Dodaj do ulubionych

Jak się robi gotową lewatywę? POMOCY!!!

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:30
Bardzo bardzo proszę o pomoc - dzisiaj mam mieć robioną rektoskopię i mam
zrobić lewatywę(jakaś Anema czy coś?!) Jak to się robi? Wie ktoś? Będę bardzo
wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • monikare Re: Jak się robi gotową lewatywę? POMOCY!!! 29.03.05, 11:00
      kupujesz w sklepie, kładziesz sie na lewym boku i wciskasz ten płyn do odbytu ,
      chyba ze masz kogos kto by ci to zrobił.
      • Gość: Jackie Re: Jak się robi gotową lewatywę? POMOCY!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:55
        nie no wolalabym sama:) Ale to wiem,ale jak to dalej wygląda?To znaczy mam tak
        leżeć parę minut, czy chodzić aż zechce mi się iśc do lazienki?A zechce mi się??
        • to_jaaa Re: Jak się robi gotową lewatywę? POMOCY!!! 29.03.05, 12:01
          Jak ci sie zachce, to wstań i idź. Własnie na tym polega lewatywa ;-)
          • Gość: Jackie Re: Jak się robi gotową lewatywę? POMOCY!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:13
            hehe:) Dzięki - kurde nie jestem jeszcze wtajemniczona - ale dziś już będę ;)
    • Gość: piel. Re: instrukcja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.03.05, 13:53
      lewatywę wpuszcza się do odbytu powoli bo szybko podana może wyciec albo będzie
      bolesna, pozycja dogodna dla pacjenta ,wazne aby cały płyn został podany
      ,następnie należy utrzymać płyn w kiszce stolcowej jak najdłużej (min 15 min )
      jeżeli wytąpi parcie na odbyt przed upływem czasu należy próbować powstrzymać
      się od wypróznienia ,zaciskanie m .krocza ,powoli oddychać ,głęboko ,przeponą.
      .powinien być skutek ,jeżeli się niepowiedzie powtórz bo badanie się nieodbędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka