Dodaj do ulubionych

luszczyca - ratunku.

11.06.02, 18:58
Moja corka , piekna dziewczyna , studentka ma luszczyce.Nic a nic na dluzej nie
pomaga.Przerabialismy diete ziolowa oraz chyba wszystkie dostepne leki.Czy jest
moze ktos z uczestnikow forum kto bezpowrotnie pozbyl sie tego
cholerstwa.Bardzo prosze o podzielenie sie ze mna swoimi doswiadczeniami.
Obserwuj wątek
    • sicil Re: luszczyca - ratunku. 12.06.02, 09:00
      Już o tym było.
      Przejrzyj archiwalne posty na tym i forum Dermatologia
      • Gość: kaskab Re: luszczyca - ratunku. IP: 195.117.159.* 12.06.02, 13:56
        Nie da się tego pozbyć całkowicie .Są okresy lepsze, kiedy nie ma zmian i
        okresy gorsze.Łuszczyca to przyjaciółka która nie opuści jej nigdy.
    • Gość: amelka Re: luszczyca - ratunku. IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 17.07.02, 22:06
      moja siostra miała łuszczyce,nie pomagało nic zdne ziolowe leki czy kąpiele
      zadne nacierania, medycyna konwncjonalna czy niekonwancjonalna,w koncu zaczeła
      sama walczyc z choroba i udalo sie !od 6 lat nie ma zadnych nawrotow,sama nie
      wierzylam. Wyleczyła sie dieta ktora sam sobie narzucila trzeba byc tylko
      konsekwentna i cierpliwa.Przede wszystkim z diety nalezy wykluczyc potrawy
      ostre,gorące,z dodatkami przypraw(zadnego majonezu ,octu,pieprzu),nalezy
      rowniez usunac z niego mieso calkowicie.zastapic je prodyktami sojowymi,i
      drobiem z tymze nie pieczonym a gotowanym,duzo wrarzyw,owocow.Warzywa gotowane
      badz surowe.Zadnych rzeczy smazonych, pieczonych.Nie wolno jesc slodyczy po
      zadna postacia,pic bardzo duzo wody niegazowanej,zadnych kaw,herbat,jesli
      herbata to zielona owocowa i letnia w zadnym wypadku goraca.Rezygnowac takze z
      mleka mozna jesc przetwory mleczne typu serek bialy czy zolty ale zolty nie
      ostry z jak najmniejsza iloscoa przypraw,unikac zup jesli juz to nie gorace i
      bez przypraw. Niestety dieta trudna ale rezultaty niesamowite.Gdyby byly
      pytania to prosze pisac bede tu zagladac.prosz esprobowac tylko nie zniechecac
      sie bo niestety efekty nie beda widoczne od razu ale wytrwalosc i cierpliwosc a
      uda sie na pewno mam dowod :)
    • czarnooka Re: luszczyca - ratunku. 19.07.02, 13:35
      Nie ma sposobu na łuszczycę. Mozna złagodzić objawy. Tak skrótowo to są dwa
      rodzaje łuszczycy, jedna występuje zimą, druga latem. Sole morza martwego
      napewno złagodzą różyczki tzn. wykwity. Słońce, słońce, słońce - czyli brak
      słońca w przypadku wysypów w zimie. No i maści locoid, flucinar. niektórzy
      jeżdzili na baseny z pijawkami.
      Ja na Twoim miejscu poszłabym do dermatologa, a nie próbowała diet i innych
      sposobów, które w Twoim przypadku mogą nie przynieść rezultatów.
    • Gość: Kajka Re: luszczyca - ratunku. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:54
      Mam 42 lata, zachorowałam na łuszczycę w wieku 16 lat. Przez pierwsze 5-6 lat
      przerobiłam wszystkie leki, jakie wówczas były na rynku, nie tylko polskim, ale
      światowym - jako przypadek "trudny" korzystałam z metod eksperymentalnych
      najlepszych klinik dermatologicznych. Wszystko pomagało na chwilę. Aż do czasu,
      gdy zaczęłam namiętnie wystawiać się na słońce. Łuszczyca została w stanie
      szczątkowym na łokciach i kolanach - więcej wiosną, najmniej latem i jesienią,
      bo pilnuję, żeby co roku spędzić 2 tygodnie na mocnym słońcu. A miałam ją
      prawie wszędzie. Głowa do góry, łuszczycę da się opanować. Pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: luszczyca - ratunku. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.08.02, 16:09
        Maoja corka zachorowala w wieku 13 lat na luszczyce.Bylysmy tez zupelnie
        zalamane,byla leczona w Klinice dermatologicznej we Wroclawiu,naswietlano ja
        tam lampami PUVA i podawano lek Geralen.Dawalam jej tez kapsulki
        wiesiolka,witaminy A+E,cynk.leczenie trwalo ok.3 miesiecy.Byla tez smarowana
        specjalnie robiona i nieprzyjemna ale skuteczna mascia.Mysle ze te lampy byly
        bardzo skuteczne.w klinice byla miesiac a potem jeszcze byla naswietlana drugi
        miesiac.Od 3 lat jest wszystko dobrze nie ma zadnych powrotow.
        • Gość: fredzia Re: luszczyca - ratunku. IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 14.08.02, 18:40
          Mojemu znajomemu najbardziej pomagały maści z dziegciu, niestety jeśli ma się
          opanowaną większą część ciała to nie wygląda to estetycznie(kolor czarny, i
          schodząca łuska jest również czarna i gruba) oraz ma zapach dosyć nieprzyjemny
          (jak dla mnie smołowaty), ale trochę pomagało....
          Niestety w większości teraźniejszych przypadków jest to choroba wywołana przez
          stres, dużą ilość pracy... i dlatego leczenie jest ciężkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka