puma1 27.06.05, 11:57 Pomóżcie ,jak zabrać sie (i gdzie)za leczenie fobii.Jest coraz gorzej.Moze ktoś podzieli się ze mną swoim doświadczeniem . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna2262 Re: Leczenie fobii 27.06.05, 22:39 Sama jestem tego ciekawa. Też mam fobię i rozmawiałam z lekarzem, to zaproponował wizyty u psychologa, ale mnie to jakoś nie przekonuje. A mogę zapytać na jakim punkcie masz tą fobię? Acha, słyszałam jeszcze o leczeniu hipnozą. Odpowiedz Link Zgłoś
korowa Re: Leczenie fobii 27.06.05, 23:18 Psycholog i terapia przy leczeniu fobii to podstawa! Leki tylko wyciszaja ale nie eliminuja przyczyny lęków. Skoro czegos sie boimy to musi to mieć jakieś podłoże psychologiczne(np.trauma w dzieciństwie)więc leki na to nic nie pomogą. Najlepsza jest psychoterapia grupowa. Bolsna dosyc al eskuteczna,jeśli się tylko chce i uwierzy że można z tego wyjść. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaz_zula Re: Leczenie fobii 27.06.05, 23:59 Najlepsze efekty daje terapia behawioralno-poznwacza, uprawiana przez psychologów i psychiatrów. W miarę szybko i na pewno skutecznie skutecznie. Polecam ośrodek na Sobieskiego (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
puma1 Re: Leczenie fobii 28.06.05, 08:47 Moja fobia dotyczy aż sie boję napisać WĘŻY ,ale problem dotyczy nie tylko węży które mogłabym spotkac osobiście,ale również ich oglądania w gazecie,telewizji itd.Problem narasta i już nie mogę udawać że nie istnieje.Jak zdobyć namiary na ten ośrodek w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia76 Re: Leczenie fobii 28.06.05, 14:17 mam taką fobię na pająki.na samą myśl robi mi się słabo.ogładałam kiedys na discovery o leczeniu arachnofobii- ja umarłabym ze strachu w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
zakazanaherbatka Re: Leczenie fobii 28.06.05, 14:28 Sa tez fora prywatne dotyczace roznych przypadlosci chorobowych.tam mozna wiecej sie dowiedziec.Na tej samej planszy co caly spis roznych forów tylko troszke wyzej po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś