Dodaj do ulubionych

Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli

IP: *.datalink.cn 04.01.05, 15:52
Jakiś czas temu zamieściłem swój post dotyczący moich podejrzeń ,że mam
raka,a zwiazane to było z BARDZO nieprzyjemnym i uczymujacym sie ciagle
oddechem, o ,, zapachu ,, przepraszam Was, ludzkiej kupy.

Zostałem wysłany przez lekarke na badania. W końcu zrobiłem je. Pozwolę sobie
tutaj podać wyniki. Może jakiś lekarz je skomentuje.

Zaczne od testu antynowotworowego.Ca 19-9 GI-MA. Wynik 55,43 jednostki U/ml
na maxymalnie 37 jednostek dopuszczalnych.
CEA wynik w surowicy 2,73 ng/ml na maxymalnie 5.00
Test immunenzmatyczny na obecność p/ciał HCV w klasie IgG-wynik: Ujemny.

Wyniki innych badań:
ALAT 42 IU/I
ASPAT 27 IU/I
Antygen HBS wynik-ujemny
WBC 5,3
RBC 5,14
HBG 15,9
HCT 46,4
MCV 90,3
MHC 30,9
MCHC 34,3
OB po 1 godz. wynik: 1 mm/h
Płytki krwi 171
Pał. 2
Seg. 60
Eoz. 5
Limf 33

To są wszystkie badania jakimi aktualnie dysponuję. Dlatego bardzo bym
prosił, aby ktos kto sie na tym zna, SZCZERZE napisał co myśli.

Wiem że na tym forum wypowiada sie sporo, naprawde sporo bardzo
wartościowych i mądrych ludzi. Często też, sadząc po poziomie wypowiedzi
lekarzy.

Pozdrawiam aghulle, sądząc po Twoich komentarzach i odpowiedziach na posty
jestes bardzo madrą kobietą, i lekarzem chyba.

I jeszcze coś ,do tych wszystkich co im tez z ust nie przyjemnie ,,pachnie,,,
wyczytałem gdzieś, że przyczyną specificznego odorku z ust + obłorzenie
języka , może być pozwolicie że zacytuję z książki:
Moczan wapnia,błotnista biała substancja blokująca drogi zółciowe, która po
przedostaniu się do pęcherzyka zółciowego jest prekursorem kamieni, jak
również przyczyną tworzenia sie białawego nalotu na jezyku i NIE MIMIŁEGO
zapachu. Język spełnia rolę wskaznika wątroby, a rodzaj nalotu, obrzęk
zaognienie wskazują na stan uszkodzenia tego organu ( wątroby ). koniec
cytatu.

Chciałbym aby było to prawdą, ale nie stety, wynik testu antynowotworowego
nie stety jest ZŁY, bo liczby nie kłamią.

Proszę o szczere komentarze, bez przysłowiowego owijania w bawełnę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.ip-pluggen.com 04.01.05, 16:33
      Czyli jesli ma sie oblozony, nieprzyjemnie pachnacy jezyk, to ma sie raka
      watroby?
      Moze to dokladniej napiszesz, bo nie bardzo zrozumialam...
      • Gość: sia Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 16:46
        Mnie też zainteresował ten cytat o obłożonym języku. Nie napisali czasem jak
        się tego pozbyć???
        • Gość: Halina Pytania w sprawie jezyka! IP: *.ip-pluggen.com 04.01.05, 18:12
          Czy czyszczenie jezyka szczoteczka do zebow (z pasta), czy tez uzywanie
          skrobaczki nie pomoze na oblozony i pelen bakterii jezyk?

Mateusz, czy pokazales juz wyniki badan lekarzom i oni stwierdzili raka, czy
          tez sam sie domyslasz z tych badan?
        • Gość: Mateusz 33 Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.datalink.cn 04.01.05, 21:01
          Do ssia. Napisali. Piszą że nalezy oczyścić wątrobę przy pomocy oliwy z oliwek
          tłoczonej na zimno + sok z cytryny. zmienić dietę na bez miesną. Nie pic
          alkoholu i nie palic papierosów.

Wszystkie te rzeczy wykonałem. Łącznie z 6 krotnym czyszczeniem watroby. Za
          kazdym razem wypijałem po szklance oliwy !!! Miały wyjśc kamienie, ja takich
          nie zauwarzyłem. Może siedzą za głęboko, cholera wie.

W kazdym badz razie po wykonaniu tych wszystkich rzeczy + lewatywy + głodówka
          moje samo poczucie BYŁO SUPER, tylko że z ust dalej mi smierdziało !!!

I nie jest to mój wymysł, tylko sporo informacji zwrotnych od róznych , często
          zyczliwych ludzi.

Ale tej wiosny chcę wykonac to wszystko jescze raz!!! Radykalnie. Jezeli się
          nie uda i nie przyniesie to rozwiazania, to ide na tory i kładę sie pod pociąg.
          • Gość: sia Do Mariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:51
            Śledziłam uważnie dwa twoje poprzednie wątki, ponieważ niestety mam dokładnie
            taki PROBLEM jak TY.
            Chciałam Cię zapytać od jakiego lekarza dostałeś skierowanie na te wszystkie
            badania? Jeśli mógłbyś jeszcze napisać, te badania co robiłeś to morfologia
            (twoja jest dobra, na 100% bo mam swój wynik i przy nim podane są przedziały w
            których jest w normie) + OB, na wątrobę: HBS ALAT i ASPAT i coś jeszcze? Co to
            jest CAE i HCV? Daj znać co na te wyniki lekarz?
            Ja dowiedziałam się, że ten smród z ust to może być wina woreczka żółciowego,
            wątroby, żołądka, przepukliny przewodu pokarmowego - te informacje mam od
            laryngologa, który u mnie wykluczył aby śmierdząca dolegliwości miała
            podłoże "laryngologiczne". Grudki w migdałkach mogą powodować też nieprzyjemny
            zapach, a więc jeśli tam siedzą to może być przyczyna.
            Co do oczyszczania wątroby jak często i jak długo pić ten olej (i czy głodzić
            się przez ten okres)?
            Ja postanowiłam, że muszę w końcu znależć przyczynę (będę szukać do skutku,
            nawet gdybym miała się całkiem zrujnować na te badania) i pozbyć się TEGO raz
            na zawsze!
      • Gość: Mateusz 33 Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.datalink.cn 04.01.05, 20:31
        Do Haliny. Droga Halino , ja też tego nie rozumiem, bo nie jestem lekarzem.
        Gdybym nim był i sie na tym znał, to sam udzielałbym tutaj porad, a nie zwracał
        się do szanownego grona formumowiczów z prosbą o radę.
    • wedrowiec2 Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli 04.01.05, 16:59
      Gość portalu: Mateusz 33 napisał(a):

> tutaj podać wyniki. Może jakiś lekarz je skomentuje.
      >
      >
      > Moczan wapnia,błotnista biała substancja blokująca drogi zółciowe, która po
      > przedostaniu się do pęcherzyka zółciowego jest prekursorem kamieni, jak
      > również przyczyną tworzenia sie białawego nalotu na jezyku i..

Moczany wapnia nie występują w drogach i kamieniach żółciowych.
      • Gość: feline Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.dial.proxad.net 04.01.05, 19:06

To, co przeczytasz ponizej zapewne cie nieco znudzi, ale zapewniam cie, ze
        wbrew pozorom bedzie to lektura wartosciowsza od ksiazki, ktora cytujesz. To
        nie przejaw megalomanii z mojej strony - nie jest trudno wzniesc sie nad jej
        poziom.
        Odradzalabym zbytnie wpatrywanie sie we wskazniki markerow nowotworowych,
        bowiem nie sa one specyficzne wylacznie dla chorob nowotworowych, i tak:

Antygen carcinoembryonarny - ACE wykrywa sie u 2% osobnikow normalnych, u 14%
        nalogowych palaczy, 15% osob dotknietych polipoza (polipy = guzy LAGODNE)
        jelita grubego i odbytnicy, w zapaleniu trzustkii w chorobach watroby a takze
        nawet w przypadkach infekcji pluc. Wykrywa sie jego podwyzszony poziom
        rowniez w 7% chorob zapalnych przewodu pokarmowego, jednak ogolnie biorac w
        tych przypadkach zawsze ponizej 10ng/ml. W przypadkach nowotworow zlosliwych
        poziom jego jest zwykle ZNACZNIE wyzszy.
        Marker ten jest uzyteczny glownie do nadzoru okresu pooperacyjnego w
        przypadkach nowotworow colorektalnych (okreznicy i odbytnicy).
        Marker CA 19-9 bywa podwyzszony u 0,5 % populacji osobnikow zdrowych, u 2-9%
        chorych na choroby nienowotworowe 19% chorych na marskosc watroby( ui u 32%
        chorych na rozne postaci zapalenia watroby.
        Poziom jego bywa podwyzszony w licznych postaciach nowotworow przewodu
        pokarmowego, zwlaszcza w przypadkach raka zoladka (53%) i 80-93% raka
        trzustki. Ma on znaczenie dla diagnostyki roznicowej tego ostatniego schorzenia
        z rakiem trzustki. W przypadku "zwyklego" pancreatitis nie przekracza bowiem
        nigdy 130 U/ml
        I poniewaz wlasnie zapalenie trzustki moze manifestowac sie wlasnie takim
        objawem, jaki opisujesz proponowalabym blizsze zainteresowanie sie stanem tzjze
        u ciebie, choc nie wspominasz ani slowem o innym bardzo spektakularnym objawie
        toczacego sie jej stanu zapalnego. O ile zapaszek z ust masz juz od dluzszego
        czasu to i ow objaw nie umknal by tym bardziej Twojej uwadze.
        Ja osobiscie skierowalabym cie raczej na serie endoskopii (umownie "odgornych"
        i "odddolnych"), ktore pomoglyby wykluczyc obecnosc jakichkolwiek zmian
        organicznych od przelyku poczynajac na koncowym odcinku przewodu pokarmowego
        konczac. Chociaz powatpiewam, czy zapach kupki z ust moze miec az tak dalekie
        pochodzenie.
        A, jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy to po prostu wizyta u stomatologa z
        kontrola stanu uzebienia I PRZYZEBIA.
        .

• Gość: Mateusz 33 Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.datalink.cn 04.01.05, 20:41
          Do Feline. zapewniam Cię, że Twoja szeroka odpowiedz mnie nie znudziła. feline
          dysponujesz naprawde ogromna wiedzą, a poziom merytoryczny twojej odpowiedzi
          tylko otym swiadczy. Przeczytałem ją z uwagą i to kilka razy.
          Będę z Tobą szczery. nie potrafię w tej sprawie zająć zadnego stanowiska, bo
          się na sprawach medycznych kompletnie nieznam.
          Ale to chyba nie jest wsyd przyznac się ,ze sie na czymś człowiek nie zna.
          Co do zebów i przyzebia- wszystko jest zdrowe w 100%
          Co do trzustki. W istocie ,to może byc trzustka, ale ja nie potrafię tego
          stwierdzić, bo tak jak napisałem po wyzej nie znam sie na tym.

I jeszcze prosba o radę. W przyszły poniedziałek mam wyznaczony termin u
          gastrologa, moje pytanie Feline brzmi. Co radzisz? O jakie badanie go
          poprośić ? Czy wypada prośić lekarza o takie rzeczy ?

Jescze raz Feline chciałbym Ci podziękować za obszerna radę. Naprawdę ja
          doceniam !!! Dziękuję :)
          • Gość: feline Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.dial.proxad.net 04.01.05, 21:29

Milo mi, ze doceniles moja odpowiedz.
            Ja natomiast doceniam pacjentow, ktorzy sa ze mna szczerzy a malo lubie tych,
            ktorzy przychodza jak na "koncert zyczen" tzn "poprosze IRM tego, USG owego i
            wyczyscic mi ucho z woskowiny.
            Jesli chcesz byc doceniony przez lekarza powiedz mu szczerze i otwarcie, acz
            bez zbednego gadulstwa o nekajacym cie problemie wlacznie z obawami odnosnie
            nowotworu i nie ukrywaj, ze juz sobie zrobiles niektore badania. Nawiasem
            mowiac zadziwia mnie, ze u was tak sobie mozna wejsc "z ulicy" do laboru i
            zamowic taki czy owaki wachlarz badan bez skierowania czarno na bialym od
            lekarza prowadzacego. Widocznie Polska ma ogromne fundusze na ochrone zdrowia a
            Polacy niezla "kase" na finansowanie takich zachcianek z wlasnej kieszeni -
            gratuluje!
            Lekarz po wysluchaniu i zbadaniu Cie najlepiej sam bedzie wiedzial na jakie
            bardziej specjalistyczne badania Cie skierowac - ewentualnie od razu skierowac
            do kolegi - specjalisty.
            Ze swojej strony proponuje ograniczenie strawy "duchowej" w postaci lektury
            madrych ksiag, jak ta, o ktorej wspominales w pierwszym poscie.

Ups, przepraszam - dopiero teraz doczytalam: badania robiles sobie na zlecenie
            lekarki - wiec moja kasliwa uwaga W TYM PRZYPADKU jest nieaktualna
            • Gość: Nastka Do Feline IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.01.05, 21:49
              Droga Feline,
              Wspomnialas w swoim poscie o chorobach trzustki. Ja od pol roku mam podwyzszone
              amylaze we krwi, na poczatku ok 120 przy normie 90, teraz spadla ponizej 100,
              ale caly czas nie ponizej normy. Usg jamy brzusznej prawidlowe. Co moze
              sugerowac ta podwyzszona amylaza? Czy przewlekle zapalanie trzustki? Dziekuje z
              gory za kazda porade! Pozdrawiam!
              • Gość: feline Re: Do Feline IP: *.dial.proxad.net 04.01.05, 21:54
                Nie choruje sie "na podwyzszone wyniki". Czy masz jakiekolwiek dolegliwosci ze
                strony ukladu pokarmowego? Ile masz lat, ile wazysz?
                nie musisz "rozbierac sie publicznie - tu jest parawan ;-°°°:
                fourrier.eli@free.fr
                • Gość: Nastka Re: Do Feline IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.01.05, 22:02
                  Mam 26 lat i przy wzroscie 169 waze 53 kg. A moja historia trzustkowa zaczela
                  sie pol roku temu podczas pobytu w Ameryce Pld. Dostalam tam mocnego bolu w
                  nadbrzuszu, szczegolnie za pepkiem, wzmagajacego sie przy ucisku. Oprocz tego
                  zadnych doligliwosci ze strony ukladu pokarmowego. Lekarze tam wykluczyli
                  wyrostek i po kilku dniach samo przeszlo. Po powrocie do kraju mialam podobny
                  atak i wlasnie wtedy lekarze zrobili mi rozne badania krwi, by wykluczyc
                  pasozyty itp. Wszystko bylo w normie, tylko ta amylaza podwyzszona. Od tego
                  czasu, zadne bole mi juz nie dokuczaja, ale amylaza nie chce calkowicie spasc.
                  Moj lekarz nie jest wogole pewny, czy ta trzustka ma cos wspolnego z
                  poprzednimi bolami, sugerowal lagodne przejscie swinki, ale to wydaje mi sie
                  malo prawdopodobne. Czy ma Pani moze jakis pomysl, co to moze byc? Czy
                  przejmowac sie to amylaza?
                  • Gość: Nastka! Re: Do Feline IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.01.05, 22:05
                    Ale sie zagapilam!!! Napisze emailowo! :-) Dzieki!
                  • Gość: feline Re: Do Feline IP: *.dial.proxad.net 04.01.05, 22:19
                    tera oi swince calkiem mi sie podoba.Na @ czekam ewentualnie, jesli chcesz
                    dalej zglebiac temat.
                    • Gość: Venus Re: Do Feline IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 04.01.05, 23:08
                      zaintrygowalo mnie co moze powodowac taki nieswiezy oddech, oto co znlazlam:

Factors that affect the airways and cause bad breath/
                      przyczyny zwiazane z drogami oddechowymi

Sinusitis. / infekcja zatok

Polyps./ polipy

Dryness./ nadmierna suchosc

Foreign body./ obce cialo

Hindered air or mucus flow. /???? utrudniony przeplyw powietrza albo wydzieliny

Bronchitis./ zapalenie oskrzeli

Pneumonia./ zapalenie pluc

Bronchiectasis (dilation of the bronchi of the lungs, usually from previous
                      infection)./ rozszerzene oskrzela w plucach/plucne ??, zwykle po uprzedniej
                      infekcji

Factors that affect the oesphagus and stomach and cause bad breath
                      przyczyny zwiazane z przelykiem i zoladkiem

Gastritis and food reflux./ niezyt zoladka i reflux

Food stagnation./ zaleganie jedzenia

Venus
    • Gość: do Mateusza Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.rene.com.pl 05.01.05, 00:18
      Śledziłam uważnie twój poprzedni topik ze scisniętym sercem.Nic ci nie poradzę,
      nie jestem lekarzem, mogę ci tylko powiedzieć, że cokolwiek to jest, myśle o
      tobie z życzliwością i życzę ci jak najlepiej. Proponuję jednak, żebyś
      kontynuował ten poprzedni topik, co pozwoli ludziom odsyłającym cię tutaj do
      stomatologa, zapoznać się z calością materiału dotyczącego twojej sprawy.
      Może też na starym topiku odezwą się ci, którzy już ci doradzali, bo nie każdy
      przeglada nowe topiki, a do starych często się wraca.Zwłaszcza, jesli udzielało
      się juz na nim porady.
      Niezależnie od tego, proszę cię, żebyś dawał znaki , co z tobą.
      I chociaż to ci nic nie da - JESTEM Z TOBĄ.
      • Gość: Halina Re: Do Mateusza 33, ............... IP: *.ip-pluggen.com 05.01.05, 11:23
        ............."Chciałbym aby było to prawdą, ale nie stety, wynik testu
        antynowotworowego
        nie stety jest ZŁY, bo liczby nie kłamią.
        Proszę o szczere komentarze, bez przysłowiowego owijania w bawełnę."

Skad wyciagnales wniosek, ze wynik testu antynowotworowego jest zly???
        Czy powiedzial Ci to lekarz, od ktorego dostales skierowanie na test?
        Prosisz nas o nieowijanie w bawelne, wiec spodziewam sie od Ciebie jasnej
        odpowiedzi...
      • Gość: Piotr Re: Trochę prawdy IP: 212.75.114.* 05.01.05, 12:29
        Cuchnący zapach z ust jest wynikiem kwasicy metabolicznej organizmu ,patrz Eoz.-
        5.Białka ,tłuszcze i węglowodany są żle trawione ,bo w wyniku złego odżywiania
        w jelitach robi się bagno, wątroba ulega przeciążeniu , trzustka słabnie i
        pokarm jest żle przyswajany a w konsekwencji rozwija się patogenna flora
        jelitowa ,która powoduje gnicie pokarmu w jelicie cienkim.Trzeba oddzielnie
        spożywać białka i węglowodany.Zapomnij o chlebie , sztucznej żywności i
        słodyczach, więcej warzyw.Dobry do posprzątania tego brudu powinien być orkisz.
    • jacek1956 [...] 05.01.05, 14:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pia.ed Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli 06.01.05, 11:47
      • lipa55 Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli 06.01.05, 12:24
        no tak, znów nasz ulubiony komiwojażer...
        • Gość: ola Re: Mateusz 33, do życzliwych którzy mi pomogli IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 20:33
          spróbuj pić zioła PANKROSAN, PODOBNO TO POMAGA!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka