IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:57
Czy stosując ten aerozol można pozbyć się kataru który trwa od lat? Jak długo
go stosować, żeby poczuć różnicę?
Obserwuj wątek
    • Gość: irys Re: buderhin IP: 213.241.34.* 25.03.05, 09:59
      steryd ma ci pomóc na katar? tylko, jesli jest to katar alergiczny. i
      oczywiście efekt będzie tylko wtedy, gdy się stosuje lek.
      • Gość: jenny Re: buderhin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:02
        Przyczyn tego kataru nie można(?) ustalić. Polipów nie mam, od strony
        alergicznej nigdy mnie nie badano.
        • Gość: murowany Re: buderhin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:28
          To tak samo jak u mnie, tomografia nie wykazala zmian, zatoki na rtg wychodza czyste ale miewam bole przedniej czesci glowy oraz obrzek twarzoczaszki, szczegolnie pod oczyma. Za kazda wizyta u laryngologa dostaje jakies inne leki ale do poradni alergologicznej laryngolog nie wysyla mnie, wiec sam juz nie wiem co mi jest.
          • Gość: zdro Re: buderhin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:36
            Te posty to kolejny dowod na to,ze lekarze nie umieja?nie chca?nie wiedza
            jak?pomoc.Jak mozna miec tak dlugo takie dolegliwosci,chodzic do lek.a oni nie
            daja skierowania do alergologa!?Sadze,ze musicie zrobic testy,ktore wykarza na
            co jestescie uczuleni.A ze tak jest,pewne na 100%.A wiec do lekarza!i bez
            skierowania do alergologa nie wychodzcie!
            Pozdrawiam swiatecznie
            • Gość: Magda Re: buderhin IP: *.3vnet.pl 25.03.05, 21:03
              Syn jest uczulony na roztocze kurzu i wlasnie bierze krople buderhin i
              aleric.Sam buderhin mu nie pomaga.Jezeli lekarz pierwszego kontaktu nie daje
              skierowania sprobujcie wziasc od laryngologa,ja tak wlasnie zrobilam.Zaczym
              dostalam ,przeszedl syn dlugie testowanie lekow ,a przepisywali mu mnostwo.Nie
              zawsze testy wyjda to nie oznacza ,ze nie jetes alergikiem .Trzeba wtedy robic
              badania z krwi na uklad imulogiczny.Z wnukami poszlam prywatnie zrobic testy i
              wtedy dopiero ,jak lekarz zobaczyla ,ze tez sa uczuleni na roztocze ,ale w
              wiekszym stopniu ,dala skierowanie ,ale jej bylo glupio.Alergicy uczuleni na
              roztocze maja katar caly rok ,ale najbardziej sie nasila w zimie,wtedy
              najbardziej choruja.W syna przypadku pomagaja te dwa leki wyzej ,ma problemy
              tylko z katarem ,chociaz przeswietlenie pluc wykazalo zrosty na oskrzelach
              [przyczyna dlugoletniego kataru ktory spywal do gardla i dalej].Natomiast w
              przypadku wnukow ,te dwa leki plus areozole wziewne [ciagle choruja] grozi im
              astma.Nie jest wesolo z katarem ,a skutki moga byc rozne.
              • Gość: jenny Re: buderhin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 08:34
                Ja na własną rękę zrobiłam rtg zatok + wymaz z gardła. Wyniki wyszły w
                porządku. Larengolog powiedził, że może mi zmniejszyć małżowiny nosowe! Nie
                wspomniał nawet o alergologu i czy miałam jakieś badania pod tym kątem! Katar
                trwa cały rok, spływa do gardła i mam białe (jakby spuchnięte okolice nosa).
                Stosowanie buderhinu nie przynosi żadnych efektów, jak narazie nie ma poprawy.
                Możesz napisać ile kosztuje zrobienie testów prywatnie? I skąd wiadomo jakie
                zrobić - bo chyba są na pyłki, jedzenie itd.?
                Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
                • Gość: murowany testy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:45
                  Wlasnie, przylaczam sie do prosby o informacje w temacie ceny wykonania testow alergicznych prywatnie, bez proszenia sie, chodzenia i wyczekiwania.
                  • Gość: Magda Re: testy? IP: *.3vnet.pl 26.03.05, 18:43
                    Ja wnukom robilam prywatnie ,ale 3 lata temu ,placilam 50zl ,za kazdego ,a za
                    wizyte nic.Trafilam na bardzo fajna doktor.Syn mial robione na kase
                    chorych.Corka tez miala robione na kase chorych[wszystko u tej samej doktor]
                    Wszyscy mieli robione na ,roztocze kurzu siersc pylki brzoze i wiele innych
                    teraz nie pamietam.Corka tez miala robione pokarmowe i jakie zdziwienie bylo
                    doktor najpierw jej wyszly olbrzymie bable ,a za pare minut znikly .Teraz
                    bedzie mialarobione drugi raz [to bylo w tamtym roku].A tak ciekawostka
                    jest ,ze nie wiedzialam ,ze mozna byc uczulonym na marchew i pietruszke
                    [kolezanki wnuk].Chodzcie i popytajcie ,gdzie taniej.Pozdrawiam i zycze
                    Wesolych Swiat!
                    • Gość: jenny Re: jeszcze jedno pytanie o testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 09:53
                      Dziękuję za informacje, sprawdziłam w moim mieście prywatnie to koszt 47zł (jak
                      dla mnie do przeżycia) - a jeśli robią je w przychodni w której mam lekarza
                      rodzinnego to będzie z 10 taniej. Czy te testy to za jednym razem na wszystko:
                      marchew, roztocz, pyłki itd.? Bardzo proszę o odpowiedz
                      • Gość: zdro Re: jeszcze jedno pytanie o testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:06
                        Tak,za jednym zamachem robia wszystko.Przynajmniej tak kiedys robiono moim
                        dzieciakom.i na pokarmowe i wziewne.ale mysle ze nic sie nie zmienilo.Alergolog
                        robi wywiad,od kiedy sa dolegliwosci,z czym ma sie kontakt np.swinka,piesek
                        itd.,czy po zjedzeniu czegos tam zaobserwowalas wieksze nasilenie
                        dolegliwosci,bol brzuch,biegunka,pokrzywka itd.Testy sa bezbolesne.Napisz potem
                        jakie wyszly wyniki ok?
                        pozdr
                        • Gość: Magda Re: jeszcze jedno pytanie o testy IP: *.3vnet.pl 29.03.05, 11:28
                          W przypadku mojej corki miala robione osobno.Najpierw miala robione na roztocze
                          kurzu[tu mozesz zapytac czy maja testy rozszerzone],drzewa, pylki trawy.
                          siersc, pierze ,plesn itp.Nastepne za dwa tygodnie pokarmowe ,podsawowe.Widzisz
                          kazdy lekarz robi inaczej .Przed testami zadnych lekow alerg. ,10 dni przed
                          badaniem.Napisz jak wyszlo.Pozdrawiam
                          • Gość: jenny Re: jeszcze jedno pytanie o testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:29
                            Dzisjaj jeszcze stosowałam buderhin, a więc muszę odczekać te 10 dni (w tym
                            czasie zoriętuję się w cenach) i zrobię wszystkie możliwe testy. Jeszcze raz
                            DZIĘKUJĘ za pomoc i oczywiście napiszę jak będę miała wyniki.
                            POZDRAWIAM
                            • Gość: Magda Re: jeszcze jedno pytanie o testy-Jenny IP: *.3vnet.pl 29.03.05, 19:54
                              Leki alergiczne ,mialam na mysli tabletki ,ale teraz nie pamietam ,czy tez
                              buderhin trzeba odstawic .Nie chce Ciebie wprowadzic w blad,najlepiej upewnij
                              sie.Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka