Gość: DOROTA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:15 Co jeść? Jak się jej pozbyć? Mam ją 10 lat a może dłuzej. Jak się lecze jest lepiej,jak przestaje to wraca???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: ANEMIA PRZWLEKLA 03.03.05, 16:17 Masz pewnie jakis powod tej anemii: niedobory witaminowe lub mineralne, przewlekle zakazenie lub inna choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:40 Żadnych przyczyn nie znaleziono,badano mnie dosyc dokładnie. Jak sama moge sobie pomóc. Moze ktos zna jakis sposob,nie szpinak i wątrobka bo to juz testowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: ANEMIA PRZWLEKLA 03.03.05, 16:28 a jak się leczysz? serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,2649052,P_CHOROBY.html serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51177,,,,2690686,P_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:42 Lipo droga to jest w ksiązce przez te 10 lat zdążylam sie z tym zapoznać. DziękujęCi.Może wiesz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:48 Witaj,Dorotko a co mówi na to Hematolog.Czy bezradnie rozkłada ręce.Może trzeba dostac sie do Kliniki Hematologicznej.Niemozliwe zeby nie było konkretnej przyczyny przewlekłej niedokrwistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:50 Może przyczyna być tez złe wchłanianie żelaza Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: ANEMIA PRZWLEKLA 03.03.05, 17:20 O szpinaku zapomnij ,to mit.Ale sok z buraków jak najbardziej ,,szklankę dziennie i to długoterminowo.Natomiast napewno złe wchłanianie jest przyczyną,jeśli nie ma w organiżmie żadnego stanu zapalnego,ukrytego krwawienia. Nie daj za wygraną,przyczyna musi być i trzeba ją znależć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terszy Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:03 Syn miał problemy z anemią szczególnie w wieku dojrzewania, potem jako student, wszelkie leki i żywienie pomagały na krótko i co się okazało,że to celiakia ukryta, nie miał żadnych dolegliwości jelitowych. Gdy wykluczył gluten z pożywienia w ciągu dwóch mcy wyniki się poprawiły. Jest teraz na diecie bezglutenowej od lipca 2004 r. Zajrzyj na forum www.celiakia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elixir3 Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: 193.27.5.* 04.03.05, 12:14 a próbowałaś soku z buraków czerwonych? Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: ANEMIA PRZWLEKLA 04.03.05, 02:36 Gość portalu: DOROTA napisał(a): > Co jeść? > Jak się jej pozbyć? > Mam ją 10 lat a może dłuzej. > Jak się lecze jest lepiej,jak przestaje to wraca???? Witaj.Najszybszy sposób pokroić wieczorem buraczka na cienkie plasterki posypać cukrem i wypijać sok, poza tym jest sok z buraka bez konserwantów w POlO marketach w długich butelkach codziennie po kieliszku /3x1/ pic herbate z pokrzywy i marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota BURACZKI JUZ PRZERABIALAM!!!!!>>>> IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:27 MOZE JEST JAKIS SPOSOB KTORY MAŁOKTO ZNA? BURACZKI MARCHEWKI SZPINAKI WATROBKI I INNE TYM PODOBNE JUZ PRZERABIALAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BURACZKI JUZ PRZERABIALAM!!!!!>>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:37 To co proponuja przedmówcy to tylko półśrodki!Jeśli nie znajdzie specjalista przyczyny a takowa napewno jest to takimi sposobami podniesiesz poziom hemoglobiny na krótko i od nowa.A w jakim jesteś wieku bo to tez bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: BURACZKI JUZ PRZERABIALAM!!!!!>>> IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:03 Żelazo niechce się wchłaniać miała kilka razy(4) robiony test wchłaniania. No ale jedząc cos co go wiecej zawiera zawsze jest jakas szansa ze cos sie wchłonie.Tylko co by tu spróbowc innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: BURACZKI JUZ PRZERABIALAM!!!!!>>> IP: 194.126.238.* 04.03.05, 12:28 mozesz sprobowac czerwonego wina wytrawnego zmieszanego z zoltkiem i pic kilka lyzek dziennie, szczegolnie wieczorem (ok.21.oo), kiedy przypada minimum aktywnosci energetycznej sledziony, to ja trzeba wzmacniac tego leku nie stosuje sie dluzej niz 12 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: BURACZKI JUZ PRZERABIALAM!!!!!>>> IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:25 Pisałam ze miałam robionytest na wchłanianie zelaza.Cztero krotnie,i za kazdym razem leciało na łebna szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.chello.pl 04.03.05, 12:55 trudną do wykrycia przyczyną anemii bywa zły stan kosmków jelitowych - to takie maleńkie wypustki, które wchłaniają składniki odzywcze z jelit i przekazują dalej. jeśli te kosmki są np. zlepione, nie działają dobrze. mimo prawidłowego odzywiania, organizm jest wciąż niedożywiony. podkreslam, że tylko b. dośwaidczony diagnosta potrafi to stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:21 No właśnie mi się nie wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.chello.pl 04.03.05, 13:37 stwierdzone przez lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:49 Gdybys dobrze czytała NIN to bys wiedziała.Tak stwierdzone przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ANEMIA PRZWLEKLA do nin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:09 Sprawa kosmków jelitowych w przypadku Doroty chyba nie dotyczy bo narzekałaby na chodnięcie i przewlekłe biegunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ANEMIA PRZWLEKLA do nin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:10 Przepraszam (za błąd w pisowni) na chudnięcie i przewlekłe biegunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: ANEMIA PRZWLEKLA do nin IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:23 Niemam żadnych dolegliwości ze strony układu trawienia. I niemam niedowagi raczej nad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: do Doroty IP: *.chello.pl 04.03.05, 21:56 wróciłam, przeczytałam jeszce raz! nie pisałaś wczesniej, ze masz zespół złego wchłaniania. to wcale nie jest oczywiste, bo anemia ma wiele przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Re: ANEMIA PRZWLEKLA IP: *.chello.pl 05.03.05, 13:43 to nie to samo! powiedzieli Ci, że żelazo się nie wchłania, ale nie powiedzieli DLACZEGO Odpowiedz Link Zgłoś