Dodaj do ulubionych

POMOCY!!! kamień utknoł

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:48
Pomóżcie...co mam robić,utknoł mi chyba kamień, 4 tyg. się męcze...
W worku osierdzowym chyba...
Jak oddaje mocz boli i piecze...i urodzić się nie da...już tyle czasu
siedzi...
nigdy tak długo nie siedziały...zawsze tylko bolały i dzień góra dwa poród, a
teraz...co ja mam robić? błagam pomóżcie
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: POMOCY!!! kamień utknoł 11.03.05, 17:04
      gdzie?
      Worek osierdziowy otacza serce człowieka.
      A może byś poszedł do lekarza, bo my ci przez komputer chyba kamieni nie
      rozwalimy.
      • Gość: Lukas Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:20
        nie moge iść teraz do lekarza...ja się pytami błagam o jakieś porady...
        • to_jaaa Re: POMOCY!!! kamień utknoł 11.03.05, 17:24
          porada jest taka, ze raczej powinienes pójśc do lekarza
          sam zdajesz sobie sprawę, ze sytuacja jest poważna
          • Gość: Lukas Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:29
            i nie masz innej możliwości?
            w chwili obecnej nie ma szans na lekarza... a ja już wariuje...
            • to_jaaa Re: POMOCY!!! kamień utknoł 11.03.05, 17:31
              serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51175,,,,2649118,P_CHOROBY.html
              zobacz - dają jedną możliwość!
              • Gość: Lukas Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:07
                Kim Ty jesteś? czy Ty masz pojęcie o "tym" jako takie chociaż?
                Ja naprawdę nie mam możliwości pójscia do lekarza teraz bo znajduje się w takim
                miejscu że nie ma żadnego w pobliżu...
                Dlatego prosze o jakies rady/pomoc
                jak bym miał możliwość to bym juz dawno do tego urologa poszedł, przecież to
                nie przyjemność siedzieć i cierpieć przez 4 tygodnie już !
                Czy jet tu jakiś lekarz!? Błagam...nie da się nic innego zrobić?
                • mary.austin Re: POMOCY!!! kamień utknoł 11.03.05, 18:14
                  To zmień miejsce na takie, w którym jest lekarz. Jeśli kamień faktycznie utknął
                  grozi Ci wodonercze. Przez internet nikt Ci nie pomoże.
                • Gość: hmmm Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:23
                  a co ty w Robinsona się bawisz????
                  na wyspie bezludnej jesteś?
                  jak ty nie możesz się ruszyć,to zadzwoń na pogotowie!
                  jeśli też jest daleko to przynajmniej poproś lekarza do telefonu.
                  Cztery tygodnie tak sobie siedzisz i cierpisz,po internecie serfujesz,a nie
                  możesz zadzwonić?
                  A może ty tak lubisz?
                • Gość: aba Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:02
                  Chłopie, chyba ten ból, który sobie fundujesz od miesiąca, zmącił ci już mózg.
                  Nie rozumiesz, ze równie dobrze mógłbyś pytać, jak domowym sposobem powstrzymać
                  np. atak wyrostka?
                  • Gość: nina Re: POMOCY!!! kamień utknoł IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 20:43
                    Mi też kiedyś utknął kamień - 5 mm, długo schodził do pęcherza, a potem utknął w
                    pęcherzu - gdzie go podrażniał (ciągle sikałam i bolało cholernie, szczególnie w
                    nocy) - byłam u urologa, który zaproponował wyciągnięcie go przez cewkę
                    moczową...stchózyłam i nie chciałam i mimo że mnie długo przekonywali byłam
                    nieugięta. Nie napisałeś gdzie ci utknął i na jakiej podstawie to stwierdzasz.
                    Rodziłam kamyki kilkanaście razy i: theopaverin (lub papaweryna) paracetamol,
                    może być nospa (ale mi rozregulowała jalita), jesli chcesz troszkę odpowcząć to
                    Tramal. Mi pomagał łyczek whisky - ale wtedy bez Tramalu. Więksozść tego -
                    opróćz - whisky jest na receptę ;D, ale można wysępić (opróćz tramalu). I pić na
                    mase

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka