Gość: m. IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 23:41 Mozliwe? I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyrafa46 Re: Jaskra u 13 - latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 10:44 Tak, jest to możliwe:(((. Wnuki (bliźniaki) mojej znajomej z Krakowa miały po 8 miesięcy gdy stwierdono u nich jaskrę (operacyjną!!! ). Jeśli podasz swój adres e-mailowy - myślę, że Ci napisze jak sobie z tym poradzili. Dzieci mają zdrowe oczy a operacji nie było. Ona sama - ta znajoma z Krakowa jest bardzo zapracowana i nie zagląda tu - na forum. Zupełnie nie ma kiedy. Nie raz dzwonię do niej ~ godz 22 a jej jeszcze nie ma w domu. Piszesz, co dalej. 1) - nie martw się, wszystko będzie dobrze. 2) - już napisałam. Pozdrawiam serdecznie. Zyczę dużo zdrowia Waszej córci i Wam. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: Jaskra u 13 - latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 10:50 Tam gdzie napisałam "napisze" to tak ma być. Czyli, że to ona napisze - Ela z Krakowa. Ma mało czasu, ale na to aby komuś konkretnie pomóc - na pewno znajdzie czsa. Mi też poradziła z oczami. Tylko miałam inny problem. Nie da sie powielić:(((. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jaskra u 13 - latki IP: *.3vnet.pl 16.02.05, 13:26 Tak to jest mozliwe.Ja mam jaskre, ale zaden z lekarzy nie powiedzial ,ze moga miec dzieci.I tylko przez 'przypadek' u mnie w miescie ,byla'biala niedziela' celem jaskry,wiec poszlam z dziecmi i co okazalo sie syn mial wysokie cisnienie potem szpital itd. Jaskra to cichy zlodziej wzroku, moze przebiegac bezobjawowo,a takze moze dawac objawy w postaci silnych boli galek ocznych, boli glowy.Najlepsze rozwiazanie,poradnia jaskrowa[do ubieglego roku ,bylo bez skierowania,nie wiem jak teraz] tam robia pole widzenia za darmo, ale wszedzie ,jak i inne badania ,tylko nie wiem jak z terminami.Drugie wyjscie na kase chorych przyjmuja prywatne przychodnie musisz popytac.Moj syn mial 14lat.A Ty nie masz jaskry ,czy ktos w rodzinie mial? napisalabym Ci duzo wiecej ale nie wiem co chcesz jeszcze wiedziec?Aha najwazniejsze,przy jaskrze nie mozna brac niektorych lekow i zawsze informuj lekarza ,ze corka ma jaskre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: Jaskra u 13 - latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 18:31 Bioenergoterapia to jest fajna rzecz, tak myślę. Jednak w wypadku jaskry, gdyby ci ktoś to doradzał - bałabym się. Wiem to na podstawie pewnego zdarzenia. Wiem jednak, ze takiej drugiej nudziary jak ja - tu nie ma. Wiec się powsrtzymam z opowiadaniem. Już chyba natomiast pisałam o B.S.M. I to jest fajna rzecz.:))) Wasza Ż. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Jaskra u 13 - latki 16.02.05, 19:29 Będe wdzieczna za każda informację. Odpowiedz Link Zgłoś
matka72 Re: Jaskra u 13 - latki 26.11.19, 21:29 Mam gorąca prośbę potrzebuje namiary na specjalistę od jaskry młodzieńczej , mój syn 12 letni w jaskrę wtórną po zaćmie . Potrzebujemy pilnie pomocy Odpowiedz Link Zgłoś