Dodaj do ulubionych

b. niskie ciśnienie

21.08.02, 11:32
Czy powinnam je leczyć ? Najczęściej jest to jakieś 95/70 i czasem niżej, ale
jak już jest 107 górne to szczęście. W pracy jestem b.śpiąca, a kawa już mi
nie wchodzi, choć i tak minimalnie mi pomaga, dodam ,że mam 24 lata...
co zrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: b. niskie ciśnienie IP: 157.25.128.* 21.08.02, 11:52
      To czy się powinnaś leczyć, czy nie powinno zależeć od Twojego samopoczucia.
      Być może u Ciebie jest tak , jak u mnie, że "ten typ tak ma". Ja mam również
      niskie ciśnienie. Nawet niższe od Twojego. Jest tak u mnie od zawsze. Nie
      przeszkadza to mi w niczym. Jestem pełna życia i chce mi się chcieć.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • Gość: jola Re: b. niskie ciśnienie IP: *.mad.east.verizon.net 21.08.02, 18:53
      Syrena ma racje, czasem tak juz jest i koniec. Szkoda faszerowac sie lekami lub
      pic duzo kawy, bo do niskiego cisnienia dojda Ci problemy z watroba. Ja mam
      jeszcze nizsze. Moj lekarz zalecil mi kieliszek koniaku rano, co calkiem nie
      pasuje do pracy jaka wykonuje. Czasem pomaga chwila snu w czasie dnia. Albo
      wyrzuc cisnieniomierz, zapelnij obowiazkami caly dzien i nie bedziesz miala
      pojecia ze Ci slabo.
    • Gość: Katka Re: b. niskie ciśnienie IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 23.09.02, 01:48
      Również jestem posiadaczką ekstremalnie niskiego ciśnienia, zwykle 90/60, a
      bywa że niżej. Kawa nie pomaga wcale, ale mam swoją metodę, do tej pory działa.
      Kiedy czuję się fatalnie, a głowa boli tak, że chce się wyć, ubieram się w
      dresik i biegnę jakieś 5 kilometrów albo więcej (wbrew pozorom to nie jest tak
      dużo; 5 km to jakieś pół godziny biegu). Od razu mam więcej energii, głowa
      mniej boli i świat jest piękny (o innych korzyściach z biegania nie wspomnę...).
    • rafto Re: b. niskie ciśnienie 24.09.02, 22:53
      Witaj w klubie niskocisnieniowców!!!!!Moje ciśnienie to przeważnie 90/60 albo
      jescze mniej.Ale jestem pełna życia!!!!Pomaga uprawianie jakiegos sportu lub
      np.aerobic!Dorota
    • chce_wygrac Re: b. niskie ciśnienie 25.09.02, 14:03
      Ja mam ten sam problem, tylko nie mam aż tak optymistycznego podejścia do tej
      sprawy. Niskie ciśnienie jest w moim przypadku dość dolegliwe. Ciagła ospałość
      i niewiele energi bywa naprawdę uciażliwe. Picie kawy nie pomaga wogóle i
      myslę, że nawet powoduje większą ospałość. Wysiłek fizyczny też za bardzo nie
      pomaga. Ranne wstawanie jest b. uciążliwe, ztym, że to chyba dotyczy każdego z
      nas. Natomiast wieczorem ok. godziny 19 zaczyna sie koszmar. Chcę mi się
      potwornie spać i ledwo wytrzymuję do 21. Nawet jeśli wychodze z domu i czynnie
      soędzam czas to sen zazwyczaj wygrywa. Ok. godziny 23 poprostu nie wytrzymuję.
      Codzienna wieczorna walka jest nie do wytrzymania. Co zrobić z tym problemem?
      • charissa Re: b. niskie ciśnienie 25.09.02, 14:25
        welcome to the club ;-))
        Ja tez mam niskie cisnienie i tez juz nie moge patrzec na kawe. Ale codziennie
        cwiczenia z rana, nawet 20 min dodaja energii, no i zawsze mam w pogotowiu cos
        slodkiego ;-)
    • Gość: moboj Re: b. niskie ciśnienie IP: *.magma-net.pl 09.10.02, 00:23
      tez mam niskie cisnienie - tak 90/60, ale to juz jest całkiem całkiem, bo
      zazwyczaj jest to 70/50. pomaga sport, zimny prysznic i kawa. no i drzemka w
      ciągu dnia. pozdrawiam klu niskocisnieniowców.
    • kk.kk Re: b. niskie ciśnienie 10.10.02, 22:58
      dla mnie niskie cisnienie (80/50) bylo bardzo uciazliwe - ciagly bol glowy,
      slabosc, apatia.. dostawalam leki nasercowe, ale tak naprawde pomoglo dopiero
      przytycie [moje cisnienie bylo pozostaloscia po anoreksji].
      natomiast moja mama, rowniez trapiona takim cisnieniem w przeszlosci,
      twierdzi, ze przeszlo jej kiedy byla w ciazy ze mna :)
    • Gość: Syrena Re: b. niskie ciśnienie IP: 157.25.128.* 08.11.02, 13:12
      Podciągam ten temat do góry, bo Poziomka pyta.
      Pozdrawiam
      Syrena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka