Dodaj do ulubionych

gardło=nerwica?

10.05.05, 18:00
witam......
Mój problem dotyczy bólu gardła.... podejrzewam że to już jest nerwica.....
bo migdałki mi wycięto...... czy ktoś miał podobny problem i co na to
zaradzić? jakaś chemia? joga?
Obserwuj wątek
    • ogrom Re: gardło=nerwica? 12.05.05, 20:55
      up
    • anuszkaa Re: gardło=nerwica? 12.05.05, 21:01
      Ja mam taką nerwicę ujawniającą się w obrębie gardła, że mam złudzenie, że
      zaciska mi się pętla na krtani.
      Okropne uczucie!!!!
      Samo przechodzi.
    • edytka73 Re: gardło=nerwica? 29.05.05, 21:57
      Nerwice leczy się u psychiatry (leki) lub u psychologa (terapia).
      Nerwicowe objawy w obrębie gardła są najprawdopodobniej związane z naruszeniem
      takiej sfery psychiki, która ma z gardłem związek: np. stosunek do jedzenia,
      pzrełykania (zmuszanie do jedzenia w dzieciństwie itp.), wyrażanie emocji (w
      dizeciństwie nie było można), bolesne tajemnice, które "ściskały za gardło" itp.
      Polecam pójście do dobrego psychologa i zdecydowanie się na terapię. Odkrycie
      powodów, dla ktorych pojawiają się takie a nie inne objawy powoduje ustapienie
      objawów.

Pytanie na początek: co zyskujesz dzieki bólom gardła? Poważnie, spróbuj sobie
      na to odpowiedzieć.

Pozdrawiam.
    • arnick_a Re: gardło=nerwica? 29.05.05, 22:35
      BDSM
      • venus22 Re: gardło=nerwica? 30.05.05, 01:14
        To ze ci wycieli migdalki to nie znaczy ze nie mozesz miec zapalenia gardla.
        Idz do lekarza.
        Venus
        • airbus340 Re: gardło=nerwica? 31.05.05, 16:00
          Zalezy co ci mówi laryngolog..bo jeśli widać przekrwienie, spływajacą
          wydzielinę,to jest to objaw stanu zapalengo,wywołanego przez coś. Jeśli zaś
          lsaryngolog stwierdzi,że "gardło jest czyste" to wtedy chyba masz racje,ze
          problem jest natury nerwicowej..ale do laryngologa pojdź koniecznie, i niech do
          krtani też zajrzy! Tylko pojdz w dzien,kiedy bedziesz wyraznie czułą ból

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka