pasterka4 Re: Czy to prostata? 22.06.05, 23:57 Ty sobie nie kpinkuj, bo to dla mnie poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pasterka4 Re: Czy to prostata? 22.06.05, 23:56 Mam problem polegający na tym, że czasami boli mnie coś w kroku (kluje, szczypie) co chwilkę chcę mi się sikać. a jak sikam to troszeczkę i pod koniec sikania bardzo boli (kluje, szczypie). tą przypadlość mam od jakiś 3-4 miesięcy. są dni kiedy wszystko jest w porządku, ale czasami to po porostu tragedia. Podejrzewam, że to prostata, u lekrza jeszcze nie bylem. mam niespelna 27 lat - to chyba za wcześnie na prostatę. Czy któryś z panów mial lub ma takie coś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_05 Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:02 wcale nie kpinkuję, bo nic nie napisałeś, ale już w następnym poście przeczytałam co ci dolega. jesteś zbyt mlody na prostatę, myślę raczej o jakimś zapaleniu cewki moczowej. zrób badanie moczu, no i wybierz sie do urologa. im szybciej tym lepiej, bo zaniedbane zapalenia trudno się leczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pasterka4 Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:09 Czy jesteś lekarzem, bo spotkalem twój post na ten temat wcześniej. A jesli jesteś lekarzem to czy to samo nie ustąpi, czy muszę iść do jakiegoś lekarza. na pewno to nie jest prostata tylko zapalenie cewki? jeszcze dodam, że jak to występuje to mam wrażenie jakbym nie dosikal się do końca. Jakbym powinien się wysikać jeszcze - a nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_05 Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:13 nie, jestem pielęgniarką. samo nie ustąpi, musisz iść do lekarza. a czy masz jakąś wydzielinę? czy nie miałeś pzygodnych kontaktów bez zabezpieczenia? bez urazy, bo moze to tez być jakas infekcja przenoszona droga płciową. Odpowiedz Link Zgłoś
pasterka4 Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:25 Na szczęście nie ma żadnej wydzieliny ani nie bylo żadnych kontaktów więc to źródlo odpada. W jaki sposób moglo to u mnie powstać? Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:27 to Ci tylko lekarz powie, idz do urologa. bo to tez moze byc prostata, niestety na choroby nigdy sie nie jest za mlodym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_05 Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:31 trudno tu powiedzieć, ze masz akurat to na 100%. u kobiet częściej dochodzi do zapalenia cewki ze względu na budowe anatomiczną. zrób badania moczu, nie jest drogo i idź do lekarza. jeśli mocz będzie ok, to cię skieruje na dalsze badania. Odpowiedz Link Zgłoś
viiking Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:03 moze raczej jakies zakazenie drog moczowych. Lecz jak najszybciej bo przewlekle jest bardzo trudno wyleczyc i nawraca. Pierwsze leczenie moze ci zrobic kazdy lekarz, ale znajdz sobie dobrego urologa na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Czy to prostata? 23.06.05, 00:12 dlaczego nie prostata? a jezeli powiekszona prostata nie pozwala do konca wysiusiac sie? Odpowiedz Link Zgłoś
takalbonie Re: Czy to prostata? 23.06.05, 08:29 Na 90% zapalenie gruczołu krokowego (prostaty). Forma ostra, może przerodzić się w przewlekłą. Potrzebny lekarz i to dobry. www.borgis.pl/czytelnia/nm_cump/02.php Starszych łapie i owszem, ale przerost gruczołu. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś