Dodaj do ulubionych

REVALID na włosy i paznokcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:20
czy ktoś może podac mi skład kapsułek Revalid?? z góry serdecznie dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXSW Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 20.01.05, 21:17
      Brałem przez 3 miesiące na wynaturzony (pofałdowany) paznokieć.
      Żadnej różnicy.Zestaw typowych pierwiastków +większa dawka wit.A.
      Córka kolegi miała problemy z włosami brała to przez jakiś czas ale też bez
      rezultatu.
      • Gość: elle Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.01.05, 21:46
        >Zestaw typowych pierwiastków +większa dawka wit.A.
        ciekawe, bo Revalid wogóle nie zawiera vit.A..... i wcale nie jest taki typowy.
        raczej wyróżnia się składem na tle "skrzypów z witaminami"

1 kaps. zawiera 100 mg metioniny, 50 mg cystyny, 50 mg pantotenianu wapnia, 1,5
        mg witaminy B1, 10 mg witaminy B6, 20 mg kwasu p-aminobenzoesowego, 50 mg
        wyciągu z prosa, 50 mg wyciągu z kiełków pszenicy, 50 mg drożdży lekarskich, 2
        mg żelaza, 2 mg cynku i 0,5 mg miedzi
        • Gość: man Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.01.05, 21:59
          Podobny skład mają polskie zestawy np. Skrzyp Max (bez recepty)firmy hasco oraz
          Methiovit (ale raczej na receptę). Czas brania zwykle około 3 miesięcy. Dość
          dobry jest też Vitapil, którego 1 opakowanie za 30 zł starcza na 2 miesiące
          kuracji.
          • nnike Spróbujcie... 20.01.05, 22:13
            ...BIOTYNY z serii Zdrovit. 50 tabletek (do ssania, o smaku ananasowym)
            kosztuje ok. 8 zł i wystarcza na 25 dni. Głównym składnikiem jest witamina H,
            regulująca pracę wątroby. Zażywam dopiero pierwsze opakowanie, ale już
            paznokcie mam gładsze :)
          • Gość: elle Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.01.05, 11:31
            Skrzyp Max Naturkaps- może odrobinę podobny, jest metionina i cystyna, nie ma
            drożdży, prosa, pszenicy, żelaza
            Skład
            Suchy wyciąg za skrzypu 100,0 mg
            Niacyna 6,0 mg
            Witamina E 3,0 mg
            Pantotenian wapnia 2,0 mg
            Witamina B6 0,65 mg
            Ryboflawina (witamina B2) 0,5 mg
            Tiamina (witamina B1) 0,45 mg
            Witamina A 137,5 mcg
            Biotyna 50 mcg
            Metionina 100,0 mg
            Cystyna 50,0 mg
            Glukonian cynku 20,91 mg
            PABA ( kwas p-aminobenzoesowy) 20,0 mg
      • Gość: Ewa Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.chello.pl 21.01.05, 11:00
        A widzisz, mnie akurat pomaga i to bardzo! Widocznie wszystko zależy od tego,
        jaka jest przyczyna kłopotów z włosami, paznokciami itp.
    • Gość: świtezianka Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:27
      dzięki wszystkim za odpowiedzi:-)

Ja biorę przez prawie 4 miesiące wyciąg ze skrzypu ale jakoś nie pomaga.
      Oczywiście wszystkie badania mam w normie i cholera wie czemu mi te włosy
      wypadają... Dermatolog zaproponowała własnie revalid ale sama nie wiem czy to
      może pomóc. Dlatego pytałam o skład, żeby porównać ze skrzypem. Sama już nie wiem:/
      • Gość: man Re: REVALID na włosy i paznokcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.01.05, 11:43
        możesz spróbować wziąć 10 amp. Biostyminy doustnie (1 amp. na czzo prze 10 dni)
        oraz Falvit (1 tabl. dziennie).
      • nnike Świtezianko! 21.01.05, 15:16
        Jeśli nie pomaga, nie zażywaj. Po co?
        A taki środek, do wmasowywania w skórę głowy próbowałaś?:

Alkoholowe wyciągi AZULANU, BRZOZY i ŁOPIANU, kupujesz w aptece i mieszasz
        1:1:1. Wieczorem, przed spaniem, wcierasz w skórę głowy, codziennie przez 14
        dni, potem 7 dni przerwy. I od nowa. Czas kuracji do wyczerpania płynu.
        Już po kilku dniach zobaczysz meszek z nowych włosów :)
        • Gość: man Re: Świtezianko! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.01.05, 16:07
          Azulan mogą używać blondynki, bo rozjaśnia włosy!Ale wcierki nie są złe np.
          Seboradin ampułki, Radical.
          • nnike Re: Świtezianko! 21.01.05, 16:09
            Ten zestaw działa rewelacyjnie, a na dodatek cena kuracji nieporównywalnie
            niższa :) Efekt rozjaśniania rumianku jest niwelowany przez brzozę i łopian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka