19.08.05, 16:07
Mam taki problem: ciągle mrugam, mam wrażenie, że bola mnie oczy, jakbym np. za mało sypiała (choć się wysypiam). Mruganie jest o tyle paskudne, że oczu nie mogę pomalować, bo tusz mi się zaraz cały pod oczami skrusza (mrugam z jednakową częstotliwością bez względu na fakt czy jestem pomalowana, czy też nie). Cały czas mam ochotę trzeć oczy, choc powstrzymuje sie od tego jakąś ponadnaturalną siłą chyba. Byłam u okulisty ale nic sensownego się nie dowiedziałam. Co z tym robić? Stało się to już tak upierdliwe, że zaczęłam być drażliwa i marudna z tego powodu. Pomóżcie, jeśli możecie, podpowiedzcie coś. Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • mariusz-79 Re: mruganie 19.08.05, 19:04
      Sprawa (chyba) prosta.
      ALERGIA - zrób sobie testy
      Ja też chodziłem do okulisty i nic. Wydawało mi się, ze mam "suche oczy".
      Mimowolnie cały czas mrugalem. Dopiero testy alergiczne i okazało się,ze jestem
      na różne "pierdoły" uczulony.
    • szakal_el Re: mruganie 19.08.05, 19:09
      Alergia moze byc dobrym pomysłem ale same testy nie swiadcza o alergii, tak jak
      samo mruganie!!! Zależy wiele od tego czy masz inne objawy - swedzenie,
      lzawienie spojowek, zalezne od alergenu - np. sezonowo.
    • ichigats Re: mruganie 20.08.05, 19:56
      Alergie mam, na pyłki, więc stosuje krople do oczu antyalergiczne ale to nie ma nic wspólnego z mruganiem. Pyłki sa tylko latem a ja mrugam jednakowo intensywnie latem i zimą, więc to chyba nie od tego. Nawet nieodpowiednie krople nie moga byc powodem, bo w zimie ich nie stosuję.
      Dziękuję za odpowiedzi. Gdyby jeszcze cos komus wpadło do głowy to proszę, piszcie.
      Pozdrawiam gorąco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka