Dodaj do ulubionych

Bolesne miesiaczki

IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 26.03.05, 23:06
Co na to stosujecie,bo mi czsem i 2 tabletki apapu nie pomagaja
Obserwuj wątek
    • Gość: Uśmiechnięta Re: Bolesne miesiaczki IP: *.r-szczerbice.atupartner.pl 26.03.05, 23:30
      najlepszy jest ketonal..ja stosuje
      tylko ze to na recepte jest
      pozdro
      • iwonag77 Re: Bolesne miesiaczki 27.03.05, 07:18
        Dolaczam do rady Usmiechnietej, ja rowniez to lykam. A przy takim bolu Apap
        jest za slaby. Pozdr.
        • Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 27.03.05, 19:05
          Tak Ketonal jest dobry, a ja jeszcze dodatkowo No-spe biorę a dla relaksu kłade termofor na brzuchu z gorącą wodą. A wlasciwie to kiedys to wszystko robilam bo odkad biore tabletki antykoncepcyje nie mam ZADNYCH bóli... gdyby nie ta niekomfortowa podpaska w ogole bym nie wiedziala ze mam okres:))))
          • Gość: Magda Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:01
            No tylko że z tym ketonalem to nie przesadzajcie... bo to bardzo silny lek,
            weźmiesz 3 i padasz najlepiej zaczynac od słabszych lekow, bo biorąc juz te
            super mocne uzalezniasz sie a póxniej nic ci nie pomaga. Ja na szczęscienie mam
            tego typu dolegliwiosci nigdy nic mnie boli, a opkres trwa 4 dni:)
            pozdrawiam:)
            • Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 28.03.05, 19:22
              ja to ostrzegam przed POLTRAM'EM... po tym to juz w ogole można paśc. W głowie sie kołuje a ręcę sie 3ęsa jak po tygodniu picia. A ból wcale nie przechodzi...
              • bauer10 Re: Bolesne miesiaczki 28.03.05, 21:33
                no bo poltram dziala na ośrodkowy układ nerwowy i raczej nie polecam stosować
                go na takie typu dolegliwości.
                • Gość: hania Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:42
                  Apap to "cienias" na takie bóle. Mnie nie pomaga ani No-Spa, ani Ibuprom Max,
                  one tylko przytępiają okropny ból. Ketonalu nie mogę zażywać, bo jestem na
                  niego uczulona. Tabletki antykoncepcyjne wywołują u mnie wszystki możliwe
                  objawy uboczne. Jedyny lek, który mi pomaga to Diclofenac w czopkach. Też ma
                  sporo działań ubocznych, ale te 2-3 czopki, które wezmę raz w miesiącu nie
                  zaszkodzą .
                  • Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 29.03.05, 16:47
                    Ja przez polowe zycia nie umialam lukac tabletek i bylam zmuszona do czopkow, faktycznie byly dobre, ale jakos zle mi sie teraz kojarzy wkladanie sobie w tylek nawet lekarstwa, ale jak innym pomaga to DOBRZE:))
    • Gość: DG Re: Bolesne miesiaczki IP: 81.219.113.* 29.03.05, 16:47
      Najlepsza SOLPADEINA musujaca!!! w aptece bez recepty
      • Gość: abc Re: Bolesne miesiaczki IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 16:56
        Ja Ketonal brałam ale nie na bóle miesiączkowe tylko na kręgosłup ale czasami
        guzik mi pomagał. Na bolesne miesiączki biore jakiś Ibuprom, albo coś
        podobnego, bo nie jest bardzo szkodliwy na żołądek, ale muszę pilnować żeby
        połknąć w porę bo kiedy mnie na dobre brzuch rozboli to mam cały dzień do kitu
        i już nic mi nie pomoże. Tabletki antykoncepcyjne dla mnie to było zbawienie,
        niestety musiałam na razie odstawić, a to że po urodzeniu dziecka bóle mijają
        to w moim przypadku mity, było jeszcze gorzej niż przed! Pozdrawiam.
    • Gość: monia Re: Bolesne miesiaczki IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 18:19
      Polecam aleve-do kupienia bez recepty w aptece (czynny skladnik to naproxen
      sodium, dziala przeciwzapalnie i o to wlasnie chodzi)
      • Gość: Jola Re: Bolesne miesiaczki IP: *.tomaszow.mm.pl 29.03.05, 18:43
        A mnie apap pomaga:-P
        • Gość: makata Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:11
          A byłaś u gino? Przy endometriozie miesiączki są bardzo bolesne - powinnaś to
          skonsultować tak na wszelki wypadek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka