Gość: bazylka5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:44 Czy ktoś zna tę miejscowość w Basilicacie? Czy warto tam pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Policoro 01.02.07, 09:09 Mieszkam w Bazylikacie i ze wstydem przyznaje, ze nigdy tam nie bylam. Znam oczywiscie ze slyszenia, z dziennikow tv. Jedna z bardziej znanych miejscowosci wypoczynkowych tego regionu / najpiekniejsza jest oczywiscie Maratea /. Przy okazji zwiedzisz tzw. Sassi, ale nie tylko. Mysle, ze warto tam pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Policoro 01.02.07, 12:03 Kilka razy przejeżdżałem przez to miasto. Szeroka żwirowo-piaszczysta plaża. Prawdę mówiąc w samym miasteczku nie ma nic szczególnego lecz może to być dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicy. W pobliżu są pozostałości osad greckich. Prócz tego Matera, Massafra, Alberobello, Locorotondo. Blisko góry z wartymi zwiedzenia miejscowościami. Morze jońskie samo w sobie jest przepiękne. Nie wiem czego oczekujesz, i co dla Ciebie jest warte pojechania. Dla mnie region ten jest ze wszech miar godny zwiedzenia bowiem prócz widoków, morza, słońca, i architektury można tam znaleźć prawdziwy klimat Włoch, o który w "europejskich" częściach północnych Włoch coraz trudniej. www.policoro.eu/Foto-Policoro.asp?PolicoroPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś