IP: *.glowaczow.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 10:08
Czy ktoś stosował mieszankę ziół ALVEO. Będę wdzięczna za informację na ten
temat. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akuna [...] 07.01.05, 11:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: lenka Re: ALVEO IP: *.glowaczow.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 12:29
        Dziękuję za odpowiedź. I jeszcze pytanie: jak długo stosowałeś kurację? czy nie
        ma przeciwskazań w jednoczesnym przyjmowaniu leków np na nadciśnienie? pzdr
        • akuna [...] 08.01.05, 13:49
    • Gość: Krzysztof Re: ALVEO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 15:18
      No i otrzymałaś kilka reklamm tylko nie podano ceny.
      Mnie też namówiono na te zioła (namówił znajomy lekarz, któremu koledzy po
      fachu już nie byli w stanie pomóc i sam używał). Ja wypiłem zalecane 3 butelki
      ale mam o tych ziołach negatywna opinię. Takie same jak i inne zioła tylko, że
      droższe i bardziej reklamowane.
      Wg opisu reklamujących te zioła sa dobre na wszystko - czyli praktycznie na nic
      a szkodzą na pewno kieszeni.
      Częś osób używających te zioła poddaje się autosugesti i naprawdę wierzy, że im
      one pomagają. Dzieje się to często na zasadzie "tonący i brzytwy się chwyta"
      Tacy ludzie uwierzą we wszystkie cudowne reklamy.
      • Gość: chory ze śmiechu Lenka to naganiacz zadający naprowadzające pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:35
        Razem mają spółę+ kuna
        • Gość: ala Re: Lenka to naganiacz zadający naprowadzające py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:39
          i plus jacek1956
    • Gość: Krzysztof Re: ALVEO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 15:20
      W tym poście należy dodać "artykuł sponsorowany"
    • Gość: odins Re: ALVEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:01
      Lenka, napisz dla ciekawości.... czy Ty byłaś prawdziwa.... Sorry.
      • Gość: ala Re: ALVEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:14
        no przestań
        a jak napisze,że tak
        to uwierzysz?
        • snajper55 Re: ALVEO 07.01.05, 23:29
          Gość portalu: ala napisał(a):

> no przestań
          > a jak napisze,że tak
          > to uwierzysz?

No, jeśli Akuna potwierdzi...

S. ;)))))
      • Gość: lenka Re: ALVEO IP: *.glowaczow.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 12:04
        odzywam się późno, ale nie mogłam wcześniej.
        Dla ciekawości - pytałam szczerze, mam problemy, słyszałam że są dobre.
        Niektóre wypowiedzi są dla mnie niesmaczne, no cóż można nie pytać na forum.
        Liczyłam na zwykłą ludzką życzliwość - czy pomagają czy nie.
        pzdr
        • jacek1956 [...] 10.01.05, 13:17
    • Gość: Artur ALVEO - zdecydowanie nie IP: *.ss.shawcable.net 07.01.05, 17:20
      Im dluzej zyje tym bardziej jestem sceptyczny w przypadku ziol.
      Niedawno wyszlo na jaw, ze ludzie uzywajacy preparatow ziolowych (tak w ogole, bo jest za malo danych by sugerowac, ktore dokladnie ziola to powoduja) maja znacznie czesciej uszkodzenia watroby.
      Lepiej trzymac sie od tego wszystkiego z daleka i obwoznym sprzedawcom mowic zdecydowanie 'nie'.
      • snajper55 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 07.01.05, 23:33
        Gość portalu: Artur napisał(a):

> Im dluzej zyje tym bardziej jestem sceptyczny w przypadku ziol.

Wiele z preparatów leczniczych występuje w przyrodzie. Jedak przyjmując je za
        pośredictwem ziół czy innych >naturalnych< składników nie mamy kontroli nad
        przyjmowaną dawką oraz składem preparatu. Najczęściej takie mikstury są
        mieszanią dziesiątek różnych substancji. Stąd efekty cudownych mikstur (jeśli
        jakiekolwiek w ogóle są) często bywają opłakane, a zawsze nieprzewidywalne.

S.
        • jacek1956 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 20.01.05, 13:08
          snajper55 napisał:
          > Wiele z preparatów leczniczych występuje w przyrodzie. Jedak przyjmując je za
          > pośredictwem ziół czy innych >naturalnych< składników nie mamy kontroli
          > nad
          > przyjmowaną dawką oraz składem preparatu. Najczęściej takie mikstury są
          > mieszanią dziesiątek różnych substancji. Stąd efekty cudownych mikstur (jeśli
          > jakiekolwiek w ogóle są) często bywają opłakane, a zawsze nieprzewidywalne.
          >
          Poświęć trochę czasu, poszukaj w internecie materiałów na temat Alveo i
          poczytaj. Zrób to dokładnie. To powinno zająć ci ok. 20min. Jeżeli zdobędziesz
          się na ten wysiłek to prawdopodobnie osłupiejesz z wrażenia jakim indolentem
          jesteś.
          • snajper55 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 20.01.05, 16:09
            jacek1956 napisał:

> Poświęć trochę czasu, poszukaj w internecie materiałów na temat Alveo i
            > poczytaj. Zrób to dokładnie. To powinno zająć ci ok. 20min. Jeżeli zdobędziesz
            > się na ten wysiłek to prawdopodobnie osłupiejesz z wrażenia jakim indolentem
            > jesteś.

Poświęć trochę czasu, poszukaj w internecie materiałów na temat UFO i
            kosmitach. Zrób to dokładnie. Poświęć na to ok. 20min. Jeżeli zdobędziesz się
            na ten wysiłek to prawdopodobnie osłupiejesz z wrażenia jakim indolentem jesteś.

S.
            • Gość: kalinosia snajper :-D brawo! n/t IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:20
        • justa_79 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 02.02.05, 09:53
          snajper, może faktycznie pijąc ziółka nie mamy kontroli nad tym, co dokładnie
          pijemy. ale to samo można powiedzieć o wielu preparatach z apteki, gdyż mało
          które są standaryzowane. ziółka też ktoś produkuje, np. Herbapol i na
          opakowaniu zawsze jest określona zalecana dawka itp. jeśli ktoś będzie jadł
          leki bez umiaru, to na pewno zaszkodzą mu na wątrobę bardziej niż zioła. i jest
          też wiele preparatów opartych na składnikach naturalnych czy ziołowych, ale
          standaryzowanych - czego brakuje wielu chemicznym lekom. a Ty wszystkie "ziółka
          i preparaty naturalne" wrzucasz do jednego worka z napisem "be". ja tą nalepkę
          przykleiłabym raczej do worka z lekami.
          • snajper55 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 02.02.05, 10:42
            justa_79 napisała:

> snajper, może faktycznie pijąc ziółka nie mamy kontroli nad tym, co dokładnie
            > pijemy. ale to samo można powiedzieć o wielu preparatach z apteki, gdyż mało
            > które są standaryzowane.

Lekarstwa są standaryzowane. Mają stały skład dokładnie opisany na opakowaniu
            oraz dokładnie zdefiniowaną dawkę substancji czynnych.

> ziółka też ktoś produkuje, np. Herbapol i na opakowaniu zawsze jest określona
            > zalecana dawka itp.

Tak, tylko problm w tym, że dawkowanie określane jest jako ilość zioła. A gram
            rosliny rosnącej na bogatej ziemi w lesie będzie miał całkiem inny skład niż
            gram rośliny rosnącej na ubogiej niedaleko szosy. Do tego zioła są mieszaniną
            najróżniejszych substancji. W lekarstwach sa one wyizolowane.

> jeśli ktoś będzie jadł leki bez umiaru, to na pewno zaszkodzą mu na wątrobę
            > bardziej niż zioła.

Naturalność ziół nie świadczy o ich nieszkodliwości. Najsilniejsze trucizny są
            pochodzenia naturalnego. Mniejsza szkodliwość ziół jest efektem mniejszego
            stężenia substancji czynnych.

> i jest też wiele preparatów opartych na składnikach naturalnych czy ziołowych,
            > ale standaryzowanych - czego brakuje wielu chemicznym lekom. a Ty wszystkie
            > "ziółka i preparaty naturalne" wrzucasz do jednego worka z napisem "be". ja
            > tą nalepkę przykleiłabym raczej do worka z lekami.

Najlepiej nie brać ani tego, ani tego. Ale czasem trzeba. I wtedy najlepiej
            brać lekarstwa o określonym dokładnie składzie i dokładnie zmierzonej dawce. To
            jest ważne, a nie to czy są to lekarstwa wyprodukowane na polu, czy w fabryce.
            Za pomocą lekarstw z fabryki łatwiej te dwa warunki osiągnąć. zresztą wiele z
            nich jest wydzielonymi substancjami z produktów naturalnych.

S.
      • akuna [...] 08.01.05, 13:52
      • arecibo1 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 08.01.05, 18:23
        Oni w tej (wiadomej) firmie mają chyba jakies dwógodzinne szkolenie dla
        handlarzy. Wtedy podaje im sie informacje o medycynie naturalnej i oczyszczaniu
        i spis osób, ktore mogą przeszkadzac w handlowaniu. Mi juz jeden handlarz
        napial "Wyraziles juz swoja nienawisc do Alv., wiemy wiemy" czy jakos podobnie.
        • arecibo1 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 08.01.05, 18:31
          Widze ze go wykasowali, wiec wyjasnie ze on domagal sie tylko od Ciebie
          konkretow (nawet dosyc kulturalnie :).
      • Gość: Zyrafa46 Re: ALVEO - zdecydowanie nie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 00:49
        Arturze, Czym mam zastąpić majeranek i macierzankę? To są ziółka. Codziennie
        dodaję je do zupy. Co będzie z moją wątrobą:O ?
      • majkel1977 Re: ALVEO - zdecydowanie nie 03.08.05, 11:13
        jasne..... tysiące lat doświadczeń i skutecznego leczenia się ziołami chcesz
        odstawić do lamusa....???!?!?!!?! gdzie wyczytałeś takie bzdury, że umiejątnie
        dobrane zioła szkodzą???? i w zioła się nie wierzy... wierzyć można w Boga a
        zioła to kwestia wiedzy a nie wiary.... no ale skoro wolisz antybiotyki,
        skalpel i darmowego gronkowca w szpitalu to krzyż Ci na drogę
    • Gość: Zuzia Re: ALVEO IP: *.net.pl 08.01.05, 18:04
      Byłam przekonana, że "glisty" pisze się przez "t". Pewnie daltego, że ziół nie
      piję...
      • mira54 [...] 20.01.05, 11:04
        • mira54 [...] 20.01.05, 11:13
      • jogger Re: ALVEO 20.01.05, 13:14
        Z ciekawości to kiedyś kupiłem, na mnie nie podziałało, ale podziałało na osobę
        z funkcjonalną niedoczynnością tarczycy (mój zestaw kelp+miłorząb+E nie dawał
        tak znacznych rezultatów, jeśli idzie o podniesienie 'energii życiowej' :-) ).
        • zyrafa46 Re: ALVEO 22.01.05, 23:26
          ZABAWNIE TU JEST. ZAGLĄDAM TU, GDY MAM KIEPSKI NASTRÓJ. :))))))
    • Gość: kalinosia jak dobrze, że admin trzyma rękę na pulsie IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:20
      i wątki niektórych osób są usuwane
    • jolasli Re: ALVEO 24.01.05, 19:40
      Witam

Ja z kolei słyszałam od znajomych, że ktoś tym preparatem wyleczył się z astmy.
      Lenka, jeśli interesujesz się medycyną naturalną, napisz do mnie:
      jolasli@gazeta.pl. Chciałabym Ci napisać o pewnym specyfiku (nie o Alveo).
      Pozdrawiam
      • Gość: Dr Romano Re: ALVEO IP: *.dial.proxad.net 24.01.05, 20:03
        Nie o Alveo, tylko o Noni - chcesz uniknac drwin. Oba te produkty sa dla nich
        doskonala pozywka i to jest ich najlepsze zastosowanie.
    • Gość: dr Carter Re: ALVEO IP: *.crowley.pl 24.01.05, 20:17
      A ja zaluje ze wycinaja akwizytorow. To najsmieszniejszy watek na forum
      • Gość: Dr Romano Re: ALVEO IP: *.dial.proxad.net 24.01.05, 20:26
        Dla jednych smieszne, dla innych niebezpieczne.
        • Gość: dr Weaver :) Re: ALVEO IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:51
          chyba najbardziej niebezpieczne, dobrze że admini tak szybko reagują! Nie
          pożywią się tu "nasi wspaniali" akwizytorzy typu jacek, dorian, bronto i paru
          innych! Zyczę wszystkim duzo zdrowego rozsądku
        • roz_bawiony Re: ALVEO 25.01.05, 03:08
          Gość portalu: Dr Romano napisał(a):

> Dla jednych smieszne, dla innych niebezpieczne.

A ja sadze, ze raczej pouczajace:)
          Im wiecej pieniedzy starci, tym szybciej wyzdrowieje.
          To tez przeciez forma terapii. Jest to tzw. terapia :"szokow-wstzrzasowa";)
          • Gość: zyrafa46 Re: ALVEO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 10:51
            A co z tym majerankiem????:)
    • Gość: oj ludzie ludzie! Re: ALVEO IP: *.fangor.local / 81.21.202.* 11.03.05, 13:18
      Po co się odzywacie w tematach was nie interesujących, lub na które nie macie
      swojego zdania bo jesteście tempi!Jeżeli jest forum o alveo to wpisujcie komu
      pomógł i jak i jak komuś zaszkodził jeśli tacy są!Po co szukanie czy to wątek
      od akwizytora?a nawet jeśli to co, gdzieś Ci ludzie muszą rozmawiać z
      potencjalnymi klientami, a wasze głupawe oceny typu ktoś taki jak snajper coś
      tam to margines społeczeństwa!!!zazdroszczą że ktoś tym handluje, zna sie na
      czymś i może komuś pomóc.Bo co on może o tym wiedzieć jeśli w innym forum na
      alveo cały czas mówi alvero???!Oj chłopie chłopie toksyny wypełniają Twoją
      głowę, bo mózgu to już dawno nie Masz.pozdro
    • Gość: oj ludzie ludzie! do niedowiarków IP: *.fangor.local / 81.21.202.* 11.03.05, 13:20
      Po co się odzywacie w tematach was nie interesujących, lub na które nie macie
      swojego zdania bo jesteście tempi!Jeżeli jest forum o alveo to wpisujcie komu
      pomógł i jak i jak komuś zaszkodził jeśli tacy są!Po co szukanie czy to wątek
      od akwizytora?a nawet jeśli to co, gdzieś Ci ludzie muszą rozmawiać z
      potencjalnymi klientami, a wasze głupawe oceny typu ktoś taki jak snajper coś
      tam to margines społeczeństwa!!!zazdroszczą że ktoś tym handluje, zna sie na
      czymś i może komuś pomóc.Bo co on może o tym wiedzieć jeśli w innym forum na
      alveo cały czas mówi alvero???!Oj chłopie chłopie toksyny wypełniają Twoją
      głowę, bo mózgu to już dawno nie Masz.pozdro
      • snajper55 Re: do niedowiarków 11.03.05, 15:27
        Gość portalu: oj ludzie ludzie! napisał(a):

> Po co się odzywacie w tematach was nie interesujących, lub na które nie macie
        > swojego zdania bo jesteście tempi!

Alez mamy własne zdanie i właśnie je umieszczamy w komentarzach. Mże nawet
        jesteśmy tępi, ale na pewno nie tempi. ;))

> Jeżeli jest forum o alveo to wpisujcie komu
        > pomógł i jak i jak komuś zaszkodził jeśli tacy są!

Nie, to nie jest forum o Alveo. Być może to jest przyczyna nieporozumienia. ;)

> Po co szukanie czy to wątek od akwizytora?a nawet jeśli to co, gdzieś Ci
        > ludzie muszą rozmawiać z potencjalnymi klientami,

A co mnie obchodzi gdzie mają klientów szukać ? Nie tu:
        Regulamin forum: >6. Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez
        uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych<

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka