy.html
      Nawet jak sam pęknie, to potrzebna jest interwencja chirurga, żeby kryptę dobrze oczyścić.
      Jak sam pęknie, człowiek odczuwa ulgę (jak przy każdym innym usunięciu ropy), ale bez czyszczenia ropa szybko wraca, niestety.

• aga.qwertygym Re: Zapalenie krypty odbytu 15.01.25, 20:18
        Nie, nie to nie są ani hemoroidy ani ropien. Żaden z lekarzy tego nie stwierdził. Zapalenie krypty, ja trzeba otworzyć i wtedy się wyleczy. Ból jest straszny i nie występuje tylko w nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka