Dodaj do ulubionych

Hemoroidy po operacji

11.03.26, 03:07
Witam wszystkich którzy się zastanawiają czy warto czy lepiej czekać???
Powiem tak odkładanie tego w czasie niema sensu patrząc na konsekwecje nie leczonych hemoroidów.
Jestem 24h po zabiegu ból jaki większość opisóje jak narazie duży ale do wytrzymania gorzej z oddaniem moczy po 14 godzinach przyniosło duża ulgę.
Aktualnie czekam na 1 stolca ;)
Obserwuj wątek
    • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 11.03.26, 11:28
      26h po zabiegu wyciągnięty opatrunek z tyłka, bardzo bolesny moment, niestety ale konieczny no i założenie na zewnątrz opatrunku leki przeciw bulowe podane i wypis do domu ;) nie ma dramatu w jak inni straszą aczkolwiek czekam na 1 stolca ;)
      • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 13.03.26, 13:39
        3 doba po operacji 3 stolec już za mną w domu 1 bolesny i to bardzo 2 też ale mniej 3 też bolesny ale widać że organizm sie regeneruje i widać już poprawę leki tylko po wypruznieniu zażywam
        • sp9tcu Re: Hemoroidy po operacji 13.03.26, 19:48
          I po co ta operacja na hemoroidy bo ja też mam najlepszy jest posterisan h i tyle
          • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 14.03.26, 10:52
            Przez 2 lata stosowałem różnego rodzaju maści efekt końcowy był zawsze taki sam krwawienie powracało po około tygodniu związane z tym że to już 4 stopień.
            Na wizycie u pani doktor która mnie operowała powiedziała mi że najlepsza decyzją ale ciężką związaną z bulem po operacyjnym jest operacja żeby się pozbyć dziadostwa więc się zgodziłem i patrząc na to jak się czuje w 4 dobie po operacji ból tylko przy oddawaniu stolca tak do 20 min leki paracetamol w zupełności już wystarcza.
          • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 14.03.26, 10:56
            A maść posterisan h też stosowałem bez większego efektu i teraz po operacji dostałem receptę na nią ale to tylko na okres 10 dni
            • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 18.03.26, 09:23
              7 dni po operacji już bez leków przeciw bólowych, pojawiły się dolegliwości inne tzn uczucie nie pełnego wyprużnienia niestety krwawienia jeszcze występują ale to zapewne w procesie gojenia podczas wypruzniania ;)
              • lukaszpiuroo Re: Hemoroidy po operacji 23.03.26, 12:47
                13 dzień po operacji wracam do normalnego życia nareszcie ;) pozostałości po hemoroidach się goją bardzo dobrze dla wszystkich co mają wątpliwości warto zrobic cos dla siebie i komfortu zycia ;) jeszcze jedna operacja mnie czeka bo wszystkiego za 1 razem nie szło usunąć ale najgorsze wycięte.
                Życzę każdemu takiego szybkiego powrotu do normalności.
                I nie zniechęcajcie się opiniami innych bo warto ;)
                • sp9tcu Re: Hemoroidy po operacji 23.03.26, 17:47
                  Tezt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka