agata696 15.12.05, 11:16 Mam kolatania serca zwlaszcza po slabo przespanej nocy mam problemy ze snem Przez to mam lwki ze cos mi sie stanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: Nerwice 15.12.05, 11:24 a może wizyta u lekarza? to czasem pomaga, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: Nerwice 15.12.05, 16:03 Tutaj znajdziesz pewnie jakieś pozyteczne informacje: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21056 I pewnie nie zaszkodzi wybrać się do psychologa na jakąś terapię, bo nerwice - z tego, co kojarzę - nie biorą się z nikąd, a z jakichś problemów, które warto omówic z dobrym psychoterapeutą. Jesli będzie trzeba, to taki psycholog odeśle Cię do psychiatry po jakieś leki, żebyś szybciej mogła wrócić do zdrowia i żebyś w trakcie leczenia mogła normalnie funcjonować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 "nerwica" 16.12.05, 19:38 Nie diagnozuj u siebie nerwicy zanim nie postarasz sie sprawdzic czy nie ma choroby rzeczywistej. Co prawda w EKG nerwicowcy rozne dziwologi miewaja, ale oplaca sie mimo wszystko przebadac. Nie chodzi o to aby urojeniowej choroby sie doszukiwac tylko o wykluczenie organiki. No chyn a ze masz 18 lat, zero wady serca i biegasz maratony, ale nawet w takim przypadku bywaja (oczywiscie zupelnie wyjatkowo!) osobnicy padajacy na skutek zaburzen rytmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: "nerwica" 16.12.05, 20:17 ja tez radze pojsc do lekarza pierwszego kontaktu, zrobic podstawowe bdania, ekg i jak nic nie wykaza zasiegna poray psychiatry i psychologa. takie leczenie jest refundowane z NFZ, ja mecze sie na nerwoce lekowa , w mojej grupie terapeutycznej jest 5 osob z kolataniem serca i strachem ze to zawal, wiec to klasyczny objaw nerwicy ale wykluczyc przyczyne fizjologiczna trzeba. U mnie byly inne objawy ale tez najpierw lekarze wykluczyli wszytsko co sie da, ostatnie z badan to byla tarzcyca (zdrazaja sie takie zaburzebnia przy nadczynnosci)i w koncu trafilam do psychiatry. biore leki, chodze na terapie i nareszcie zyje bez strachu ze jutro umre. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś