Dodaj do ulubionych

wymrażanie szczeliny odbytu

IP: *.ds16.agh.edu.pl 11.04.05, 14:50
lekarz ostatnio zlecil mi taki zabieg i w zwiazku z tym mam pytanie - czy ktos
przeszedl takie wymrazanie? jak to wyglada? czy jest bolesne? jak wyglada
rekonwalescencja? no i najwazniejsze - czy moze prowadzic do jakichs
komplikacji, np przetoki odbytu lub nietrzymania kału? bardzo prosze o
podzielenie sie swoimi doswiadczeniami wszystkich znajacych temat. pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: punia Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.ds16.agh.edu.pl 15.04.05, 12:13
      czy ktos cos wie?
      • Gość: nomag Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.ipan.lublin.pl 15.04.05, 13:15
        czy jest to związane z krawieniem, tzw bolesne peknięcie odbytu.
        słyszałam o tym ale nie zaproponowano wymrazania, tez jestem ciekaw czy jest to
        często stosowane i czy przyniosło dobry efekt?
        • lusia212 Re: wymrażanie szczeliny odbytu 15.04.05, 13:20
          Ciekawe, bo ja ze szczelina mecze sie juz od lat i nigdy nie slyszalam o takiej
          metodzie! Jezeli faktycznie to skuteczny zabieg, to chetnie dowiedzialbym sie
          cos wiecej! Czekam z niecierpliwoscia na opinie doswiadczonych! Pozdrawiam!
    • Gość: maras358 Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.05, 06:02
      Moze nieco obok tematu, nie wiem nic na temat wymrazania szczelinyn natomiast
      cierpialem ponad 2 miesiace z powodu szczeliny, mialem skierowanie na operacje
      i nawet ustalony jej termin. Poniewaz byl dosc odlegly, trafilem jeszcze do
      przychodni Ojcow Bonifratrow w Warszawie na Bonifraterskiej gdzie otrzymalem
      zestaw ziol do picia i drugi do tzw nasiadowek. Po 3 tygodniach czulem sie dosc
      dobrze, otrzymalem kolejny zestaw ziol i gdy przyszedl termin operacji po
      prostu zrezygnowalem. Teraz zapomnialem juz o tej chorobie, nie wraca i
      powiedziec moge ze ucieklem chirurgowi spod noza czego i Tobie zycze.
      • Gość: takijeden Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 09:15
        No dobra! Jakem chirurg, nie rozumiem - czemu Wy tak koniecznie chcecie uciekać
        nam spod noża? Kilka dni rekonwalescencji po operacji kontra wielomiesięczne
        kuracje... jak kto woli. Ale zlitujcie się też nad nami, my tak lubimy was
        kroić ;-) A ile satysfakcji z dobrze odwalonej roboty! No i mam z czego żyć
      • burka48 Re: wymrażanie szczeliny odbytu 27.11.13, 19:54
        witam
        czy moge prosic jakie otrzymals zilola bo mam ten problem jestem po 3 przymrozeniu dziekuje
    • Gość: maras358 Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.05, 13:51
      Przekonuje mnie zwlaszcza ten ostatni argument, a tak powaznie chocby nie wiem
      jak fachowcy przekonywali mnie o wysokiej jakosci przeprowadzanej naprawy
      powypadkowej samochodu, zawsze bede preferowal te bezwypadkowe i nienaprawiane.
      Rownoczesnie ze mna podobne klopoty mial kolega ktory poddal sie operacji i nie
      dosc ze cierpial bezposrednio po niej to jeszcze teraz miewa te dolegliwosci.
      Pewnie jak wszedzie, z drugiej strony noza sprawa wyglada prosciej, ale wcale
      nie zawsze taka jest. pzdr
      • Gość: al Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:53
        a jakie miałeś objawy z ta szczeliną?
    • Gość: maras358 Re: wymrażanie szczeliny odbytu IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.05, 18:44
      Bol trwajacy ponad 2 miesiace, zmieniala sie tylko jego intensywnosc, czasem
      byl do zniesienia, ale przewaznie nie. Nieprzespane noce, spadek wagi i koszmar
      przy oddawaniu stolca. tak to w skrocie wygladalo.
      • voxave Re: wymrażanie szczeliny odbytu 28.11.13, 05:59
        Ciekawi mnie jaka jest przyczyna powstania takiej dolegliwości?
        • narfi Re: wymrażanie szczeliny odbytu 28.11.13, 10:23
          Hello.Tu Radio Erewan.
          Droga radiosluchaczko, niestety, nie mamy zielonego pojecia skad to sie bierze, ale serdecznie radzimy jezdzic na rowerze z przymocowanym siodelkiem :)
          • voxave Re: wymrażanie szczeliny odbytu 29.11.13, 02:01
            Narfi-----aluzje poniał:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka