Dodaj do ulubionych

Artroskopia a żółtaczka

27.10.05, 23:53
Witam!
Proszę o odpowiedzcie w miarę szybko, artroskopie mam już w środę. Czy
istnieje jakiaś możliwość by podczas artroskopi zarazić się żółtaczką,
niestety nie jestem zaszczepiona. I czy ten zabieg jest bezpieczny, bolesny.
I na czym tak naprawdę polega artroskopia.
Obserwuj wątek
    • basieczka Re: Artroskopia a żółtaczka 28.10.05, 01:59
      Kasiu artroskopii nic się nie bój. Wiem, że łatwo mówić, ale sama jestem po
      (bałam się straszliwie, ale całkowicie niepotrzebnie)! Wprawdzie miałam tylko
      artro diagnostyczną, więc po zabiegu prawie nic mnie nie bolało. Zabieg polega
      na wprowadzeniu, przez malutkie dwa nacięcia w odpowiednich miejscach na
      kolanie, artroskopu i narzędzia. Przez artroskop, który wyposażony jest w
      kamerę, lekarz ogląda wnętrze stawu i, jeśli istnieje taka potrzeba, reperuje:)
      Nic strasznego, naprawde! Poza tym na forum jest cały duuuuży wątek o artro -
      warto poczytać, bo powiedziane tam jest chyba o wszystkim:) Jeśli chodzi o
      szczepienie p/WZW: ryzyko jest małe, ale jest (stąd szczepienia). Dopiero dwie
      dawki chronią przed wirusem (drugą bierze się po miesiącu po pierwszej). Kiedyś
      było tak, że bez szczepienia nie przyjmowali do szpitala, ale teraz już tak nie
      jest. Idź spokojnie w środę na zabieg, a potem (tak na przyszłość) zaszczep się
      pełnymi trzema dawkami! Powodzenia!
      • agnes122 Re: Artroskopia a żółtaczka 28.10.05, 14:17
        potwierdzam ze zabieg jest bezbolesny,sama go przechodzilam-jednak mi cos tam
        naprawiali;)zawsze jednak wiecej strachu:D z ta zoltaczka to tak ze wszedzie sie
        mozna zarazic ale bardziej profilaktycznie jest to szczepienie.Zycze zdrowka
        Pozdrawiam
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka