Dodaj do ulubionych

Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW

IP: 195.116.95.* 06.01.05, 08:37
Czy możecie polecić któreś z miejsc we Wrocławiu, gdzie wykonać można badanie
gęstości szyjki kości udowej??
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW 06.01.05, 10:13
      A czy jestes w tym wieku, ze juz musisz?
      Niedlugo dwudziestolatki beda chodzic na badania, bo reklama dziala!
      • Gość: ancymonka Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: 195.116.95.* 06.01.05, 10:44
        Gdyby taka informacja nie byłaby mi potrzebna, to chyba logicznym jest, że nie
        pytałabym.
      • Gość: N.C. Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 11:01
        Piaed, mając 34 lata mam zaawanstowaną od wielu lat osteoporozą. Przez długie
        lata lekarze wmawiali mi, że za młoda jestem, że menopauza wiele lat przede mną
        itd itp. Więc to nie jest kwestia tylko wieku. Owszem, kobiety po menopauzie
        częściej mająkłopoty z "brakiem kości w kości", ale chorują na to również i
        dzieci, niestety.

A co do badań dla ancymonki. Ja robiłam densytometrię w Szczawnie Zdroju, we
        Wrocławiu nie mam pojęcia gdzie zrobć. Robiłam badanie z kręgosłupa, tak
        zaleciła mi lekarka w porani osteoporozy. Co do Twoich badań, jeszcze zależy,
        czy chcesz państwowo, czy prywatnie. Wiem, że nawet po meno. i po złamaniach
        ciężko obecnie liczyć na refundację.
        Powodzenia - i nie łam się!!!
        • Gość: ancymonka Re: Badania w kierunku osteoporozy WROCŁAW IP: 195.116.95.* 06.01.05, 11:51
          Zdecydowałam się na DOLMED we Wrocławiu, gdzie (oczywiście za odpłatnością :()
          wykonać mogę badanie zarówno z kości uda, jak i z kręgosłupa - bądź oba - i na
          ten łączony wariant się piszę...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka