Dodaj do ulubionych

Tabletki nasenne

09.04.05, 18:38
Poszukuje jakis tabletek nasennych, ktore szybko usypiaja, a po wstaniu
nastepnego dnia nie budze sie otepiala i zakrecona. Prubowalam Hypnogen,
Dormicum, po kazdych bylam jak na jakims "haju".
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Tabletki nasenne IP: 217.153.84.* 09.04.05, 20:45
      Meolatolina Tylko ona zacznie dzialac po 2 tyg zazywania
      • majeczka84 Re: Tabletki nasenne 09.04.05, 20:48
        ja tez szukalam- dali mi jakies ziolowe, guzik nie pomogły. Odpuscilam sobie, bo chemią nie chcę sie szprycowac.
    • Gość: Jaga Re: Tabletki nasenne IP: *.idea.pl 09.04.05, 22:23
      Mnie bardzo pomaga w zasypianiu STILNOX. Następnego dnia czuję się normalnie.
      • aircrew Re: Tabletki nasenne 09.04.05, 22:58
        Bez zadnego otepienia?? Slyszalam od jednej kolezanki z pracy cos o tym leku,
        ale nie dowierzalam. Mowi ze jest ok. Teraz juz wierze. Wiec dzieki za
        odpowiedz. Pozdrawiam
      • agulha Stilnox=(prawie) Hypnogen 10.04.05, 00:28
        Hmm, niestety to jest ta sama substancja czynna. Stilnox to oryginalny preparat
        zolpidemu, Hypnogen to preparat generyczny (taka legalna podróbka) winianu
        zolpidemu. Inne preparaty generyczne tego to: Sanval, Zolpic. Inna substancja
        chemiczna, a lek też reklamowany jako niedający "kaca" następnego dnia - to
        zopiklon (Imovane). Może warto spróbować. Osobistych doświadczeń nie mam, bo
        zasypiam jak kamień, a jak raz na pół roku mam problem, tgo wystarcza mi napić
        się herbatki z melisy. Jeżeli ktoś w zamian powie mi, co zrobić, żeby ODECHCIAŁO
        się spać (czasami morzy mnie sen w środku dnia i jeśli jestem w domu, padam jak
        kawka), to będę zobowiązana (kawa nie pomaga). :-))
        • Gość: Kasik Re: Stilnox=(prawie) Hypnogen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 14:44
          Ja po Stilnoxie czułam się tragicznie! Następnego dnia otępiała, miałam
          nieskoordynowane ruchy, mdłości nie do opanowania jakbym się czymś zatruła, no
          i uczucie senności przez kilka dni od zażycia / brałam pół tabletki/. Jedyny
          lek, który na mnie dobrze działa to Estazolam. To też lek nasenny raczej
          uzależniający przy dłuższym stosowaniu, ale mnie idealnie pomaga, przy
          okresowych problemach z zasypianiem czy wczesnym wybudzaniem. Biorę go już /
          oczywiście nie stale/ od kilku lat i wystarcza mi zawsze ćwierć tej maleńkiej
          tableteczki na poł godz. przed spaniem. A na drugi dzień nie czuję żadnych
          niepokojących objawów.Pozdrawiam!
          • Gość: Eliza Re: Stilnox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 14:59
            Stilnox dla mnie jest bardzo dobry, ale ponizej 60 roku zycie mozna go brac
            tylko doraznie, tak powiedzial mi moj doktor/dodam, ze swietny i ukochany, jako
            doktor, rzecz jasna/. Wiec pani w aptece dala mi ostatnio tableteczki ziolowe -
            uspokajajace Labofarm na kwasach walerianowych, biore od miesiaca, moze dwoch i
            jest swietnie - szczerze polecam !! Natomiast Melatonina dla mnie do niczego,
            kupe forsy mnie kosztowala, bralam 3-4 miesiace i NIC!!!
            • go_rr Re: Stilnox 11.07.05, 23:25
              hej musze zasnac i wstac o 9 rano czy jak wezme pol tabletki stilnoxu to bede
              przytomna na egzaminie o 11tej?czy stilnox reaguje z betalocem
              • pia.ed Re: Stilnox 12.07.05, 00:37
                Uzywam Stilnox od wielu lat. Nie wywoluje kaca nastepnego dnia z tego prostego
                powodu, ze nie jest to srodek nasenny tylko ulatwiajacy zasypianie.
                Dziala z gora 4 godziny.
                Biore go nie dlatego ze nie moge zasnac, tylko ze "od zawsze" spalam jak kot na
                czatach. Budzilam sie minimum 5 razy w ciagu nocy, wychodzilam do ubikacji,
                natychmiast zasypialam, a za godzine znow sie budzilam...
                Po stilnox mam chociaz 4 godziny nieprzerwanego snu wtedy
                kiedy jest najbardziej potrzebny.
                Biore pol tabletki 10 mg, bo po calej tabletce spie wprawdzie dluzej,
                ale rano troszeczke czuje ze bralam tabletke.

Sa tez tabletki 5 mg, wtedy bierze sie cala.
                Duzo pisze sie o uzaleznieniu. Ja sie nie uzaleznilam. Kiedy jestem naprawde
                zmeczona, to zasne i przed telewizorem...
                Biore stilnox regularnie, bo potrzebuje regularnego snu.

Probowalam wszystkie mozliwe srodki nasenne, ale KAZDY powodowal u mnie objawy
                uboczne w postaci sennosci rano i suchosci w ustach.
                Po stilnox nie mam zadnych objawow, a naprawde jestem szalenie czula
                na dzialania uboczne i praktycznie biorac nie biore z tego powodu zadnych lekarstw.
        • issey_miyake Re: Stilnox=(prawie) Hypnogen 12.07.05, 00:43
          Tranxene.
    • gusia40 Re: Tabletki nasenne 12.07.05, 03:17
      Może spróbuj tak:Na szafkę nocną postaw szklankę piwa .Kiedy będziesz już w
      łóżku wypij duszkiem piwo odstaw szlankę ,nie wstawaj,zamknij oczy.Dosyć duża
      skuteczność.Chmiel zawarty w piwie uspokaja plus odrobina promila.
      • barbara15 Re: Tabletki nasenne 12.07.05, 13:23
        Post wcześniej pisałam o Biolys Noctil ziołowych tabletkach z waleriany.Nie
        powodują żadnych skutków ubocznych.( wyciąg z waleriany, która uspokaja)Nie
        budzę się w nocy, mniej napięć. Mi pomaga.
    • anka_florian Re: Tabletki nasenne 12.07.05, 15:20
      ja biorę Sanval-już od paru lat-niestety bez nie zasnę. Jest dla mnie bardzo
      dobry ale potrzeba 8 godzin snu, chociaż jeśli śpię krócej to nie czuję
      jakiegoś zaćmienia.
      • malaga1234 Re: Tabletki nasenne 12.07.05, 18:40
        Wzięłam wczoraj Stilnox i ok.półtorej godziny nie mogłam zasnąc.Na mnie lepiej
        działa Sanval, chociaż to przecież taki sam środek. Otępienia po żadnym z nich
        nie odczuwam następnego dnia. Jednak przed egzaminem nie radzilabym raczej brać.
        • anka_florian Re: Tabletki nasenne 12.07.05, 21:30
          malaga1234 napisała:

> Wzięłam wczoraj Stilnox i ok.półtorej godziny nie mogłam zasnąc.Na mnie lepiej
          > działa Sanval, chociaż to przecież taki sam środek. Otępienia po żadnym z nich
          > nie odczuwam następnego dnia. Jednak przed egzaminem nie radzilabym raczej
          brać
          > .

ja stosuję sanval nawet podczas sesji i nie ma zadnego otępienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka