Gość: ezoteryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Abi Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.penkom.pl 22.01.05, 20:33 Mnie tez ciagle jest zimno... podobno to wina zlego krazenia albo za niskiego cisnienia. Jesli nie masz zadnych innych objawow to chyba nie musisz sie martwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.chello.pl 22.01.05, 20:38 Sprawdxcie sobie tarczyce TSH i FT4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adn Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 22.01.05, 20:40 Paradoksalnie przy wysokim cisnieniu tez sie odczuwa zimno.Niestety. Idż do lekarza zrób badania i nie lekceważ.Cokolwiek by to nie było należy to zdiagnozować i leczyć w stadium początkowym a nie schyłkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezoteryczna Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:04 Mam nadwagę i wyczytałam na forum, że większość ludzi odchudzających się ( a właśnie się odchudzam) odczuwa wzmożone zimno. Ciekawe czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
piochosa Re: ciągle jest mi zimno... 24.01.05, 06:19 Nic nie napisalas na jakiej diecie jestes i jak dlugo. Jesli to jest jedna z tych glupkowatych diet ,kotre polegaja na drastycznym ograniczeniu kalorii to masz odpowiedz na to dlaczego ci zimno. Diety glodowe powoduja zwolnienie metabolizmu,a z tym sie wiaze obnizenie temp.ciala jak rowniez to ,ze nie tylkko nie schudniesz ale mozesz wrecz przytyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-perkins Re: ciągle jest mi zimno... 24.01.05, 20:45 Ja odczuwam dotkliwe uczucie zimna od kiedy sięgnę pamięcią wstecz. Nikt mi nie umiał pomóc, wszystkie wyniki ( łacznie z tarczycą ) miałam prawidłowe. Dzisiaj wyobraź sobie, trafiłam na lekarza, ktory miał zastępstwo za moją lekarkę i gdy napomknęłam o mojej dolegliwosci w nadziei, że może ktoś nowy mi pomoże, usłyszałam, że jest to na tle emocjonalnym. Diagnoza - depresja. ( Cierpię równiez na bóle stawów i mięśni oraz obniżenie nastroju ). Dostałam antydepresant Coaxil. Może Ty tez masz depresję tzw. maskowaną ? Napisz, jestem ciekawa, jakie masz inne dolegliwości towarzyszące uczuciu zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezoteryczna Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:28 Zrobiłam wyniki tarczycy- są w porządku. Nie wydaje mi się, abym miała jakieś inne dolegliwości, a przynajmniej nie odczuwam żadnego innego bólu. Owszem mam czasem zmienne nastroje, ale to może być spowodowane brakiem słońca lub po prostu cyklem miesięcznym kobiety. Mam nadzieje, że to nie początki depresji...Najbardziej pasuje mi opinia, że zimno mi, poniewaz się odchudzam. Staram się stosować niezbyt karżniczą dietę, ale metabolizm się zmienił. Dziekuję za wszystkie podpowiedzi, a Tobie życzę cieplutkich dni i nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
arecibo1 Re: ciągle jest mi zimno... 26.01.05, 19:46 Powinnas wiedziec z czego to wynika. Dodaj do diety przyprawy o smaku ostrym, czosnek, cebule itd. Powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezoteryczna Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:07 Dzieki arecibo1 - na pewno spróbuję jeszcze dziś !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezoteryczna Re: ciągle jest mi zimno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:28 Dziekuję wszystkim za wypowiedzi- postaram sie skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: ciągle jest mi zimno... 30.01.05, 19:42 Ruch, ruch mi to pomaga, kiedy tylko mogę to rower latem, zimą ciężarki, podciąganie. Teraz kiedy jestem połamany to wiecznie mi zimno, zime stopy i ręce. A i nie pić kawy, zwęża naczynka i utrudnione jest krążenie. Odpowiedz Link Zgłoś