Dodaj do ulubionych

Monural! Ktoś zna?

IP: *.promax.media.pl 01.04.05, 16:36
Mam pytanie, jestem w 17 tyg. ciąży, mam podwyższone krwinki białe w moczu, co wskazuje na zapalenie dróg moczowych i gin zapisał mi 1 saszetkę tego leku. Czy rzeczywiście nie jest szkodliwy dla płodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Monural! Ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 16:39
      Moja gin mowila,ze jest to bezpieczny lek
      • kinga0082 Re: Monural! Ktoś zna? 01.04.05, 17:28
        ja jestem w 10 tyg ciazy i mam zapalenie pęcherza..ktore mnie nawiedza juz od
        paru lat , niestety bakterie E.Coli, ktore je powoduje bardzo trudno do konca
        wytępic, mialam kupe lekow , antybiotykow przepisywanych i nic , kiedy
        przeszlam na żurawinę dopiero doznalam jakiejs ulgi , mialam spokój przez pond
        pól roku, myslalam , ze wczasnie ciazy unikne znowu stanu zapalnego ale
        niestety znowu nawrót , znowu wiec jem zurawine , a to konfiturke, a to
        herbatke zurawinową i jak narazie pomaga, nie dosc ze ma to witamny to w ogole
        nie toxykuje sie zadnymi lekami i tobie tez to polecam mimo , ze nie zagraza
        ten lek plodowi jednak chyba lepsza jest moja alternatywa..........
        • Gość: maxi Re: Monural! Ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:41
          Ja planuję ciążę. Od lat gnębiło mnie nawracajace zapalenie pęcherza. Rok temu
          przeleczyłam się szczepinką dostną uro-wxom i od tej pory mam spokój z e.coli i
          innymi śiwństwami. Wiem, ze lekarze polecają monural w ciaży ale ja czytałam w
          ksiazce o antybiotykach że on nie jest wskazany w ciązy. Prawda jest jednak
          taka, że chyba nie ma bezpiecznego leku na te dolegliwosć a monnural to tylko
          jedna dawka i szybko poczyjesz ulgę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka