Gość: switezianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:20 czy ktoś może podac mi skład kapsułek Revalid?? z góry serdecznie dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXSW Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 20.01.05, 21:17 Brałem przez 3 miesiące na wynaturzony (pofałdowany) paznokieć. Żadnej różnicy.Zestaw typowych pierwiastków +większa dawka wit.A. Córka kolegi miała problemy z włosami brała to przez jakiś czas ale też bez rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.01.05, 21:46 >Zestaw typowych pierwiastków +większa dawka wit.A. ciekawe, bo Revalid wogóle nie zawiera vit.A..... i wcale nie jest taki typowy. raczej wyróżnia się składem na tle "skrzypów z witaminami" 1 kaps. zawiera 100 mg metioniny, 50 mg cystyny, 50 mg pantotenianu wapnia, 1,5 mg witaminy B1, 10 mg witaminy B6, 20 mg kwasu p-aminobenzoesowego, 50 mg wyciągu z prosa, 50 mg wyciągu z kiełków pszenicy, 50 mg drożdży lekarskich, 2 mg żelaza, 2 mg cynku i 0,5 mg miedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 21:59 Podobny skład mają polskie zestawy np. Skrzyp Max (bez recepty)firmy hasco oraz Methiovit (ale raczej na receptę). Czas brania zwykle około 3 miesięcy. Dość dobry jest też Vitapil, którego 1 opakowanie za 30 zł starcza na 2 miesiące kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Spróbujcie... 20.01.05, 22:13 ...BIOTYNY z serii Zdrovit. 50 tabletek (do ssania, o smaku ananasowym) kosztuje ok. 8 zł i wystarcza na 25 dni. Głównym składnikiem jest witamina H, regulująca pracę wątroby. Zażywam dopiero pierwsze opakowanie, ale już paznokcie mam gładsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.01.05, 11:31 Skrzyp Max Naturkaps- może odrobinę podobny, jest metionina i cystyna, nie ma drożdży, prosa, pszenicy, żelaza Skład Suchy wyciąg za skrzypu 100,0 mg Niacyna 6,0 mg Witamina E 3,0 mg Pantotenian wapnia 2,0 mg Witamina B6 0,65 mg Ryboflawina (witamina B2) 0,5 mg Tiamina (witamina B1) 0,45 mg Witamina A 137,5 mcg Biotyna 50 mcg Metionina 100,0 mg Cystyna 50,0 mg Glukonian cynku 20,91 mg PABA ( kwas p-aminobenzoesowy) 20,0 mg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.chello.pl 21.01.05, 11:00 A widzisz, mnie akurat pomaga i to bardzo! Widocznie wszystko zależy od tego, jaka jest przyczyna kłopotów z włosami, paznokciami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świtezianka Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:27 dzięki wszystkim za odpowiedzi:-) Ja biorę przez prawie 4 miesiące wyciąg ze skrzypu ale jakoś nie pomaga. Oczywiście wszystkie badania mam w normie i cholera wie czemu mi te włosy wypadają... Dermatolog zaproponowała własnie revalid ale sama nie wiem czy to może pomóc. Dlatego pytałam o skład, żeby porównać ze skrzypem. Sama już nie wiem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.01.05, 11:43 możesz spróbować wziąć 10 amp. Biostyminy doustnie (1 amp. na czzo prze 10 dni) oraz Falvit (1 tabl. dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Świtezianko! 21.01.05, 15:16 Jeśli nie pomaga, nie zażywaj. Po co? A taki środek, do wmasowywania w skórę głowy próbowałaś?: Alkoholowe wyciągi AZULANU, BRZOZY i ŁOPIANU, kupujesz w aptece i mieszasz 1:1:1. Wieczorem, przed spaniem, wcierasz w skórę głowy, codziennie przez 14 dni, potem 7 dni przerwy. I od nowa. Czas kuracji do wyczerpania płynu. Już po kilku dniach zobaczysz meszek z nowych włosów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Świtezianko! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.01.05, 16:07 Azulan mogą używać blondynki, bo rozjaśnia włosy!Ale wcierki nie są złe np. Seboradin ampułki, Radical. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Świtezianko! 21.01.05, 16:09 Ten zestaw działa rewelacyjnie, a na dodatek cena kuracji nieporównywalnie niższa :) Efekt rozjaśniania rumianku jest niwelowany przez brzozę i łopian. Odpowiedz Link Zgłoś