botazka 03.07.05, 08:28 Proszę poradżcie w nocy obudził mnie bólkręgosłupa w częśći lędżwiowej ,który promieniuje na całą lewą nogę ,każdy krok to ogromny ból -jakby noga nie była moja.co dzisiaj przy niedzieli może mi dorażnie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: pomocy! 03.07.05, 09:11 niewiele-pewnie korzonki,albo rwa kulszowa -proponuję wizytę w pomocy doraźnej-do jutra może być tylko gorzej,ewent.jakiś Majamil,Dickofenac,ale tylko doraźnie,bez lekarza się nie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: pomocy! 03.07.05, 13:49 to_jaaa napisała: > ostry dyżur Nie, ostry dyzur akurat niewiele pomoze. Pomoze wybrany lek przeciwbolowy i duzo cierpliwosci. Dalsza diagnostyka nie musi byc w trybie ostrodyzurowym. Moze byc w normalnym trybie ambulatoryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: pomocy! 03.07.05, 14:54 A ja mam lepszy sposób, sprawdzony OSOBIŚCIE: kapustę słodką zemleć, nie roniąc spływającego soku. Wlac do wanny (sam sok, wyciśnięty przez płótno) z małą ilością wody (tylko tyle, by sie zanurzyć) o temperaturze ciała - ok.37 st. Leżeć 20 -30 minut, dolewając wrzątek, gdyby woda wystygła zbytnio. Stosowac nie częściej niż 2x na tydzień. Może pomóc od pierwszego razu.!!! Sposób działa nie tylko na ból ale też na samą chorobę. Jeśli masz problem z kąpielą, przyłóż sobie liść (troche potłuczony, by był dostęp do soku) do pleców - tzw "krzyża". Owiń cieplutko i miej się cieplutko. To ważne. Acha, po kąpieli - szybko do ciepłego łózia. Powodzenia!!! Jeszce jedno: nie słuchaj snajpera jak zacznie po swojemu zrzędzić. On już tak ma ;-( Pozdrawiam, Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś