15.11.05, 17:23
kochani mozecie pomoz?przeprowadzilam sie do katowic i zeby sie dostac <nfz>dentysty trzeba miec karte:( a mnie boli cale dziaslo mam zaplenie i 3zeby chore ktore bola jak ciort bylam juz pare razy sie prosic w roznych osrodkach by mnie przyjeli bo jestem w slaskiej kasie ale karty tam gdzie mieszkam <niestety nie mam jak jechac teraz tam>nie dostalismy po prostu podawalismy nazwisko i nr dowodu:/czy naprawde nic nie da sie w katowicach zrobic ?bez karty? help jestem ciagle na tabletkach przeciwbolowych a pieniedzy niestety nie mam w tym miesiacu by isc prywatnie:(
Obserwuj wątek
    • biqmisiul Re: auaaaa:( 15.11.05, 18:15
      Każ tym którzy nie chcą Cię przyjąć na piśmie podać tego przyczynę i podstawę
      prawną!
      Walczmy o nasze prawo do bezpłatnej służby zdrowia ze złodziejami i oszołomami.
      ps.Kiedyś emeryci i renciści mieli bezpłane leki , ale to tak na marginesie.
      • jagodzianka4 Re: auaaaa:( 15.11.05, 18:20
        mowia ze musze miec karte bo do czegos tam im jest potrzebna nie wiem czy do wypisywania recept czy cos,nie mialam sil sie klucic:/myslalam ze dentysta tak jak ginekolog nie wazne gdzie powinien przyjac...:(
        • wawan1 Re: auaaaa:( 15.11.05, 19:09
          Nie musisz jej mieć. Ja czasami leczę się na Śląsku, ale mieszkam w innym
          województwie. Przy rejestracji mówię, że jestem inny NFZ i daje legitymację
          ubezpieczeniową. Twoim poświadczeniem posiadania ubezpieczenia jest stempel w
          legitymacji z zakładu pracy, lub PUP.
          • iselle Re: auaaaa:( 15.11.05, 19:52
            Dyskietka jest potrzebna do wydrukowania kuponów RUM (tzw. recepty). bez tego
            da się drukować tylko tzw. kupony wolne (mają tylko inne numery seryjne), ale
            to ostateczność i dyskietka musi i tak być doniesiona w jak najkrótszym czasie
            (nie możemy nadużywać kuponów wolnych bo są one drukowane bez dyskietki, a
            więc "za plecami pacjenta").
            • wawan1 Re: auaaaa:( 15.11.05, 19:57
              Z karty chipowej zaciągane są dane ubezpieczonego. Można je natomiast zawsze i
              w każdej chwili wprowadzić ręcznie. I nie ma żadnego problemu w drukowaniu
              kuponów dla pacjenta bez karty chipowej. Nie siejcie bzdur!!!
              • iselle Re: auaaaa:( 15.11.05, 20:06
                NFZ rządzi się swoimi prawami i potem egzekwuje - na kim najpierw? Na
                pracownikach służby zdrowia a nie na pacjentach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka