Dodaj do ulubionych

Ktoś pomoże?

19.09.05, 19:50
Osłabienie,wyczerpanioe fizyczne i psychiczne,bóle i zawroty głowy,
zaburzenia widzenia,bóle uszu,nadkwasota,refluks, zaparcia,wzdęcia,problemy z
oddawaniem moczu,nadmierne pocenie się,drętwienie kończyn,nudności,bóle
brzucha,puchnięcie twarzy,bóle stawów,wypadanie płatka zastawki
mitralnej,bakterie w moczu,wypadanie włosów,astma,alergia,omdlenie,zaburzenia
równowagi,grzybica paznokci,bóle żebów,nerwica,deprecha,szybkie męczenie się
(...)
Wszystko (i jeszcze troche) u 23-letniej kobietki. O co chodzi? Staram się
zdrowo odżywiać.
Czytałąm na forum o grzybicy wewnętrznej ale żeby aż takie objawy dawałą?!
Biegam po różnych lekarzach,badania,leki i nic nie pomaga..
Co może być przyczyną? Pasożyty? Naprowadźcie,prosze.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_ka Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 20:29
      dobre!! To ty jeszcze zyjesz?? :)))
      • dery13 Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 20:40
        Na prawde Cię to śmieszy?
        Oj,chyba niewiele lat masz albo mało w życiu przeszłaś i widziałaś..
        Znam ludzi którzy mają jeszcze więcej schorzeń i dają radę.
        A autorce tematu życzę zdrowia i cierpliwości.
    • agnieszka_ka a teraz na serio 19.09.05, 20:41
      Rzucilas wszystko do jednego wora, podczas gdy nawet taki laik jak ja moze to
      ladnie posegregowac. (postaram sie wylowic wszystkie)
      Otoz prawdopodobne jest ze: zawroty glowy, omdlenia, dretwienie konczyn oraz
      zaburzenia rownowagi, bol uszu i zaburzenia wzroku to JEDEN PROBLEM,
      najprawdopodobniej zwiazany z nieprawidlowym krazeniem krwi.

Dalej: nieprawidlowe krazenie krwi moze dalej powodowac: szybkie meczenie sie,
      wyczerpanie fizyczne, ogolne oslabienie. A wine, u tak mlodej dziewczyny
      upatruje w jednym: brak RUCHU (o ile nie jestes na cos straszliwego chora).

A co za soba ciagnie brak ruchu: zaparcia, wzdecia, bole brzucha (jesli
      powodowane zaparciem lub wzdeciem).

A co za soba ciagnie brak ruchu i kontaktu ze swiezym powietrzem: depresja,
      puchniecie twarzy.

Co sie zas tyczy grzybicy, to juz inna sprawa, musialas miec kontakt z kims kto
      na to cierpi, ale gdybys nie miala ogolnie oslabionego organizmu to moze bys
      tego nie zlapala. Wypadanie wlosow tez moze byc spowodowane ogolnym oslabieniem
      organizmu.

Alergie i astma: nie zaleza od ciebie. Kazdy moze je miec.

Bole zebow: mozliwe ze masz prochnice. Jesli nie, to moze rosna ci osemki,
      wtedy bola tak jakby wszystkie zeby naraz.

A jesli chodzi o reszte (wypadanie platka zastawki mitralnej, bakterie w moczu
      i problemu z wydalaniem go) - to juz moze byc cos powaznego. Udaj sie do
      specjalisty.

Jesli chcesz sie pozbyc 90% swoich dolegliwosci to bierz sie za rower, basen,
      bieganie albo aerobik.
      Po miesiacu gwarantuje poprawe.
      • agnieszka_ka Re: a teraz na serio 19.09.05, 20:47
        Aha, i jesli chodzi o ten pierwszy zestaw, wszystkie te dolegliwosci typu
        zaburzenia rownowagi itp, to mowie z autopsji, tez to mialam, plus depresja.
        Wszystko to zaburzenia krazenia krwi (zreszta odretwienia konczyn moga sie
        konczyc tragicznie), i niskie cisnienie. Ja ogolnie jestem niskocisnieniowcem,
        ale od kiedy lekarz mi poradzil wiecej ruchu, wszystko jak reka odjal.
        Domyslam sie ze pewnie tez jest ci ciagle zimno?
        Tez cisnienie i depresja.
        Ruch, ruch i jeszcze raz ruch. I swieze powietrze.
        • dery13 Re: a teraz na serio 19.09.05, 20:52
          Przepraszam,myslałam że jesteś kolejną "nudzącą się" osobą i poprawiającą sobie
          samopoczucie na tym forum. Wybacz. :)
          • agnieszka_ka Re: a teraz na serio 19.09.05, 20:54
            spoko :)
            nic sie nie stalo.
    • villac Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 21:10
      No to ja jeszcze dorzucę :
      primo - wypadanie płatka zastawki ma ponad 50% populacji, praktycznie nie ma
      prawa dawać żadnego z opisanych przez Ciebie objawów
      secundo - zaburzenia równowagi czyli zawroty głowy, męczenie się, drętwienie
      kończyn, zaburzenia widzenia, bóle głowy - ewidentne zwężenia naczyń
      obwowodowych i zbyt mała ilość tlenu we krwi (jeśli wykluczyć przyczyny
      kardiologiczne A WYKLUCZAM) to z reguły BEZRUCH
      tertio - czy aby napewno nie masz zbyt niskich wartości potasu,magnezu i
      żelaza ? czy robiłaś ostatnio badania na poziom wymienionych pierwiastków?
      ZBYT NISKI POZIOM TYLKO TYCH TRZECH PIERWIASTKÓW da wszystkie objawy o których
      piszesz. Mało ruchu + zbyt mało w/w pierwiastków to moim zdaniem powód Twoich
      kłopotów. Nerwica to osobna sprawa ale ona się "nakręca" wskutek złego
      samopoczucia itd. Morfologia + uzupełnienie pierwiastków + ruch i.......napisz
      pod tym samym nickiem za kilka tygodni. TY NIE JESTEŚ CHORA TYLKO MASZ
      MAŁO RUCHU I ŹLE SIĘ ODŻYWIASZ - taka jest moja diagnoza na odległość.Pzdr
      • agnieszka_ka Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 21:23
        Ona pisze ze sie dobrze odzywia. Nie doczytalas.
        Mlode osoby zazwyczaj znaja sie na odzywianiu, dietach, wartosciach, kaloriach,
        itp.
        Co nie zmienia faktu ze nawet najlepsza dieta, prze braku ruchu, jest niewiele
        warta. Czlowiek "flaczeje" a za tym ida kolejne problemy.
        Ja tez sie bardzo dobrze odzywiam, z roznych zalecanych diet wyciagnelam
        sobie "srednia", i w moim codziennym (zaznaczam codziennym) menu jest mnostwo
        owocow, przynajmniej 3, 4 porcje surowych i gotowanych warzyw (nie licze
        oczywiscie warzyw - dodatkow, typu cebula, papryka, ktore wrzuca sie do wielu
        potraw), duzo ryb, biale gotowane mieso, czerwone miesa, w malej ale slusznej
        ilosci, kasze, itd, itp. MIMO TO jesli przez kilka dni mam zastoj w ruchu (nie
        pojde na rower, albo chociaz sie nie przespaceruje) to tez mam wzdecia i
        zatwardzenia. To normalne.
        • villac Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 21:40
          ona jest prawdopodobnie tak dogłębnie wyedukowana jak mój syn który ZAWSZE
          odżywia się zgodnie z obowiązującymi standardami (modami)nie dając sobie
          ABSOLUTNIE nic wytłumaczyć po czym przez kilka tygodni musiał wchłaniać jakieś
          chemiczne wspomaganie bo swoją "ROZSĄDNĄ DIETĄ" wytracił z organizmu magnez i
          potas. Czy wiesz do czego zdolni sa młodzi ludzie????? he he he
        • wanilam Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 21:43
          dziękuję za odpowiedzi,mam nadzieje że faktycznie większość objawów jest
          wynikiem mojego "zaniedbania" i jednak złej diety.Jestem wegetarianką i może
          źle uzupełniam brakujące pierwiastki. Co do ruchu to codziennie przechodze ok.
          6 kilometrów,ale to raczej z przymusu,więc pomysle o jakims sporcie.
          • venus22 Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 21:57
            >>>"""Osłabienie,wyczerpanioe fizyczne i psychiczne,bóle i zawroty głowy,
            zaburzenia widzenia,bóle uszu, nudności,bóle
            brzucha,puchnięcie twarzy,bóle stawów,wypadanie płatka zastawki
            mitralnej,,omdlenie,zaburzenia
            równowagi,bóle żebów,nerwica,deprecha,szybkie męczenie się
            (...)
            Wszystko (i jeszcze troche) u 23-letniej kobietki. O co chodzi? Staram się
            zdrowo odżywiać."""<<<

Wszystkie powyzsze objawy to sa m.in. objawy migreny, migrena jest powiazana z
            wypadaniem zastawki,
            u osob z tym zaburzeniem serca migreny wystepuja w 20%-28% czesciej niz u
            osob bez wypadania- u 4%-6%.

na twoim miejscu nie zwlekajac udalabym sie do kardiologa i neurologa bo z cala
            pewnoscia twoje dolegliwosci nie wynikaja z braku ruchu- jest dokladnie
            odwrotnie, nie masz sily sie ruszac z powodu chorob.

Wiek 23 lata jest tez niestety wiekiem kiedy migreny staja sie coraz silniejsze
            tym bardziej wiec konieczna jest diagnoza lekarska co ci jest.

jestes wegetarianka- podejrzewam ze brakuje ci zelaza co moze potegowac objawy
            lub nawet je powodowac.
            Przydalyby sie badania krwi.
            jesli chodzi o magnez to u migrenikow jest zwykle zbyt niski ale nie wiadomo
            czy jestes migrenikiem.

Venus
    • trytol Re: Ktoś pomoże? 19.09.05, 23:12
      Jeśli mogłabyś doprecyzować:

1) U lekarzy jakich specjalizacji byłaś i co konstruktywnego powiedzieli?
      2) Jakie badania miałaś wykonane i jakie były ich wyniki?
      3) Jakie leki stosowałaś?
      4) Czy wymienione przez Ciebie dolegliwości pojawiły się w tym samym czasie,
      czy opisałaś po prostu wszystkie schorzenia jakie miałaś w przeciągu całego
      życia?

Ewentualna odpowiedź na te pytania znacznie ułatwi jakąkolwiek pomoc. :)

Z pozdrowieniami,

Trytol.
      • wanilam Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 00:14
        Na alergie i stme choruje od dziecka.
        Reszta objawów zaczęła się kilka lat temu i stopniowo pogarsza się,szczególnie
        w ciągu ostatniego 1,5 roku. Zaczęło się od refluksu i sporej nadkwasoty.Jestem
        teraz po operacji antyrefluksowej ale nie czuję się lepiej,stąd podejrzenia
        grzybicy bądź pasożytów(miałam lamblie,ale w badaniach już nie wychodzą). Do
        tego doszły wykwity skórne,zaparcia,wzdęcia.Później po omdleniu i rozwalonej
        głowie zaczęły się bóle głowy,zaburzenia świadomości,zawroty(...).Badanie EEG
        wykazało nieprawidłowość ale podobno to nic takiego noi oczopląs w badaniu
        błędnika ale w badaniu neurologicznym go nie widać.Mam też kamienie na nerkach
        i zaleganie moczu w pęcherzu po mikcji. Poce się bardziej jak jest zimno,niż w
        upał.Noi mam ewidentnie stwierdzoną nerwicę. Osłabienie pojawiło si ok.3
        miesięcy temu. Dużo brałam podczas tych kilku lat
        antybiotyków,chemioterapeutyków i innych leków.Aha,noi sporo jem a wyglądam jak
        anorektyczka-badania hormonów o.k.Do tego niergularne miesiączki.Ok.6 lat temu
        miałam kleszcza w ciele(który tkwił sobie kilka miesięcy bo dermatolodzy i
        chirurdzy nie rozpoznali tego od razu)ale badania w kierunku boreliozy wyszły
        ok.Co do morfologii to zawsze jest w porządku,czasem hemoglobina jest nieco
        zanizona,ale w niedawnym badaniu o.k.
        • agnieszka_ka Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 00:33
          Trytol, sluchamy...
        • salamandra75 Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 06:33
          A ja widze ,ze wszedzie sie probujesz doszukiwac przyczyny tylko nie w twoim
          marnym odzywianiu. Uwazam ,ze to twoj wegetarianizm cie wykonczyl. Niestety co
          jest dobre dla jednego czlowieka wcale nie musi sluzyc drugiemu. No coz
          niektorzy wola faszerowac sie cale zycie antybiotykami niz przyjac do
          wiadomosci ,ze sie niewlasciwie odzywiaja.
          • venus22 Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 08:23
            Wypadanie platka zastawki na pewno nie jest od niewlasciwego odzywiania, i
            chociaz istotnie bardzo wiele osob to ma i zyje bez problemow to niektorym taki
            wypadajacy platek moze dawac wiele dolegliwosci. Chocby wlasnie migrenowe bole
            glowy. (tylko przyklad)

Nie pierwszy raz juz czytam ze pomimo najlepszych sposobow odzywiania sie w
            ten sposob, dostarczania zelaza z najbogatszych w to zrodel roslinnych, wiele
            osob i tak zapada na anemie. Wiec w tym wypadku mam takie podejrzenia..
            Ale watpie aby anemia dawala az tyle i takich objawow. Na pewno mogla to co
            jest pogorszyc, czego nie bylo - wywolac ale jak mowie - chyba nie az tak i
            nie wszystko.

Venus
        • problem.z.loginem Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 08:34
          A może winowajcą jest jednak ten kleszcz? Jak dawno go miałaś, i czy kojarzysz
          ten fakt z pogorszeniem stanu zdrowia? Czy miałaś rumień?
          • wanilam Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 09:56
            No właśnie rumienia nigdy nie było.Kleszcz długo siedzaił sobie u mnie w
            ciele.Zagnieździł się dosyć głęboko i wymagało to interwencji chirurga,który
            dopiero po tygodniu leczenia stanu zapalnego zorientował sie że to keszcz.
            Miałam potem robione badanie IgM,które dobrze wyszło,a mije problemy zdrowotne
            zaczęły się jakiś rok po później.Jutro pójdę zrobić badania w kierunku
            boreliozy.Z tego co sie zorientowałam,to trzeba wykonać jakieś 2 badania,a ja
            wtedy miałam tylko jedno..
            • wawan1 Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 14:24
              Rzeczywiście, to mogłoby się układac w całość. O boreliozie mogę przegadać noc
              i dzień i jeszcze mi będzie mało:))) Bo chyba już się z nią zaprzyjaźniłam. Ja
              od 7 lat miałam przeróżne objawy, kleszcza nie pamiętam, rumienia też, a testy
              na BB słabododatnie. Oczywiście po wykluczeniu chorób reumatologicznych i
              autoimmunologicznych. Test Elisa po kilku latach może być ujemny, najczęściej
              jest ujemny! Zrób jeśli chcesz koniecznie Western Blot w IgG i IgM, tu może coś
              wyjdzie. Niestety prywatnie.
              A tak na dokładkę: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
              Ale nie przerażaj się tamtymi wypowiedziami:))) Generalnie nie jest tak
              strasznie:)
    • anka979 Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 10:29
      Oprocz nadkwasoty,refluksu,grzybicy paznkokci mam to samo.Mam 30 lat i zupełnie
      nie weim jak z tym zyc.Chodzenie do lekarzy mnie juz wkurza, po co mam chodzic,
      zeby usłyszec ze wszyskie moje objawy to nerwica?Przebyłam kilkuletnia terapie u
      psychoterapeuty, brałam tez leki na nerrwice i co?Jak wogole z tym pracowac?
      • wanilam Re: Ktoś pomoże? 20.09.05, 11:03
        Zapomniałam jeszcze napisać,że w rtg kręgów szyjnych wyszła mi kifoza.Chyba też
        może być przyczyną kilku objawów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka