rojew84 14.07.05, 15:47 czy wiecie,czy to mozliwe by dwudziestoletnia osoba miała zawał,czy tam atak serca?Od czego to w ogóle zależy?I jak rozpoznac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
do.ki Re: młode serducho 14.07.05, 15:59 Zdarza sie, a jakze. W wiekszosci przypadkow u mlodych osob uzywajacych "narkotykow" takich jak amfetamina i pochodne (XTC) czy kokaina. Typowe sa dolegliwosci sercowe u bywalcow dyskotek, ktorzy jada na XTC, do tego wysilek (czyli to, co teraz uchodzi za taniec), odwodnienie i wysoka temperatura. Osobna grupe stanowia osoby z nadwierna krzepliwoscia, zwykle wrodzona, ale to juz o wiele rzadsze. Rozpoznanie: jak kazdy inny zawal serca. Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: młode serducho 14.07.05, 17:39 to ja nie naleze do zadnej z tych grup.A kolka w sercu to pewnie moja nerwica. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: młode serducho 14.07.05, 17:46 rojew84 napisała: > kolka w sercu to pewnie moja nerwica. Juz samo takie stwierdzenie uspokaja, bo bol niedokrwienny niejest klujacy, w dodatku zwykle pacjenci pokazuja palcem "gdzie boli", wskazujac okolice koniuszka serca (2-3 cm pod lewym sutkiem), co tez nie jest typowe dla niedokrwienia serca. Nie musi byc nerwica, ale tlo niedokrwienne nie jest najbardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: młode serducho 14.07.05, 17:53 do.ki napisał: > Juz samo takie stwierdzenie uspokaja, bo bol niedokrwienny niejest klujacy, w > dodatku zwykle pacjenci pokazuja palcem "gdzie boli", wskazujac okolice > koniuszka serca (2-3 cm pod lewym sutkiem), co tez nie jest typowe dla > niedokrwienia serca. Bóle, których przyczyną jest żołądek też mogą promieniować w kierunku lewej strony klatki piersiowej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: młode serducho 14.07.05, 20:52 dzieki. A czy np.mozliwe ze mam niski potas?I jesli tak,to czy to niebezpieczne? Bo.....ja jestem chudzielec. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: młode serducho 15.07.05, 02:05 kiedyś widziałam 18-to letnią dziewczynę z zawalem...... Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: młode serducho 15.07.05, 11:23 to mnie nie pocieszyłas... a jaka byla przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś