Dodaj do ulubionych

olej z wiesiołka ale w butelce

IP: *.chello.pl 19.01.05, 21:48
Ludzie kochani szukam oleju z wiesiołka ale w butelce nie w kapsułkach może
orientujecie się gdzie mozna dostać to w Wawie w necie --szukałam sama ale
mają kapsułkowany/olej lniany też potrzebny nie pytałam jeszcze ale to
łatwiej pewno dostać,wdzięczna za każde info będę
Obserwuj wątek
    • jadwiga_r Re: olej z wiesiołka ale w butelce 20.01.05, 08:57
      Rozmawiałam z producentem oleju z wiesiołka o nabyciu tego oleju w butelce i mi
      odradził,ponieważ olej ten szybko sie utlenia i przez to traci swoje
      właściwości.
      • Gość: Artur Re: olej z wiesiołka ale w butelce IP: *.ss.shawcable.net 21.01.05, 02:01
        Olej z wiesiolka jest nawet odrobine trwalszy niz olej z lnu. To raczej widzimisie handlowcow, ze chca sprzedawac w butelce. Szczelnie zamkniety w butelce jest pozbawiony tlenu bo nawet to powietrze w butelce to zwykle jest azot wtryskiwany wlasnie po to by sie nie psul. Po otwarciu oczywiscie zacznie sie psuc.
        Wiec tak jak pisalem, mala ilosc trzymasz w lodowce (tyle co np na tydzien), a reszte zamrarzasz i ten mozesz trzymac zamrozony latami.

A moze mozna go kupic bezposrednio od producenta.
        Producent tez raczej powinien byc z tych lepszych. Wiesiolek zawiera troche szkodliwego glikozydu, ktory powienien przy produkcji oleju zostac usuniety.
        Kiepski producent moze tego np nie robic albo robic niedostatecznie dobrze.
        Dla ostroznosci wiec moze lepiej nie lykac oleju z wiesiolka dluzej niz powiedzmy 2 lata - nawet gdyby pomagal. Albo pozniej przerzucic sie na jakis olej naprawde renomowanego producenta i placic wiecej.
        • Gość: mari olej z wiesiołka szkodliwy????Ale jak? IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 20:39
          AAAAA!!!!!!Co mówisz,ze olej z wiesiołka szkodliwy???? Ten w kapsułakch też???
          Jeeryyy- łykam ze 3 lata już na cerę i napięcie miesiączkowe, czy to znaczy ze
          już umrę od jego szkodliwości? Jaki to renomowany producent? Ja zawsze łykałam
          GAL. O! A teraz czytam opakowanie i pisze, że profilaktycznie na nadciśnienie i
          i chorobach sercowo naczyniowych, a ja chyba za niskie ciśnienie mam i łapy
          zawsze zimne... :( Czy teraz już napewno na śmierć sobie zaszkodziłam?
    • Gość: zyrafa46 Re: olej z wiesiołka ale w butelce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 23:19
      wczoraj znajoma lekarka opowiadała mi (tak się zgadało) m. innymi o
      wspaniałościach wiesiolka. Podobno jest jakiś chiński preparat.Skuteczny bo
      dobrze zrobiony. Poprosiłam by sie dowiedziała jak go zdobyć. Czekam. Na
      wiesiołka i na grzybka tybetańskiego (ale to już inny wątek) Pozdrawiam, życzę
      powodzenia. A z tym utlenianiem - też tak słyszałam.
      • Gość: Jaga Re: do żyrafy46 IP: *.chello.pl 20.01.05, 23:28
        A dałabyś mi namiary jak byś sie czegoś dowiedziła?Czytała tez Twój wątek o
        grzybku---powodzenia w poszukiwaniach.Podaję e-mail bo przez jakiś czas od
        jutra nie zagladam na forum,dałabyś zanć o tym preparacie chińskim?Pzdrawiam
        aha e-mail nefretete8@gazeta.pl
        • Gość: zyrafa46 Re: do żyrafy46 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 22:03
          Jago, jak tylko się dowiem to ći napiszę, pozdrawiam.
        • zyrafa46 Re: do żyrafy46 22.01.05, 20:51
          Gość portalu: Jaga napisał(a):

> A dałabyś mi namiary jak byś sie czegoś dowiedziła?Czytała tez Twój wątek o
          > grzybku---powodzenia w poszukiwaniach.Podaję e-mail bo przez jakiś czas od
          > jutra nie zagladam na forum,dałabyś zanć o tym preparacie chińskim?Pzdrawiam
          > aha e-mail nefretete8@gazeta.pl
          Jago, adres e-mailowy, który podałaś jest nieprawidłowy. Zgłasza się jakas Pani
          Małgosia, sympatycznie, że napisała. Ale to nie Ty. Teraz Twój krok.
          Pozdrawiam, :))) Co do grzybka to chyba coś się ruszyło ale na razie tylko
          wirtualnie :(
      • Gość: Duszkan Re: olej z wiesiołka ale w butelce IP: 194.63.132.* 21.01.05, 22:31
        Najczystszy olej z wiesiołka jest produkcji polskiej (Agropharm) z Tuszyna
        k/Łodzi. Jest najwyższej jakości bo jest tłoczony na zimno, nawet Niemcy kupują
        go u nas.
    • Gość: zyrafa46 Re: olej z wiesiołka ale w butelce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 19:03
      Jago, napisałam już e-maila. Wybacz, że tak późno.
    • 1evelina Re: olej z wiesiołka ale w butelce 23.01.05, 19:11
      jesli nie znajdziesz w butelce czemu w miedzyczasie nie przeklujesz kapsulki i
      zuzyjesz olejek w ten sposob. lepiij to niz wcale
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka