Dodaj do ulubionych

Czerwone oczy!!

20.09.05, 23:12
Ludziska pomóżcie, może ktoś też miał przekrwione zmęczone oczy i je wyleczył.
Wszystkie krople,maści,zioła i tabletki wypróbowane, a oczy jak były
zaczerwienione tak są dalej. Rano, w południe i wieczorem.Okuliści też
oczywiście nie wiedzą jak to wyleczyć.Zresztą te pierońskie konowały
najbardziej lubią usłyszeć odpowiedź: tak mam CUKRZYCĘ. Bo wtedy wszystkie
choróbska ZWALAJĄ właśnie na nią !
Obserwuj wątek
    • nigella24 Re: Czerwone oczy!! 21.09.05, 09:24
      sprawdzano Ci ciśnienie sródgałkowe?Kup krople Vismed używałeś.podac Ci namiary
      [Warszawa]na naprawdę dobrego okulistę?
      • meps Re: Czerwone oczy!! 21.09.05, 21:13
        Tak używałem zarówno VISMED jak i BIOLAN. Zero reakcji. Oczywiście, leczono
        mnie parę lat na "jaskrę". w końcu sam odstawiłem Betoptic, a ciśnienie jest
        takie samo jak przy Betopticu (górny stan normy).Czyli te butelki kropli wlałem
        do oczu niepotrzebnie.Gdyby tylko ten okulista pomógł, ale było już ich tylu,
        że pozostała już mi chyba wiara w "wiejską babkę". W sumie w porównaniu do
        innych chorób to może jest sprawa błaha i można z tym żyć, ale denerwujące jest
        że żaden lekarz (tych z tytułami naukowymi nie wyłączając) nie umie człowiekowi
        pomóc.
        • peste Re: Czerwone oczy!! 21.09.05, 22:52
          A probowales cos na wzmocnienie naczyn krwionosnych? Nawet ziolowego.
        • zyrafa46 Re: Czerwone oczy!! 21.09.05, 23:52
          Meps, zajrzyj do skrzynki mailowej. Pozdrawiam, Cię serdecznie. W walce o
          zdrowe oczy jestem doświadczonym wojownikiem.
          Jeszcze raz pozdro, Żyrafa
          • mmagda12 Re: Czerwone oczy!! 22.09.05, 08:30
            Tak jak ktos sugerowal moze masz problem z naczynkami .Corka dlugo chodzila po
            okulistach ,z przekrwionymi ,czerwonymi oczami .Nic nie pomagalo ,az wreszcie
            jedna powiedziala,ze jest to problem slabych naczyniek i przepisala wenotrex
            tylko ta mocniejsza dawke[tabletki pomaranczowe] ,pomoglo.Moze to jest ten
            problem.Druga sprawa ,jezeli masz stwierdzona jaskre,zle zrobiles ,ze
            przerwales leki.Ja jestem jaskrowcem i nigdy nie mialam cisnienia wiekszego niz
            20.Chociaz meczylam sie z tymi kroplami[rozne] ,bo strasznie piekly mnie
            oczy.Czy miales robione pole widzenia ,gonioskopie to bardzo wazne.Sa roze
            odmiany jaskry.Nieleczona jaskra prowadzi do slepoty ,jest to cichy zlodziej
            wzroku.Nie lekcewaz tego
    • radekewa Re: Czerwone oczy!! 26.11.05, 13:05
      Jestem lekarzem okulista zajmującym sie diagnozowaniem i leczeniem zespolu
      suchego oka. Na bieżaco sledze nowości pojawiajace sie na rynku swiatowym w
      tym temacie. Oprócz kropli nawilżajacych istnieja inne metody leczenia tego
      zespołu. Wspomne o preparacie Restasis firmy ALLergan (niestety dostepnym poza
      granicami naszego kraju), zatyczkach do pkt łzowych ( np. Smart PLUG)czy
      witaminkach (Biotears.)Może to truizm, ale najwazniejsze jest okreslenie
      przyczyny ZSO i wbrew panujacym opiniom nie jest to takie proste. Od tego
      zależy zaszeregowanie pacjenta do odpowiedniej grupy chorych i "przyczynowego"
      leczenia. Z moich obserwacji wynika, że w wielu przypadkach udaje sie uzyskać
      zadowalajace dla pacjenta rezultaty.
      Dr n. med. Radosław Różycki
      www.rozycki.pl
    • halszka2 Re: Czerwone oczy!! 26.11.05, 19:43
      Ja mam często czerwone oczy na tle alergicznym. Ta reakcja zawsze występuje, gdy
      jestem na szkoleniu i śpię w hotelu ośrodka . Po kilku godzinach po wstaniu z
      łóżka , zaczerwienienie blednie.Nie leczę tego, samo mija. Może u Ciebie jest
      coś z tej bajki ?
      Pozdrawiam. Halszka
      • ana_em Re: Czerwone oczy!! 26.11.05, 21:43
        Dołączam sie do watku bo mam taki sam problem, tyle ze w moim przypadku oczy
        mam zaczerwienione po całym dniu spedzonym w pracy w hipermarkecie,niewazne czy
        to 6godz czy 10,ja wygladam jak wampir,a zmeczenie po oczkach widac
        najbardziej,nie kryje ze mi to przeszkadza bardzo bo to spojrzenie jest takie
        nieswieze,i nawet wstydze sie spojrzec komus w oczka,a jak ktos patrzy to mam
        wrazenie ze tylko na moje okrrropne oczy,okropne,bo czerwone!!

Po kilku wizytach stosowalam juz masc Cortineff, i krople Allegrocrom,ale bez
        rezultatow,dodatkowo jeszcze w moim oku mam pekniete naczynko i wyazna zylke-co
        jest jakby na stale,po prostu nie znika,juz nie wiem co robic isc i prosic o
        cos innego czy popytac w aptece na wlasna reke i testowac?..

No i nosze soczewki wiec nie wiem czy to zaczerwienienie jest spowodowane
        suchym okiem i mam kupic kropelki nawilzajace,czy kupic kropelki likwidujace
        zaczerwienienie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka