pulpec 14.12.04, 14:54 mieszana flora ziarniaków Gram (+) 1000/ml (ilość nieznamienna) co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: mój wynik posiewu moczu - help! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 15:51 po prostu badanie niediagnostyczne mogłaś niechcący zaniczyszczyć swój mocz (zle wykonać posiew) Odpowiedz Link Zgłoś
pulpec Re: mój wynik posiewu moczu - help! 14.12.04, 16:00 czy w związku z tym powinnam powtórzyć? czy tez owe ziarniaki znalazły sie tam przypadkiem :) a poza tym jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: mój wynik posiewu moczu - help! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 18:52 tak myśle że powinnaś powtórzyć ten posiew dla upewnienia się że jest wszystko ok tylko musisz bardzo dokładnie i ostrożenie pobierać ten mocz na posiew bo inaczej znowu ci wyjdą tzw. ziarniaki czyli zanieczyszczony mocz choćby przez ( nie wolno dotykać ścianek pojemnika na mocz czy np. skóry ) bo inaczej badanie bedzie takie same czyli nie diagnostyczne( ja sama też musze powtórzyć bo też ostatnio mi wyszły ziarniaki 10 do 3)pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś