sami101 10.04.05, 20:47 niedawno założyli mi aparat na zęby (zdejmowany) 1.Cholernie bolą mnie od tego zęby 2.drucik kłuje mnie w dziąsło Co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: aparat ort. 10.04.05, 20:51 Zęby będą boleć bo zmieniają położenie. Moja córka ok. 30 min po zdjęciu aparatu nie może nic gryźć. Żadek drut nie powonien kłuć, ortodonta musi to naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
malys1 Re: aparat ort. 10.04.05, 21:36 zdejmowany aparat to strata pieniędzy. Jedynie stały aparat daje efekty, wiem, bo nosilem 2. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: aparat ort. 11.04.05, 08:30 Bzdura, jeśli regularnie nosisz zdejmowany aparat to daje on rewelacyjne efekty. Jako dziecko nosiłam aparat rok i skorygowałam wadę zgryzu, obecnie moja córka nosi aparat blisko rok i i praktycznie nie widać wady zgdyzu. Liczy się systematyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: aparat ort. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:09 Popieram. W wieku 12-14 lat nosiłam 3 aparaty ruchome i ortodontka była zachwycona efektami, a to dlatego że zdejmowałam aparat tylko do jedzenia. Więc - systematyczność ponad wszystko. Teraz mam 27 lat i proste ząbki :-) Odpowiedz Link Zgłoś