Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć?

15.07.05, 13:51
Witam wszystkich,

Mam odwieczny problem z nadwagą. Już nie bardzo wiem, co mam robić żeby
schudnąć. Próbowałam różnych sepcyfików i diet. Może wy macie jakieś fajne
diety. Ograniczyłam słodycze, piję dużo wody ale na wadze wskazówka prawie
zawsze pokazuje tyle samo. Ach....

Mariolka
Obserwuj wątek
    • marikka Re: Jak schudnąć? 15.07.05, 22:10
      nistey nie mam dla ciebie dobrych wiadomości!!! czeka cię cieżka praca, wiem
      cos o tym bo zabierałąm sie do odchudzania przez 2 lata i w koncu mi sie udało
      25 kg w 1,5 roku:) sport sport i jescze raz sport. diety z pigułami nie mają
      sensu bo to oszukiwanie organizmu!!! ogranicz słodycze i na basen dwa razy w
      tygodniu;)pozdrawiam
    • jasiek111 Re: Jak schudnąć? 19.07.05, 10:46
      A ja proponuję zawsze tą samą dietę - mż albo żp...
      trzeba niestety mieć silną wolę, stosunkowo długo trwa też proces odchudzania,
      ale daje efekty - u jednych mniejsze u drugich większe. Myślę (wiem) , że
      spaery codzienne pomogą... tylko nie do sklepu i z powrotem, ale przynajmniej
      godzina, półtorej dziennie...

pozdrawiam - jasiek
    • dresik_z_bejsbolem Re: Jak schudnąć? 19.07.05, 11:37
      Najlepszy sposób to kawa i sex , albo sex i kawa!
      Kolejność dowolna , ale działa!
      Pzdr.
    • yarpen111 Re: Jak schudnąć? 19.07.05, 12:19
      Polecam Diete Plaz Południa _South Beach,duzo sie w niej je, smaczne rzeczy, i
      w dodatku sie chudnie- 2 tyg to 5 kilo mniej.A jelsi stosuje sie dluzej mozna
      nawet schudnac 15 kilo.Wiecej informacji znajdziesz w portalu gazety.Polecam
      tez ksiazki na ten temat-dostepne w kazdej ksiegarni.:)Powodzenia!
    • kasia_mam Re: Jak schudnąć? 20.07.05, 20:46
      proponuje nie laczyc weglowodanow,jesli chcesz to wysle ci na maila cala
      tabelke co mozna laczyc za czego nie,w razie czego pisz na maila do mnie
      • basia-kasia Re: Jak schudnąć? 21.07.05, 01:00
        Kasiu, czy ja tez moge dostac taka tabelke?
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Jak schudnąć? 21.07.05, 14:30
          ..i ja tez :-)
      • szatka66 Re: Jak schudnąć? 03.08.05, 13:02
        Ja też bardzo poproszę o tę tabelkę, może nareszcie to nie łączenie mi pomoże.
        mój mail:lsm11@interia.pl
        Bardzo dziekuję
        Natalia
      • miranda200 Re: Jak schudnąć? 03.08.05, 17:02
        ja tez bardzo prosze o te tabelke.
        moj mail: justyna.js@wp.pl
        z gory dziekuje pozdrawiam.
    • kuba_herbs [...] 21.07.05, 21:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • amfibia20 Re: Jak schudnąć? 21.07.05, 22:18
      za to co powiem pewnie zostane potepiona no ale coz..tez probowalam sie
      odchudzac z milon razy ale udalo mi sie wlasnie teraz za sprawa amfy.w 2 tyg. z
      63kg przy wzroscie 164 zjechalam na 52 i wygladam swietnie, gorzej tylko z
      samopoczuciem...
      • tukee Re: Jak schudnąć? 22.07.05, 23:15
        Mysle amfibio ze zeby zetra ci sie na proch - juz wkrotce, ale podziwiam.
    • azar21 [...] 22.07.05, 11:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • annat4 Re: Jak schudnąć? 22.07.05, 21:18
      Przede wszystkim nie wystarczy ograniczyć spozycia słodyczy. Nalezy je
      bezwzględnie w y e l i m i n o w a ć ze swojego jadłospisu. W zupełnosci
      wystarczaja owoce (chociaz też należy zachować umiar) i warzywa. Ograniczyć
      nalezy produkty mączne. Lepsza kasza gryczana i ryż. Nie rezygnuj z tłuszczu ,
      ponieważ nadmierne ograniczanie tez prowadzi do zaburzeń przemian tłuszczowych w
      organizmie ( tak było u mnie).I musisz nauczyć się jeść a nie żreć. To brutalne
      co mówię ale nikt nie przekona mnie że mało je i tyje. Sadło nie bierze się z
      powietrza.
      Goraco zyczę powodzenia bo wiem że to nie jest łatwe.
      Anna
    • nyhed Re: Jak schudnąć? 22.07.05, 21:21
      Ja jestem normalnej budowy,ale ze wzgledu na to,ze rzucalem palenie i balem sie
      przytyc to zaczalem biegac!Musialem przestac bo chudlem w oczach!-po 2tyg
      stracilem na wadze 4kg!!!!
      Wiec po wlasnych doswiadczeniach moge polecic Ci bieganie;)

powodzenia
    • rotkaeppchen1 Re: Jak schudnąć? 23.07.05, 10:42
      Zanim sie zaczniesz katowac - bo jak piszesz juz stosujesz diete, idz do lekarza
      i wyeliminuj zdrowotne czynniki powstawania otylosci. Ja tez nie moge schudnac,
      nie dosc ze mam zaburzenia hormonalne, ktore juz od dawna lecze, lekka
      niedoczynnosc tarczycy to sie okazalo ze mam za malo insuliny, przez co nie moge
      schudnac. Niedlugo i to zaczne leczyc, wiec licze, ze troche chociaz schudne.
      Jem bardzo malo, ruszam sie duzo, a waga sie nie zmienia. Jest tyle powodow
      powstawania otylosci, niezwiazanych bezposrednio z nadmiernym jedzeniem.
      • womana Re: Jak schudnąć? 23.07.05, 19:41
        Pewnie wsadzę kij w mrowisko jak to ja zwykle ,ale naprawdę szczerze Ci radzę -
        przestań jeść mięso w kaźdej postaci (drób ,ryby również) - ogranicz też
        nabiał, jajka, alkohol , sztuczne słodzone napoje, piwo, kupowane w sklepie
        soki --
        • womana Re: Jak schudnąć? 23.07.05, 19:43
          Aha zapomniałam no i do tego dużo ruchu - bardzo dużo. I na efekt naprawdę nie
          trzeba długo czekać...
          • kuba_herbs Re: Jak schudnąć? 04.08.05, 09:18
            Witaj
            Ja tez zawsze wlaczylem z nadwaga ale niguy nic i zadna dieta nie pomagal ale
            znaleze lswietan dieta. Jesli chesz uzyskac pomoc naspisz do mnie na gg 1401592
            Pozdrawiam
        • barka01 Re: Jak schudnąć? 24.07.05, 15:27
          Dietę która proponujesz można stosować przez krótki czas. Nie dłużej niż
          miesiąc. Jest to dieta restrykcyjna, uboga w białko. Gdy musisz zgubić wiele
          kilogramów nie możesz sobie na nią pozwolić bo doprowadzisz organizm do
          wyniszczenia. Białko jest niezbędne do regeneracji i budowy wsztstkich organów
          wewnętrzych. Przy wszelkich dietach trzeba zapewnić minimalny dowóz białka.
          Najlepiej zastosować przelicznik 1g spożytego białka na 1 kg należnej wagi. To
          bezpieczne minimum.
          PS. Wiele produktów spożywczych posiada już metryczki w których oprócz kalorii
          podawana jest również zawartość białka w 100 g. produktu
          • womana Re: Jak schudnąć? 04.08.05, 19:08
            barka01 napisała:

> Dietę która proponujesz można stosować przez krótki czas. Nie dłużej niż
            > miesiąc. Jest to dieta restrykcyjna, uboga w białko. Gdy musisz zgubić wiele
            > kilogramów nie możesz sobie na nią pozwolić bo doprowadzisz organizm do
            > wyniszczenia. (...) Odpowiedź : Zachęcam jednak do próby - dieta bezmięsna
            nie musi wcale wyniszczyć organizmu. Białko zwierzece zastąpią warzywa
            strączkowe (wcale nie trzeba ich jeść w ogromnych ilościach), w siemieniu
            lnianym są kwasy tłuszczowe nienasycone Omega występujące w rybach morskich.
            Dorzuć do tego równięż kapustę np. z wit. z grupy B, Wyhodowany przez siebie w
            doniczce tymianek zawierający aminokwasy (i nie tylko), nasiona ,kiełki,
            orzechy, owoce (wiele z nich zawiera sporo białka) - co kto lubi.. Jeżeli
            bardzo się obawiasz - czasem możesz do tego dorzucić szklankę mleka (chociaż
            niekoniecznie - są różne opinie na temat mleka),jajko. Sporo oliwy i oleju do
            papryki, ziemniaków, pomidorów - do wszystkiego - olej, oliwa w tej bezmięsnej
            diecie jakoś nie tuczą. Makarony i ziemniaki też nie.(dziwne ale sprawdziłam).
            Jeżeli znasz się na ziołach i chwastach - możesz próbować tak jak ja np.
            tworzyć potrawy z dodatkiem szałwi, liści winogron, oregano, pieprzu ( i innych
            przypraw),gorczycy - komosy - prawie nieskończona ilość kombinacji. Ważne są
            też zielone części roślin bo zawierają bardzo db. przyswajalny wapń. Możesz
            czasem połknąć B 12 i inne witaminy. Ocet winny jabłkowy do sałatek zawiera
            sporo potasu, banany też . Kurkuma i kozieradka to np. świetne antyutleniacze.
            Pieprz przyspiesza przemianę materii. Spróbuj stopniowo przejść ten sposób
            odźywiania - potem pobądź na nim choć miesiąc, dwa - a zobaczysz wyrażną
            różnicę. Do tego jaśminowa herbata zielona czasem, również Pu Erh . Czasem
            szklaneczka kawy rozpuszczalnej. Zrozumiesz. Nie przejmuj się jak czasem nie
            wytrwasz i popełnisz jakiś bład. Pozdrowienia dla wszystkich.
    • astronn Re: Jak schudnąć? 24.07.05, 10:11
      POMOGĘ CI JAK CHCESZ.....dużo ruchu , dużo blonnika , oczyszczenie organizmu ,i
      wtedy efekty przyjdą same...
      pozdrawiam
    • fasolka11 Re: Jak schudnąć? 25.07.05, 09:40
      Mariolka,
      Ja stosowałam Trimex i Nopalin(błonnik), przez 2 miesiące schudłam 3kg ale
      najlepsze jest to, że teraz gdy nie pije jego to też nie chce mi się jeść tyle
      co przedtem. Waga mi stoi. Powrócę do niego po wakacjach -mi pomógł.
    • kristof_35 Re: Jak schudnąć? 04.08.05, 13:08
      Ja niewieże w zadne diety to po pierwsze. Po drugie jest tylko jedna dobra
      metoda aby schudnąć jeść o połowe i dużo pić wody (najlepiej niegaz 2 i wiecej
      litrów dziennie ), dużo ruchu ( rower, albo długie spacery). Jest to skuteczne
      ale długotrwałe.
      Życze ci powodzenia walce z nadwagą. :)
    • megulek Re: Jak schudnąć? 04.08.05, 16:26
      Witam wszystkich,

jestem inż. technologii zywności o specjalności zywienie człowieka. Chętnie
      odpwiem na pytania równiez na maila mala_megi@op.pl

Pozdrawiam
      • terra-magica Re: Jak schudnąć? 04.08.05, 18:47
        Mnie udalo sie w ciagu roku usunac 17 kilogramow i utrzymauje te wage, tak jak
        chcialam. Byly diety i zadnych dlugotrwalych efektow a wrecz przeciwnie, zawsze
        wiecej i wiecej na wadze. Jem to co uznawalam za przyczyne tycia, jedzenie jest
        ok a nie przeklety temat. Zawdzieczam to straznikom wagi - nie w Polsce ale
        mysle, ze dotarli i tutaj. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka