Dodaj do ulubionych

Krew - żelazo

14.04.05, 20:11
Czy ktoś się orientuje co właściwie oznaczają złe wyniki żelaza w krwi(nie
chodzi o hemoglobinę)?
Obserwuj wątek
    • Gość: gaga Re: Krew - żelazo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:32
      a czy występuje nadmiar czy niedobór - dam odp. z ksiązki
      • Gość: Helka Re: Krew - żelazo IP: *.bk-s.tudelft.nl 15.04.05, 00:08
        A ja zainteresowana jestem niedoborem zelaza... ;-) Jak w naturalny sposob
        mozna go uzupelniac?
        • Gość: zyrafa46 Re: Krew - żelazo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 14:42
          A co nazywasz naturalnym sposobem? Jasne, że się domyślam. A jednak odpowiedz
          precyzyjnie i wyczerpująco. Pozdrawiam, Żyrafa
      • Gość: unoduetres Re: Krew - żelazo IP: *.icpnet.pl 15.04.05, 06:41
        zdecydowany niedobór,duży!czekam na odp i z góry dzięki!
        • zaba772 Re: Krew - żelazo 15.04.05, 10:43
          Ja tez mam sory niedobor:(Zostaly mi zapisane: Aspargin i Sorbifer Durules! A
          naturalnie to oczywiscie mozna uzupelniac wszelkimi warzywkami!Teraz jest tego
          coraz wiecej, zatem niedlugo poradzimy sobie z tym:)Wiecie, przeciez zelazo
          nawet jest w czekoladzie!Tylko ja wchlaniam przynajmniej jedna dziennie, od kad
          pamietam, a i tak mam niedobor:(Pozdrawiam i zycze doboru zelaza;)
          • majeczka84 Re: Krew - żelazo 15.04.05, 13:13
            Był juz taki wątek... poszukajcie kilka stron dalej... tam były obszerne wypowiedzi.
          • Gość: zyrafa46 Re: Krew - żelazo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 14:56
            ...to wszystko nie jest takie proste. Za przyswajanie żelaza odpowiedzialnych
            jest WIELE czynników. Miedzy innymi wapń. A z kolei wapń żle się przyswaja w
            obecności cukru, czy innych węglowodanów. Czekolada jest słodka... Zresztą
            reklamowane batonki, danonki i inne słodkie ...na (przepraszam) też mają
            cukier. Dużo cukru... Całą sprawę z żelazem właśnie przerabiamy. (równiez
            jedzenie czekolady w duzych ilościach... - było). Teraz sprawa żelaza jest
            załatwiona. BARDZO SZYBKO wraca do normy. Wg mnie naturalnym sposobem.
            Pozdrawiam, Żyrafa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka