fiska1 02.08.05, 22:04 Czy ktoś stosował? Jeżeli tak to jaką dawkę należy dziennie brać. Ja mam problemy z nawracającą grzybicą, czy nawet niewyleczoną od 6 miesięcy. Jakie dawkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
do.ki Re: srebro koloidalne 02.08.05, 22:07 Proponuje poszukac na tym forum. Temat byl walkowany do znudzenia. Moim zdaniem, srebro koloidalne to niebezpieczna szarlataneria. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: srebro koloidalne 02.08.05, 23:53 fiska1 napisała: > Czy ktoś stosował? Jeżeli tak to jaką dawkę należy dziennie brać. Ja mam > problemy z nawracającą grzybicą, czy nawet niewyleczoną od 6 miesięcy. Jakie > dawkowanie? Trzy razy dziennie pocierać sztabką srebra chore miejsce. Po miesiącu sztabkę mnie przysyasz a ja Twoją chorobę razem ze sztabką likwiduję. Bardzo łatow leczy się w ten sposów wszelkie choroby skórne łącznie z czerniakiem, trądem i chorobami wenerycznymi ale także ciężkie przypadki nowotworów, bóle zębów, łysienie, krótkowzroczność oraz owsiki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: srebro koloidalne 03.08.05, 00:01 Komuś bliskiemu z mojej rodziny proponowano bo rana pooperacyjna nie chciała się zagoić i wytworzył się ropień. Mimo, iż znajomy zapewniał nas, że to mu pomogło i nawet sam chciał kupić butelkę roztworu srebra koloidalnego, to jakoś się nie skusiliśmy. Wspierałam się opiniami znajomych lekarzy i farmaceutów i żaden z nich nie powiedział mi "kup, to na pewno pomoże". Być może jestem bardziej sceptyczna, konwencjonalna i wolę jednak pewniejsze metody, ale nie twierdzę, że ów specyfik by nie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: srebro koloidalne 03.08.05, 00:03 I jeszcze jedno. Ostrożnie podchodziłabym do specyfiku, który znalazł swoje miejsce na stronie o ufo... ufo.dos.pl/article.php?sid=204 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: srebro koloidalne 03.08.05, 00:13 orissa napisała: > I jeszcze jedno. Ostrożnie podchodziłabym do specyfiku, który znalazł swoje > miejsce na stronie o ufo... Toż to argument, nawet kosmici go stosują. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
bachud Re: srebro koloidalne 04.08.05, 07:50 Miałam bardzo trudno gojące sie rany. Polepszyło sie gdy zaczęłam stosować opatrunki nasączone srebrem (oryginalne). Kiedyś stosowałem też maście ze srebrem. Generalnie srebro faktycznie pomaga. Ale gdy pytałam o te preparaty mojego lekarza (z b. dużym doswiadczeniem, utytulowany, mam do niego zaufanie) to stwierdził, że owszem - zewnętrznie np do przemywania ran. Ale nie do picia bo b. łatwo o zatrucie. Można różnie reagować. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaaa Re: srebro koloidalne 04.08.05, 08:00 NIE STOSUJ TEGO !!! Możesz zachorować na srebrzycę (tak chyba to brzmi) !!! Oglądałam program o kobiecie, która właśnie leczyła się srebrem a po kilku latach zachorowała - jej kolor skóry był "srebny", a raczej ciemno szary/grafitowy !!! KObiecie specjalnie "zdzierali" twarz żeby mogła normalnie wyjść na ulicę ... Wiem, że ona założyła fundację - w której INFORMUJE i PRZESTRZEGA innych przed tym co ją spotkało. Poszukaj w necie - może znajdziesz (chyba była Kanadyjką, w każdym bądź razie anglojęzyczna). Odpowiedz Link Zgłoś
bus144 Re: srebro koloidalne 04.08.05, 16:11 ankaaa napisała: > NIE STOSUJ TEGO !!! > > Możesz zachorować na srebrzycę (tak chyba to brzmi) !!! > > Wiem, że ona założyła fundację - w której INFORMUJE i PRZESTRZEGA innych przed > tym co ją spotkało. Poszukaj w necie - może znajdziesz (chyba była Kanadyjką, w > > każdym bądź razie czarnojęzyczna). > Od marchewki możesz zachorować na marchewkobrzycę (tak to chyba brzmi) !!! Też będziesz Kanadyjką z plemienia Apaczów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: srebro koloidalne 04.08.05, 18:54 bus144 napisał: > Od marchewki możesz zachorować na marchewkobrzycę (tak to chyba brzmi) !!! > Też będziesz Kanadyjką z plemienia Apaczów. Zaskoczę Cię ale srebro może spowodować chorobę o nazwie srebrzyca, czyli argyria. Charakteryzuje się ona uszkodzeniem wątroby i szaroniebieskawymi przebarwieniami skóry i błon. S. Odpowiedz Link Zgłoś
bus144 Re: srebro koloidalne 04.08.05, 20:51 snajper55 napisał: > bus144 napisał: > > > Od marchewki możesz zachorować na marchewkobrzycę (tak to chyba brzmi) !! > ! > > Też będziesz Kanadyjką z plemienia Apaczów. > > Zaskoczę Cię ale srebro może spowodować chorobę o nazwie srebrzyca, czyli > argyria. Charakteryzuje się ona uszkodzeniem wątroby i szaroniebieskawymi > przebarwieniami skóry i błon. > > S. . Ja wcale nie jestem zaskoczony, bo wszystko można przedawkować nawet wodę mineralną i ewentualnie zakladać fundację. Skomentowałem po prostu wypowiedz którą uznałem za zbyt jednostronną, a marchewka była autentycznym przykladem mojego wujka którego przypadek znała cała rodzina i zaskoczę Cię - charakterystycznym uszkodzeniem wątroby i marchewkowymi przebarwieniami skóry i błon. tylko nazwa tej choroby była wymyślona. Wypowiedzi wesołej Andziiiii nie będę komentował bo akurat jest mi chwilowo smutno z powodu że mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaaa Re: srebro koloidalne 04.08.05, 19:46 Zanim zaczniesz się naśmiewać z innych, sprawdź informację żeby się nie kompromitować. A kraj jej pochodzenia podałam po to - żeby ułatwić szukanie informacji w google, właśnie o tej kobiecie. I tym co robi dla innych - dając przykład swoim "smutnym" życiem. Idioto ! Odpowiedz Link Zgłoś