Dodaj do ulubionych

Mgła na oczach

17.03.07, 21:33
Czy komuś z Was oczy wciąż zachodzą mgłą? Mrugam je i przecieram bezwiednie,
a jednak za chwilę znowu żle widzę.Nic nie stosuję , bo nie wiem co mogę
zrobic.
Obserwuj wątek
    • jolac171 Re: Mgła na oczach 18.03.07, 18:11
      Wygląda na to,że oczy wszyscy macie w porządku.To tylko u mnie takie dziwy!
      • baska192 Re: Mgła na oczach 18.03.07, 18:24
        tez dlugi czas mialam problemy z oczami.tak sie czulam jakbym wiecznie miala
        tam jakies paprochy.Kolezanka okulstka wypisala mi dicortinef.Jakos mi sie
        uspokoilo.Sprobuj kupic w aptece.Krople sa na recepte ale powiedz ,ze uszy Cie
        bola i na uszy mozliwe jest,ze dostaniesz bez recepty.Ponadto sprobuj sztuczne
        lzy.Najlepiej Systane bo od otwarcia wazne pol roku.Pamietaj ,ze jak zakraplasz
        oczy to sztuczne lzy zawsze na koncu.
        • jolac171 Re: Mgła na oczach 18.03.07, 18:35
          Fajnie,że się odezwałaś, bo jakoś nie wszyscy chcą pisac na bieżąco o sobie, a
          przecież czyjeś doświadczenai mogą byc pomocne innym. Basiu, czy masz
          potwierdzoną Fibromialgię przez lekarza?
        • jagoda85 Re: Mgła na oczach 18.03.07, 19:42
          Sztuczne łzy na mgłę, to chyba nie za bardzo. Jeśli pieką oczy i masz uczucie
          piachu pod powiekami, to mogą być suche oczy, i wtedy sztuczne łzy powinny
          pomóc.
    • myalgan Re: Mgła na oczach 18.03.07, 19:05
      ja tez zle widze na te slepia
      okulista stwierdzil jednak ze wszystko jest ok
      wlasciwie to mam okresy ze widze raz lepiej raz gorzej
      te paprochy w oczach tez mialam ale wydaje mi sie ze po lekach
      ktore teraz mam zmienione
      tylko mgla niekiedy przeszkadza
      ale no coz przyzwyczajam sie jak ok to ok
      odwiedzilam 2 okulistow dla pewnosci
      • baska192 Re: Mgła na oczach 19.03.07, 18:14
        Mam problemy z nogami.Najpierw podejrzewali zylaki.Dawali mi te zatrzyki w
        brzuch co Ty bralas ale tylko 20.I tak chodze od lekarza do lekarza.W lewej
        nodze w dole podkolanowym zrobila mi sie taka wypuklosc.Jeden powiedzial,ze to
        torbiel Bakera(ortopeda)dal mi na to zastrzyki z glukozaminy a torbiel jak byla
        tak jest.Drugi powiedzial,ze to torbiel bez cech zapalnych torbieli bekera.A
        robiac mi usg stwierdzil,ze to jest jakis reumatyzm miesnowy.Nogi mnie rwa,juz
        nawet nie wiem czy to kosci czy miesnie.Ja tak nie za bardzo wierze w ta
        fibromialgie ,ze ona w ogole istnieje.Mysle ,ze w ten sposob okreslane sa rozne
        objawy chorob zwiazanych z reumatyzmem.Oni po prostu nie za wiele wiedza.I nie
        za bardzo potrafia leczyc.Ja jestem pewna ,ze mam jakas kolagenoze.Teraz
        planuje nastepna wizyte u jakiegos lekarza wiec bede drazyc sprawe.Cala choroba
        zaczela sie wiele lat temu od opuchniecia nog i nastepnie 3 lata stanow
        podgoraczkowych.Ale to bym wszystko musiala napisac od poczatku i kiedys sie do
        tego zabore.
        • jolac171 Re: Mgła na oczach 19.03.07, 19:34
          Basiu poszukaj w necie co to za torbiel bekera.A do jakiego dra planujesz teraz
          uderzyc, może do reumatologa?
        • zazule Re: Mgła na oczach 19.03.07, 20:21
          Jak macie jakiekolwiek objawy zwiazane z zapalenie spojówek, palelnie w oczach
          uczuciem paprochów etc. zróbcie sobie PCR na chlamydie z oczu. Tak samo jak
          infekcja dotyczy nosa, gardła, dróg moczowopłciowych, wszedzie tam gdzie sie da
          zrobic wymaz i oznaczenie PCR.
          pozdrawaim
          zaz
          • baska192 Re: Mgła na oczach 19.03.07, 21:13
            Zamierzam isc do otopedy i reumatologa.A z ta chlamydia to nie jest glupi
            pomysl.Tylko duzo to kosztuje.Wiem,ze wymaz z okolic cewki moczowej 170zl.
    • budryska1 Re: Mgła na oczach 20.03.07, 00:05
      Ja od samego początku choroby mam kłopoty z oczami - im gorzej się czuję danego
      dnia, tym gorzej widzę. Jest to czasami taki zamglony obraz albo po prostu
      mniej ostre widzenie. Jak się budzę i widzę źle to wiem, że będzie ciężki
      dzień. Wg okulisty jest ok.
    • boncia1 Re: Mgła na oczach 21.03.07, 07:37
      witam Wtracam sie na temat mgły w oczach , Jest to poważny problem , bo ci
      którzy biorą sterydy to moga mieć jaskrę lub zaćmę posterydową albo ja ma te
      obie i w dodatku pozostałości cyst Toksoplasmozy leczonej w 2993 r , ale to do
      końca wytępić się nie da, tak więc syndrom suchego oka może być grożnym
      symptomem,Ja dlatego tyle błędów robię bo mimo okularów b. zŁe widzę ale mam 10
      lat leczenia za sobą , no i oczy za sterydy, sztuczne łzy na początku pomagają
      ale trzeba znależć przyczynę ,a potem to leczenie przyczyn i oczu. a poza tym
      złe widzenie może być tez przyczyną w samym mózgu i to też trzeba sprawdzić
      najpierw badaniem dna oka a potem neurolog. Na swoim przykładzie chciałabym b.
      wam pomóc tym co przeszłam.Pozdrawiam
      • boncia1 Re: Mgła na oczach 21.03.07, 07:38
        sory w 2003 roku
      • baska192 Re: Mgła na oczach 21.03.07, 17:45
        Zapomnialam napisac o jednej rzeczy.Czy ktorakolwiek z Was bada sobie od czasu
        do czasu poziom cukru??Ja badam i zawsze mam w gornej granicy normy.Tak
        naprawde wysoko ale to jeszcze norma.Jakis czas temu pojawily sie pastylki
        ktore obnizaja wchlanianie cukru.I po tych pastylkach ewidentnie poprawil mi
        sie wzrok.Widze jakos wyrazniej,pelniej.Tabletki sa bez recepty -Morwa biala-
        kosztuja 20 pare zl. 120 tabletek jesli sie nie myle.Jesli kogos stac to sa tez
        inne Zuccarin ale one sa juz naprawde bardzo drogie.Pani w aptece powiedziala
        mi,ze ludzie biora te tabletki bo one naprawde pomagaja.Sprobujcie.
        • jagoda85 Re: Mgła na oczach 21.03.07, 19:25
          Badam cukier raz w roku, zawsze mam blisko dolnej granicy. Czasem może mi się
          zdarzyć niedocukrzenie, wiem to od mojej koleżanki, która ma cukrzycę, i takie
          objawy jakie czasem mi się przytrafiają, mogą być objawem niedocukrzenia.
          • boncia1 Re: Mgła na oczach 21.03.07, 20:55
            wtrącam ątek o niedocukrzeniu , występuje on u mnie podczas całej choroby
            pozdr.
            • jolac171 Re: Mgła na oczach 22.03.07, 18:08
              Niby cukier mam w normie.Okulistka też niczego złego nie widzi, dała jakieś
              kropelki na kilka dni, które niczego nie zmieniły i dalej nie wiem co robic.Od
              czego zacząc z tymi oczami, jest to dosyc dokuczliwe, szczególnie w pracy.
              • boncia1 Re: Mgła na oczach 22.03.07, 22:42
                moja rada : czy bierzesz sterydy ?- jeżeli tak to albo zmień okuliste na tego
                który zna i potrafi rozpoznać wczesną jaskrę lub zaćmę posterydową albo potrafi
                rozpoznać cysty Gondi , albo poradz sie neurologa , bo tam też może byc
                przyczyna, Nie każdy okulista ma specjalizację rozpoznawania Toksoplasmozy,
                mówię to w pełni poważnie bo sama szukałam aż znalazłam takiego co zna i umie
                leczyć tę chorobę , a poznaje ją po oczach / rozpoznaje cysty GONDI/
                uwierz mi , ta choroba ma takie same objawy jak Fibriomialgia lub Bolerioza ,
                trzeba zrobić testy na przeciwciała Cyst i brać silne antybiotyki.I zależy ile
                masz lat i czy już rodziłaś?
    • elissa2 Re: Mgła na oczach 18.05.07, 12:22
      jolac171 napisała:

> Czy komuś z Was oczy wciąż zachodzą mgłą? Mrugam je i przecieram bezwiednie,
      > a jednak za chwilę znowu żle widzę.Nic nie stosuję , bo nie wiem co mogę
      > zrobic.
      >
      Stosuję homeopatyczne krople ze świetlikiem; czasem przynoszą ulgę na chwilę a
      czasem na trochę dłużej. Kupiłam też krople "hyabak 0,15%" do nawilżania oczu.
      • jolac171 Re: Mgła na oczach 19.05.07, 10:51
        Już mam leki od okulistki na tę mgłę, którą tworzą drobne kłaczki. Mam żel na
        noc Vididsic- preparat zastępujący ciecz łzową i Artelac - krople do oczu typu
        sztuczne łzy w razie potrzeby.
        • jagoda85 Re: Mgła na oczach 19.05.07, 15:08
          Nie wiem, czy to jest na te kłaczki, bo są to typowe leki na zespół suchego
          oka. Nawilżające. Dla mnie są najlepsze żele. Niestety tych leków nie mogę już
          używać, bo zawierają konserwanty, które powodują u mnie silne porażnienie.
          • myalgan Re: Mgła na oczach 20.05.07, 04:55
            taki bol i tyle smutku a my musimy kupowac lzy... ?
            • boncia1 Re: Mgła na oczach 20.05.07, 06:27
              ,,,,płacz mała, płacz... choćby sztucznymi hehe
              a tak w ogóle może lepiej mniej widzieć niż za dużo ?
              pozdr
              • jolac171 Re: Mgła na oczach 20.05.07, 20:25
                Oj, czasami to by się popłakało, żeby to pomogło, a tu nawet łzy są przeciwko
                tobie , bo jest ich za mało i trzeba sobie sztukowac.E , tam lepiej śmiac się
                niz ryczec, zaraz jest lepiej życ!
    • aureolle Re: Mgła na oczach 11.10.18, 12:46
      te wszystkie sztuczne łezki i kropelki nawilżające czy zwężające naczynia krwionośne (Starazolin, itp.) można sobie za przeproszeniem wsadzić w tyłek. One nie usuwają przyczyny problemu a jedynie tuszują objawy. Jak jest mgła w polu widzenia, a nie ma się wady wzroku lub poważniejszych chorób typu zaćma to prawdopodobnie są to przyczyny bakteryjne lub wirusowe. Najlepiej więc zacząć zabawę od razu z kroplami antybakteryjnymi i bakteriostatycznymi, które również mają działanie nawilżające. Poza tym na oko trzeba działać zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz, np. dodatkowo je przemywać srebrem koloidalnym, robić okłady, smarować maścią, żelem, itp. I niech środek zewnętrzny również działa bakteriobójczo.
    • wozny1234 Re: Mgła na oczach 05.12.21, 10:13
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one mogą produkować toksyny powodujące u ciebie takie zmiany. Jest też tam zielarz i dietetyk, więc mają podejście profilaktyczne do ludzi, a także mikrobiolog, więc ci wszystko lepiej wytłumaczy. Ja sam tam chodziłem i mi bardzo pomogli. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka