Dodaj do ulubionych

Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic??

23.07.05, 10:28
Witam. Ta dolegliwość dotknęła mojego męża. Otóż pomiędzy pośladkami, jakieś
5cm nad odbytem pojawiła się u niego niewielka dziurka(średnicy 0,5cm).
Wydobywa się z niej śluz o brązowo-czerwonym zabarwieniu i nieprzyjemnym
zapachu. Proszę doradżcie mi, co to może być i do jakiego lekarza udać się z
takim problemem?? Jeszcze nie miałam tego typu problemów i nie bardzo wiem
jaki lekarz i o jakiej specializacji się takimi sprawami zajmuje. Proszę o pomoc.
Roksana
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 10:37
      odbytami zajmuje sie proktolog
      ale zawsze można też zajrzeć do lekarza rodzinnego
    • bad_habit Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 11:11
      roxymi napisał:

> Witam. Ta dolegliwość dotknęła mojego męża. Otóż pomiędzy pośladkami, jakieś
      > 5cm nad odbytem pojawiła się u niego niewielka dziurka(średnicy 0,5cm).
      > Wydobywa się z niej śluz o brązowo-czerwonym zabarwieniu i nieprzyjemnym
      > zapachu. Proszę doradżcie mi, co to może być i do jakiego lekarza udać się z
      > takim problemem?? Jeszcze nie miałam tego typu problemów i nie bardzo wiem
      > jaki lekarz i o jakiej specializacji się takimi sprawami zajmuje. Proszę o pomo
      > c.
      > Roksana
      wstępnie od internisty lub do poradni chirurgicznej
    • wadera3 Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 12:14
      wygląda na przetokę-szybko do lekarza...
    • do.ki sinus pilonidalis 23.07.05, 12:56
      Niech ktos mi podpowie jak to sie nazywalo po polsku, bo nie moge skojarzyc, ale
      Twoj opis jest dosc typowy. To nie jest grozne, ale uciazliwe. Leczenie
      chirurgiczne. Nieleczone w koncu ropieje i dopiero zaczyna dokuczac. Poradz sie
      chirurga.
    • wadera3 Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 13:00
      www.dbamozdrowie.pl/default.asp?id=00006&vol=20&rozdz=269&dokument=519&url=id%3D00006
      • do.ki zatoka wlosowa 23.07.05, 14:59
        wadera3 napisała:

>
        www.dbamozdrowie.pl/default.asp?id=00006&vol=20&rozdz=269&dokument=519&url=id%3D00006

O to, to. Dzieki!
      • gatta13 Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 24.07.05, 12:54
        Może to nie do końca na temat, ale co to znaczy chełboczący?
        • wadera3 Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 24.07.05, 13:01
          chełboczacy,to taki mało "stabilny" jak ujmujesz go w palce,
          to jakby był pod skórą i nie miał połączenia z resztą,jakby trchę pływał...
    • roxymi Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 13:44
      Dziekuje bardzo. Chciałabym jeszcze dodać, iż nad tym otworem jest jeszcze pieć
      !!! (5) mniejszych dziureczek, jakby ktos tam igłą je powybijał.

Pozdrawiam
      Roksana
      • zaba_pelagia Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 13:56
        taaaaaa
        fascynujące ;-)
        poprosimy o kolejne szczegóły
        a mąż wie, ze oglądasz go tak dokładnie i opowiadasz o tym na forum?
    • sajkopatyk Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 14:28
      Może ma kochanka ? Ale na poważnie to szybko do lekarza . Wiem ,że to będzie
      bardzo wsytdliwe ,ale pociesz się ,że lekarze nie takie rzeczy widzieli .
    • agulha Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 16:31
      Ropień okołoodbytniczy, czy jakoś tak się to nazywało, z przetoką do skóry.
      Można z tym iść do chirurga albo od razu do proktologa (prywatnie albo po
      uzyskaniu skierowania od internisty). Nie czekać, bo raz, że po co się męczyć, a
      dwa, że sprawy ropne nieleczone zawsze grożą sepsą, czyli posocznicą, chorobą
      zwykle kończącą się śmiercią. A ropnie takie o ile pamiętam ze stażu leczy się
      nietrudno i z dużym efektem :-))
      • carimera Re: Jakiś otwór pomiędzy pośladkami. Co zrobic?? 23.07.05, 17:07
        Weż skierowanie do chirurga ogólnego.Mój szwagier miał to samo.Miał zabieg
        operacyjny z dobrym skutkiem bo minęło juz kilkanascie lat i spokój.Leczenie
        zachowawcze nie pomogło wiec jak lekarz zaproponuje odrazu zabieg nie wachajcie
        sie bo szkoda czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka