kiinga 23.06.05, 10:48 Mam stwierdzona grzybice calego przewodu pokarmowego.Wiem ,ze aby sie z niej wyleczyc konieczna jest odpowiednia dieta.Prosze Pana o porady dotyczace diety w leczeniu tej choroby.Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatakazik Re: Grzybica jelit 29.07.05, 22:40 To jest poważny kłopot. Myślę że spowodowany przeprowadzaną kuracją antybiotykową bez zastosowania osłony. Powrót do stanu zdrowia może być długi. Są różne sposoby wyjścia z tej dolegliwości. Uważam, że do codziennej diety powinien być wprowadzony kefir z mleka prosto od krowy ( nie UHT), czosnek - jako naturalny antybiotyk oraz kompleks witamin B. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: Grzybica jelit 02.08.05, 15:22 To prawda, że jedną z najczęściej stosowanych metod dietoterapii w grzybicy przewodu pokarmowego jest odbudowa flory jelitowej. Prawdą jest także, że wartość odżywcza produktów naturalnych wielokrotnie przewyższa te przygotowane metodą przemysłową. Tym niemniej w naszych czasach nie zawsze mamy dostęp do mleka prosto od krowy czy świerzych kultur bakterii probiotycznych albo grzybków kefirowych. Dlatego ja polecam także dostępne w sklepach spożywczych przetwory mleczne "bio" czyli zawierające kultury bakterii probiotycznych. Kefiry, jogurty, serki, maślanki, napoje mleczne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: Grzybica jelit 21.08.05, 14:44 Moja kolezanka leczy sie ostatnio u swietnej lekarki i jest bardzo zadowolna. Pani doktor laczy medycyna tredycjonalna z dieta i metodami niekonwencjonalnymi. Na grzyby w organizmie - CALKOWITA REZYGNACJA Z CUKRU I SLODYCZY. Grzybki uwielbiaja, jak sobie dosladzamy to oczywiscia jako dodatek do leczenia, a nie zamiast). Odpowiedz Link Zgłoś
anulamat1 Re: Grzybica jelit 23.08.05, 14:56 droga kingo,przez przypadek natknelam sie na Twoj list do dietetyka pana Kalinskiego z prosba o diete pomocna przy grzybicy jelit. ja wlasnie dowiedzialam sie ze tez meczy mnie ta dolegliwosc. jesli znalazlabys chwilke czasu i odpowiedziała mi czy uzyskalas pomoc od dietetyka bylabym ci niezmiernie wdzieczna. i jeszcze gdybys zechciala mi podac czym bylas leczona farmakologicznie i czy byly duze skutki uboczne?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
monikx2 Re: Grzybica jelit 23.08.05, 23:20 Zajrzyj prosze na moje forum,bylam tak zagubiona w tej chorobie,ze zalozylam forum,ktore bardzo mi pomoglo i wielu innym ludziom rowniez .Pozdrawiam.Kinga. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 Odpowiedz Link Zgłoś
la_rambla Re: Grzybica jelit 08.09.05, 03:56 czy macie namiary na lekarza z bialegostoku ktory by mogl pomoc w wyleczeniu grzybicy jelit Odpowiedz Link Zgłoś