Gość: ancymonka IP: 195.116.95.* 06.01.05, 08:37 Czy możecie polecić któreś z miejsc we Wrocławiu, gdzie wykonać można badanie gęstości szyjki kości udowej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW 06.01.05, 10:13 A czy jestes w tym wieku, ze juz musisz? Niedlugo dwudziestolatki beda chodzic na badania, bo reklama dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: 195.116.95.* 06.01.05, 10:44 Gdyby taka informacja nie byłaby mi potrzebna, to chyba logicznym jest, że nie pytałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 11:01 Piaed, mając 34 lata mam zaawanstowaną od wielu lat osteoporozą. Przez długie lata lekarze wmawiali mi, że za młoda jestem, że menopauza wiele lat przede mną itd itp. Więc to nie jest kwestia tylko wieku. Owszem, kobiety po menopauzie częściej mająkłopoty z "brakiem kości w kości", ale chorują na to również i dzieci, niestety. A co do badań dla ancymonki. Ja robiłam densytometrię w Szczawnie Zdroju, we Wrocławiu nie mam pojęcia gdzie zrobć. Robiłam badanie z kręgosłupa, tak zaleciła mi lekarka w porani osteoporozy. Co do Twoich badań, jeszcze zależy, czy chcesz państwowo, czy prywatnie. Wiem, że nawet po meno. i po złamaniach ciężko obecnie liczyć na refundację. Powodzenia - i nie łam się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: 195.116.95.* 06.01.05, 11:51 Zdecydowałam się na DOLMED we Wrocławiu, gdzie (oczywiście za odpłatnością :() wykonać mogę badanie zarówno z kości uda, jak i z kręgosłupa - bądź oba - i na ten łączony wariant się piszę... Odpowiedz Link Zgłoś