Gość: Melpomena IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 26.03.05, 23:06 Co na to stosujecie,bo mi czsem i 2 tabletki apapu nie pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uśmiechnięta Re: Bolesne miesiaczki IP: *.r-szczerbice.atupartner.pl 26.03.05, 23:30 najlepszy jest ketonal..ja stosuje tylko ze to na recepte jest pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag77 Re: Bolesne miesiaczki 27.03.05, 07:18 Dolaczam do rady Usmiechnietej, ja rowniez to lykam. A przy takim bolu Apap jest za slaby. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 27.03.05, 19:05 Tak Ketonal jest dobry, a ja jeszcze dodatkowo No-spe biorę a dla relaksu kłade termofor na brzuchu z gorącą wodą. A wlasciwie to kiedys to wszystko robilam bo odkad biore tabletki antykoncepcyje nie mam ZADNYCH bóli... gdyby nie ta niekomfortowa podpaska w ogole bym nie wiedziala ze mam okres:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:01 No tylko że z tym ketonalem to nie przesadzajcie... bo to bardzo silny lek, weźmiesz 3 i padasz najlepiej zaczynac od słabszych lekow, bo biorąc juz te super mocne uzalezniasz sie a póxniej nic ci nie pomaga. Ja na szczęscienie mam tego typu dolegliwiosci nigdy nic mnie boli, a opkres trwa 4 dni:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 28.03.05, 19:22 ja to ostrzegam przed POLTRAM'EM... po tym to juz w ogole można paśc. W głowie sie kołuje a ręcę sie 3ęsa jak po tygodniu picia. A ból wcale nie przechodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
bauer10 Re: Bolesne miesiaczki 28.03.05, 21:33 no bo poltram dziala na ośrodkowy układ nerwowy i raczej nie polecam stosować go na takie typu dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:42 Apap to "cienias" na takie bóle. Mnie nie pomaga ani No-Spa, ani Ibuprom Max, one tylko przytępiają okropny ból. Ketonalu nie mogę zażywać, bo jestem na niego uczulona. Tabletki antykoncepcyjne wywołują u mnie wszystki możliwe objawy uboczne. Jedyny lek, który mi pomaga to Diclofenac w czopkach. Też ma sporo działań ubocznych, ale te 2-3 czopki, które wezmę raz w miesiącu nie zaszkodzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bolesne miesiaczki IP: *.alpat.net 29.03.05, 16:47 Ja przez polowe zycia nie umialam lukac tabletek i bylam zmuszona do czopkow, faktycznie byly dobre, ale jakos zle mi sie teraz kojarzy wkladanie sobie w tylek nawet lekarstwa, ale jak innym pomaga to DOBRZE:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Re: Bolesne miesiaczki IP: 81.219.113.* 29.03.05, 16:47 Najlepsza SOLPADEINA musujaca!!! w aptece bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bolesne miesiaczki IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 16:56 Ja Ketonal brałam ale nie na bóle miesiączkowe tylko na kręgosłup ale czasami guzik mi pomagał. Na bolesne miesiączki biore jakiś Ibuprom, albo coś podobnego, bo nie jest bardzo szkodliwy na żołądek, ale muszę pilnować żeby połknąć w porę bo kiedy mnie na dobre brzuch rozboli to mam cały dzień do kitu i już nic mi nie pomoże. Tabletki antykoncepcyjne dla mnie to było zbawienie, niestety musiałam na razie odstawić, a to że po urodzeniu dziecka bóle mijają to w moim przypadku mity, było jeszcze gorzej niż przed! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Bolesne miesiaczki IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 18:19 Polecam aleve-do kupienia bez recepty w aptece (czynny skladnik to naproxen sodium, dziala przeciwzapalnie i o to wlasnie chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Bolesne miesiaczki IP: *.tomaszow.mm.pl 29.03.05, 18:43 A mnie apap pomaga:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makata Re: Bolesne miesiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:11 A byłaś u gino? Przy endometriozie miesiączki są bardzo bolesne - powinnaś to skonsultować tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś