Dodaj do ulubionych

Grzybica jamy ustnej

06.11.05, 11:09
Po braniu antybiotyków dostałam grzybicę jamy ustnej( nie przepisano mi do
tego nystatyny). Od 2 tygodni biorę flumycon ( 1 raz dziennie) ale widze małą
poprawę ! Proszę Was pomóżcie mi bo dłużej z tym nie wytrzymam!
Obserwuj wątek
    • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 11:16
      Wejdz tu;
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      Druga rada -zrezygnuj z cukru i weglowodanow a wiec z ziemniakow,chleba na
      drozdzach,slodyczy itp. a wszystkiego dowiesz sie na forum Candida.
    • azar21 [...] 06.11.05, 13:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • magdola1 Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 17:08
        Słoneczko kochane. Nie ma obowiązku stosować osłony przeciwgrzybiczej przy
        każdym stosowaniu antybiotyku. inaczej jeśli pacjent wie że jest narażony na
        infekcję grzybiczą po antybiotykoterapii.
        Pzdr
        • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 17:11
          Totalna bzdura.Kazdy lekarz,inaczej,kazdy madry i dobry lekarz dbajacy o
          zdrowie pacjenta powinien go leczyc a nie szkodzic zdrowiu podajac goly
          antybiotyk.Skad pacjent ma wiedziec,czy po antybiotyku dostanie grzybicy ,czy
          nie? Bzdura,totalna bzdura.
          • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 17:24
            Doczytalam sie,ze jestes lekarzem.Dzieki Bogu,ze nie tym,ktory mnie leczy bo to
            bylby istny koszmar z takim podejsciem leczenia w kier.pacjenta.Moj w
            przeciwienstwie do Ciebie zawsze podaje oslone przy antybiotykach i nie
            pyta ,czy mam sklonnosci do grzybicy,czy nie? Niby skad ja mam to wiedziec?
            Jestem przerazona Twoja lekarska wypowiedzia.
            • magdola1 Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:17
              zależy co masz na myśli jeśli mówisz o osłonie przy antybiotykoterapii. Każdemu
              pacjentowi jeśli przepisuję antybiotyk, polecam przyjmowanie Lacidofilu (lub
              Trilacu), ale nie wszystkich stać na wykupienie go. To jedno.
              Drugie - nadal będę się upierać, że nie każdemu do antybiotyku muszę pisać lek
              przeciwgrzybiczy. Jest mnóstwo osób, które tego nie potrzebują. Mam jeszcze
              jeden zwyczaj - jeśli piszę kobiecie antybiotyk - to pytam ją jak znosi
              antybiotykoterapię i czy potrzebuje coś p/grzybiczego (czopki, tabletki).
              Na tym kończe - więcej nie będę pisać i tłumaczyć się na forum z takiego czy
              innego postępowania.
              I nadal się upieram, że nie trzeba za każdym razem do antybiotyku stosować lek
              p/grzybiczy.
              • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:28
                Mowiac o oslonie przy antybiotykoterapii mialam na mysli probiotyki
                tj.Lacidofil czy Trilac.Zwracam honor.Przepraszam .Pozdrawiam.
    • duszkan Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 16:47
      Zapytaj w aptece o Proszek zasadowy dr Auera pomaga na tę dolegliwość b.szybko.
      • lili111 Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:02
        Nawet biorac leki osłonowe, mozna dostać Candide. Mój synek ją dostał, choć
        każdorazowo przy antybiotyku podawałam mu leki osłonowe. Nie bardzo już wierze,
        że się jej pozbędziemy, jest na diecie, dostał najpier Nystatyne, niedawno
        Dyflukan dodatkowo Sankomi i Albicansan i niestety Candida dalej jest.
        • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:10
          Oczywiscie ze tak.Zgadzam sie z Twoja wypowiedzia.Uwazam,ze wieksze
          prawdopodobienstwo grzybicy jest wtedy gdy antybiotyk jest podany bez oslony.
    • kumika Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:40
      Dziękuje ja wszystkie wypowiedzi! Teraz nie warto już sie spierać czy lekarza
      powinien mi przepisać cos na osłone czy nie! Prosze jedynie o poradę co robic
      aby ta dolegliwość sie zmniejszyła. Zjadłam juz 17 kapsułek flumyconu , jedno
      opakowanie daktarinu , nystatyne i narazie widze małą poprawę! czy powinnam
      może zmienic lekarza ( poszłam do laryngologa) a moze powinnam jeszcze inne
      lekarstwa spróbować !Prosze o radę !
      • kiinga Re: Grzybica jamy ustnej 06.11.05, 18:51
        Zadne lekarstwa nie pomoga jezeli nie przejdziesz na diete.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka