Dodaj do ulubionych

BROMERGON!

IP: *.com.pl / *.abp.pl 24.03.05, 16:37
mam takie pytanie: Czy BROMERGON jest w jakims stopniu srodkiem
antykoncepcyjnym??zapobiega ciąży??
Obserwuj wątek
    • megi.1 Re: BROMERGON! 24.03.05, 16:44
      Z tego co wiem to nie ma takiego działania, ale nie jestem lekarzem.
    • ziyi Re: BROMERGON! 24.03.05, 16:49
      Nie.
      Bromergon hamuje wydzielanie prolaktyny - hormonu przysadki.
      Ten lek na pewno nie dziala antykoncepcyjnie, wrecz przeciwnie, mozna nim
      leczyc bezplodnosc.
      • Gość: Aniaaaa Re: BROMERGON! IP: 62.29.138.* 25.03.05, 18:31
        bromergon nie jest antykonc lekiem. po nim kobitki szybciej zachodza w ciaze,
        wierc raczej nie traktuj go jako cilest lub cos takiego :) acha, bardzo zle sie
        po nim czulam, mialam wymioty i zawroty, bo on bardzo obniza cisnienie. jak go
        wezmiesz to raczej przed snem i nie wstawaj gwaltownie z lozka. takich rad moja
        ginekolog mi udzielila jak go bralam. pozdr
        • Gość: maxi Re: BROMERGON! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:03
          Norprolac to lepszy lek. Drogi ale mniejsze działania niepożądane i krócej sie
          leczysz. W zadnym stopniu te leki nie działaja antykoncepcyjnie. Stosouje sie
          je przy podwyższonej prolaktynie gdy: są nieregularne miesiaczki lub jest
          mikrogruczolak przysadki lub jest mlekotok, jest niepłodnosć. Podwyższona
          prolaktyna to stan taki jak w trakcie karmienia piersią- zajście w ciążę
          niemożliwe. Jak przyjmujesz bromergon, obniżasz prolaktynę czyli wręcz
          ułatwiasz zajście w ciążę.
          • be27 dostinex lepszy od bromergonu 16.06.05, 08:27
            Witam wszystkie kobietki z problemami typu hiperprolaktynemia i mikrogruczolak
            przyssadki.
            Mnie czasem pomagają wasze posty więc postanowiłam napisać co mnie się
            przydarzyło.
            Bardzo długi okres czasu lekarze leczyli mnie na migrenę (około 5 lat) i nic
            samopoczucie coraz gorsze. Potem pojawiły się bóle piersi nie do zniesienia-i
            ten trop był już właściwy. Prolaktyna za wysoka mniej więcej poziom
            przekroczony 5 razy, potem rezonans...cóż okazało się że to mokrogruczolak 4
            mm. Leczenie bromergonem około 3 lata (strasznie się po nim czułam)W zasadzie
            kolejne rezonanse pokazywały, że guz nadal rośnie teraz około 7mm.
            W lutym tego roku wzięłam sprawy w swoje ręce. Pojechałam do neurochirurga żeby
            określił co dalej. Stwierdził że często po wycięciu guza są nawroty a nie
            koniecznie bóle głowy przejdą. Więc zaczęłam szukać lepszego leku. Właściwie
            mogę nazwać cudem fakt odnalezienia leku o nazwie Dostinex. Super się po nim
            czuję. Prolaktyna spadła tak bardzo ,że teraz jest w zupełnej normie - bóle
            głowy ustały. Bóle piersi są ale mniejsze (dużo mniejsze)i co najważniejsze guz
            zaczął się zmniejszać. Lek jest drogi to fakt 8 tabletek starcza na 1 miesiąc i
            kosztuje około 300 zł - ale zdrowie jest najważniejsze. Wszystkim mającym
            podobne problemy radzę zapytać lekarza o ten lek. Posiadanie dzidziusia też
            jest możliwe tylko trzeba wierzyć w to ze się wyzdrowieje i robić wszystko by
            tak się stało.
            Pozdrawiam i życzę wytrwałości w chodzeniu po lekarzach i dopominaniu się o
            badania
      • Gość: gosia Re: BROMERGON! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.03.05, 16:10
        Biorę też lek na obniżenie prolaktyny i juz kilka razy zdarzyło mi sie
        wymiotować ale z krwią. Nie wiem co to jest, az się boję mysleć, ziyte mam za
        miesiąć (tyle mam jeszcze tabletek). To że mogą być wymioty to wiem, ale
        dlaczego z krwią:(
        • Gość: nullka Re: BROMERGON! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:12
          Dziewczyny ja te z zaczynam brać Bromergon i mam pytanie:
          Jakie dawki bierzecie????
          • mavika7 Re: BROMERGON! 16.06.05, 10:53
            ja kilka miesiecy leczylam sie bromergonem na wtorny zanik miesiaczki. libido
            spadlo mi prawie do 0 samopoczucie kiepskie, wieczna sennosc, brak zapalu do
            zycia a okres i tak nie wracal...strasznie wspominam tamten czas...teraz biore
            CyclcoProgynova i wszystko wraca do normy! Nie wiem czy ten bromergon
            komukolwiek pomogl...
            • nnetka Re: BROMERGON! 17.06.05, 13:11
              O prolaktynie, bromegonie, dostinexie, gruczolaku przysadki, smutkach i
              troskach dziewczyn z hiperpolaktynemią przeczytacie na forum
              f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694 Zajrzyjcie, tam sporo sie
              dowiecie o przeżycich dziewczyn, metodach leczenia itd. Sama od dawna
              uczestniczę tam w dyskusji.
              Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka