Gość: Mrozia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 17:06 Czy wezly chlonne sa normalnie wyczuwalne? Mam wyczuwalne wezly chlonne szyjne. Czy to cos niepokojacego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zori Re: wezly chlonne! IP: *.chello.pl 17.04.05, 17:09 Nie, węzły u zdrowego człowieka można normalnie wyczuc Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: wezly chlonne! 17.04.05, 18:45 Szczególnie u osób szczupłych węzły chłonne sa wyczuwalne i nie oznacza to niczego złego - taką odpowiedź uzyskałam od znajomego onkologa ( też kiedyś miałam podobne wątpliwości ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozia Re: wezly chlonne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:04 Czyli jezeli zrobie badania krwi to jesli beda dobre to wporzadku? Mam takze od pewnego czasu powiekszone slinianki albo wezly chlonne sama nie wiem co to tuz przy kosci zuchwowej po obu stronach mniej wiecej po srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: wezly chlonne! 18.04.05, 23:36 to są ślinianki przyuszne.Tez myslałam że to węzły chłonne.Po infekcji gardła u mnie,prawie 2 lata temu, powiekszyły się one znacznie po czym stopniowo malały ale pozostały dalej widoczne i twarde.Chodziłam do pulmonologa który leczył to antybiotykiem który nic nie pomógł.Potem stwierdził że to po tej infekcji i ze tak już zostanie.Badania krwi miałam również dobre.Teraz nie wiem czy dalej jeszcze cos z nimi robić czy tak zostawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: wezly chlonne! IP: *.acn.waw.pl 18.04.05, 23:56 A w ktorym miejscu sa slinianki? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: wezly chlonne! 19.04.05, 00:00 przyuszne są jak kończy sie żuchwa to zaraz za nią pod uszami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wezly chlonne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:12 Zrób sobie ROZMAZ krwi - dowiedziałam się, że po sumowaniu tych liczb musi być 100, wtedy jest wszystko w porządku. Dużo wyników z ROZMAZEM liczyłam i każdy ma 100 - jak coś jest nie tak, to chyba się to zmniejsza albo powiększa ta liczba, ale dalczego to nie wiem ... sama miałam węzły powiększone Odpowiedz Link Zgłoś