pausia 15.09.05, 19:17 Co powinno sie znaleźć w diecie osoby chorej na nowotwór ?? chodzi mi co wolno a co nie wolno i przykłady pokarmów jakie może przyjmować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bileczka_com Re: dieta nowotworowa 15.09.05, 22:08 medycyna.linia.pl/zywienie1.html Tu znajdziesz sporo ciekawych rzeczy ;)))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a50 Re: dieta nowotworowa 16.09.05, 09:08 To zależy o nowotwór jakiego narządu chodzi. Generalnie należy jeść wszystko świeże. Pleśń jest odżywką dla nowotworów, a pojawia się na produktach nawet kiedy jej jeszcze nie widać. Dotyczy to niestety również serków pleśniowych. Dobrze jest pić napar z huby brzozy. Soki marchew z burakiem w proporcji 4:1 przynajmniej szklankę dziennie, ale taki robiony w domu i jeśli nowotwór nie dotyczy przewodu pokarmowego, bo w takim przypadku może nastąpić nietolerancja. Ten podany link jest dobry, ale radzę zaopatrzyć się w księgarni w odpowiedni poradnik - są takowe. Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawiec6 Re: dieta nowotworowa 16.09.05, 19:40 Dzięki Ci Bileczka za wspaniały link, Ja kiedyś - z rok temu oglądałam w pierwszym programie holennderski film o lekarzu, który osiąga wspaniałe wyniki lecząc ludzi specjalną dietą - też soki, czosnek, chyba bez mięsa. Nawet kiedyś znalazłam coś w sieci na ten temat. Ale już nie pamiętam adresu www. Może ktoś z forumowiczów wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr99a Re: dieta nowotworowa 20.09.05, 23:12 Jest kilka ksiazek autor michał tombak ,czesto jest na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
iskial Re: dieta nowotworowa 26.09.05, 17:28 Michał Tombak faktycznie dobrze radzi szczególnie jeśli chodzi onie łaczenie potraw typu białko plus ziemniaki makarony soki zmarchwi i buraka plus tran z rekina Odpowiedz Link Zgłoś