Dodaj do ulubionych

Biegunka tłuszczowa

IP: *.helion.pl 21.03.05, 11:10
Zdarzyło mi się to już 3 raz.Zjadłem wieczorem dużo orzechów nerkowców i
migdałów,trochę czerwonego wina ,rano rybę maślaną z chlebem no i potem oliwa
normalna takie oka tłuszczu w ubikacji.Próbuję schudnąc na diecie
Atkinsa,ograniczam węglowodany,ale chyba mi to nie służy.
wyniki enzymów wątrobowych i trzustki mam ok.Czy to tylko zła dieta?
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.helion.pl 21.03.05, 13:20
      nikt nie wie
    • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 21.03.05, 21:20
      jest zwiazek miedzy ryba maslana a biegunkami tluszczowymi. tez ja mialam.
      jeden ze znajomych rowniez. temat pojawil sie na tym forum. cos dziwnego jest w
      wedzonej rybie maslanej...
      • Gość: j Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.helion.pl 23.03.05, 09:10
        Coś takiego.Przypominam sobie że poprzedni raz też chyba jadłem tą rybę,bo
        orzechy itp jadam często i w dużych ilościach i nigdy takich sensacji nie miałem
        • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 11:14
          Nie wiem czy to zalezy od producenta (dodaja tluszcze ktorych nie mozna
          stawic????) czy od ilosci zjedzonej ryby??? A moze tej ryby nie powinno sie
          wedzic (bo co delikatniejsze zoladki nie radza sobie z tluszczem)??

Moze jakis lekarz moglby sie wypowiedziec...
          • Gość: j Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.helion.pl 23.03.05, 13:27
            Miu,a rozmawiałaś o tym z lekarzem?Miałaś to tylko po tej rybie i już nigdy
            więcej?Bo ten objaw i to co znalazłem w wyszukiwarce przyprawiło mnie o
            palpitacje serca -no wiesz rak trzustki itp
            • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 14:34
              Tak, natychmiast bylam u lekarza, jeszcze nie kojarzac biegunki z ryba maslana.
              Najwyrazniej na lekarzu objawy tez wywarly wrazenie (jestem mloda). Robilam
              badania - nie wykazaly problemow z trzustka (zaznaczam, ze mozna przepadac sie
              znacznie dokladniej, niz ja to zrobilam). Potem juz sie obserwowalam - taka
              biegunke mialam kilka razy. Zdecydowanie laczy sie ze zjedzeniem tlustej ryby
              (raz to byl losos).
              No, i jak opowiadalam cala historie, okazalo sie, ze nie jestem jedyna ofiara
              wedzonej ryby maslanej. Chyba ze mamy epidemie raka trzustki ;) Mysle, ze
              dodaja czegos chemicznego do ryb wedzonych w Polsce (nigdy nie malam takich
              objawow za granica, choc spedzilam tam pol zycia i lubie wedzone ryby). Nie
              zapominajmy: "Dobre bo polskie! I pamietajmy tez, ze "polska zywnosc jest
              lepsza niz zachodnia". Uffff, tyle spostrzezen na temat jakosc jedzenia.

Trzymaj sie J, i po prostu sie obserwuj, gdyby biegunka pojawila sie bez ryby -
              biegnij do gastrologa. Bo to naprawde powazne.
              • Gość: j Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.helion.pl 23.03.05, 14:55
                Też nie jestem stary(34).Jutro idę do gastrologa.Ponieważ mam lekkie wrzody
                żołądka ,przed gastroskopią miałem komplet badań -wszystkie enzymy itp,poza tym
                usg.Wyniki w porządku,gastroskopia tez nie dramatyczna.Wiem,że tą trzustkę
                można wykryć tylko tomografią zdaje się,ale to sobie daruję.
                Miu,czyli lekarz cię uspokoił i kazał unikać rybki,tak?
                Wykluczył poważniejsze dolegliwości?Jakie zrobiłaś badania?
                Pozdrawiam.J
                • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 16:58
                  Daj znac jak wypadla wizyta. Bede szukala tego watku.

Tomografii wlasnie nie robilam (a tylko ona w 100% wyklucza podejrzenie). Rybke
                  mozna jesc w ilosciach... aptekarskich. Sama sobie zakazalam, bo problem jest
                  mhmmm... bardzo uciazliwy. Aha: przed moimi perypetiami nakarmilam specjalem
                  kolezanke. Smakowala jej bardzo, wiec zjadla sporo. I nic.
    • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 17:22
      Wlasciwie powinnam powiedziec na poczatku: czasem biegunka tluszczowa pojawia
      ie na diecie Atkinsa, bo organizm nie radzie sobie z taka iloscia tluszczu.
      Poszukaj w necie o Atkinsie.
      • Gość: j Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.plusgsm.pl 24.03.05, 22:01
        Mój gastrolog bardzo się śmiałi powiedział,że zna osoby które po tej
        rybie "posrały się nie wiedząc kiedy".Podobno ma w swoim składzie jakieś inne
        tłuszcze,chyba stearynowe i u niektórych jest własnie taki efekt.Mozna się
        zorientować mając już np mokre z tłuszczu spodnie.Pozdrawiam:)
        • Gość: miu Re: Biegunka tłuszczowa IP: *.acn.waw.pl 25.03.05, 20:43
          Dzieki! I ostroznie z rybka maslana ;))
          • 7xladniej Re: Biegunka tłuszczowa 08.04.05, 01:00
            Dzięki,ze trafiłam na ten wątek. Umieraam z niepokoju, bo mnie ju trzyma trzeci
            dzień. I zapewniam, że to nie tylko po wedzonej. Ja jadłam smażoną!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka