bozzar 19.01.06, 08:28 Poprosze o naturalne sposoby walki z ta przypadłością....oczywiście zakładając,że nadcisnienie jest pierwotne a wszystkie badania nie wykazuja żadnych nieprowidłowości ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1956 Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 10:46 Pobolewa Cię głowa,masz problemy ze snem,jesteś nerwowy? Może prowadzisz siedzący tryb życia,źle się odżywiasz? Skoro prosisz o naturalne sposoby eliminacji tej przypadłości to przeanalizuj,czy nie powinieneś w tych kwestiach czegoś zmienić. Możesz też przeczytać mój tekst.Link poniżej. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=34916986&a=35110767 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 11:03 A jakbyś był zainteresowany tym preparatem ziołowym, to napisz do Jacusia. Tak się całkiem przypadkowo składa, że on tym preparatem handluje. ;)))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
bozzar Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 16:22 Snajper...to dobre okreslenie...widze ze śledzisz Jacusia i odstrzelasz go za każdym razem ;-)) Dlaczego z góry zakładasz,że to ,co oferuje Jacus jest złe...bo jest dystrybutorem?Czy tobie to w czyms przeszkadza? czy z natury jesteś taki upierdliwy? Nie wnosisz niczego nowego w dyskusję...dzieki za informację!! Kazdy ma swój rozum...pozwól ludziom wybierac...proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 14:16 bozzar napisała: > Snajper...to dobre okreslenie...widze ze śledzisz Jacusia i odstrzelasz go za > każdym razem ;-)) Dlaczego z góry zakładasz,że to ,co oferuje Jacus jest > złe...bo jest dystrybutorem? Jestem przekonany, że nie istnieją preparaty leczące wszystkie choroby. Gdyby taki preparat istniał, już dawno wszystkich by wyleczono. > Czy tobie to w czyms przeszkadza? Przeszkadza mi łamanie regulaminu forum oraz wykorzystywanie naiwności lub rozpaczy chorych ludzi. Dla pieniędzy. > czy z natury > jesteś taki upierdliwy? Nie wnosisz niczego nowego w dyskusję...dzieki za > informację!! Wnoszę. Wnoszę informację o tym, że Jacuś nie chwali tego preparatu bezinteresownie. > Kazdy ma swój rozum...pozwól ludziom wybierac...proszę... Alez nikomu niczego nie zabraniam. Jedynie informuję. Po to, aby wybierający miał jak najwięcej informacji i mógł trafnie wybrać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 15:25 pierwotne... wszystko co pierwotne jest tak nazwane dlatego że nieznana jest przyczyna- a jakas przyczyna zawsze istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
bozzar Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 16:26 Z logicznego punktu widzenia tak powinno być...gdzie jest skutek - musi byc przyczyna...ale w praktyce ,szczególnie jeżeli chodzi o nadcisnienie...nic nie jest logiczne i proste...Jestem z wykształcenia pielęgniarką...dbam o siebie..prowadze higieniczny tryb zycia,unikam stresów w miare mozliwości ( bez nich nie da sie zyc )wyniki badań sa w normie...a cisnienie skacze ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
kardiowerter Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 18:55 Mam nistabilne nadciśnienie, wzrasta nagle i opada. Sięga w porywach 220/125. Podejżewam że to może być watroba bo często przed takim skokiem wiatry ze hej. Może ktoś wie czy wątroba moze być przyczyną i jakie badania należy wykonać aby to ustalić. Dobrze by było aby w dyskusję o nadciśnieniu włączył sie lekarz mający doświadczenie w tym temacie bo polemiki Jacka ze Snajperem nie wnosza nic nowego dla ludzi szukających pomocy.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia1 Re: NADCISNIENIE 19.01.06, 19:24 Przy takich skokach cisnienia to powinienes raczej szukac lekarza w realu a nie w sieci bo mozesz nie doczekac na jego odzew. ( i absolutnie nie mowie tego ze zlosliwosci - takie cisnienie kwalifikuje sie do natychmiastowego! leczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 11:45 Sugeruję przebadanie wątroby i nerek - "zapchane" toksynami mogą powodować kłopoty z ciśnieniem. Powody nadciśnienia: * palenie * duże ilości wypijanej kawy * picie alkoholu * zbyt duża ilość ołowiu w organizmie * spożywanie dużych ilości cukru i mąki * niedoczynność tarczycy * wiele leków * drożdżyca * chemiczne wyziewy z farb,lakierów itd Terapie oficjalne: pseudo-leki,które sztucznie obniżają ciśnienie.Z tego powodu chory musi je zażywać do końca życia i dlatego często odwiedzać swojego lekarza Terapie naturalne: nie będę pisał aby nie drażnić przeciwników tej terapii Odpowiedz Link Zgłoś
bozzar Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 12:13 dzieki za podpowiedz ;-))byłam dzis u swojego lakarza...więc zaczeło sie od sterty zlecen na badania...straciłam chyba z pół litra krwi żeby wszystko móc wykonac ;-)) Ekg w normie i odpowiednio do wieku ;-)) zobaczymy jak beda wyniki badań...ach ..byłam jeszcze u okulisty zbadac dno oka..na szczeście wszystko jest ok...czyli maje nadcisnienie nie zdązylo jeszcze wyrzadzic widocznych szkód w organiżmie ;-)) Jacek1059 możesz podesłac na skrzynke link do strony o prpearacie o którym mówisz...nie bedziemy wymieniac nazwy ;-)) bozzar@bkln.net Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 12:29 Chyba chodziło Ci o mnie - Jacka1956? Jeżeli tak,to masz załatwione,zaraz to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 12:13 To może powiesz mi skąd ja mam nadciśnienie? Nie wystepuje u mnie żaden z powodów, które Ty wymieniłeś. Mam 31 lat. Uprzedzę pytanie, odżywiam się w miarę (staram się) zdrowo. Waga 52 kg przy 170 cm. Masz jakieś pomyśły? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: NADCISNIENIE 20.01.06, 13:24 Florencjo masz przebadane nerki i wątrobę? Być może Twoje odżywianie mimo starań nie jest zdrowe.Zresztą sama piszesz: "w miarę","staram się".Mimo to musisz zdawać sobie sprawę z tego,że nasze jedzenie daleko odbiega od właściwego.Nawet gdy będziemy jeść mało mięsa, dużo warzyw i owoców,pić soki,będziemy unikać używek to pozostaje kwestia, której nie jesteśmy w stanie rozwiązać-kwestia chemii,nawozów,hormonów, antybiotyków zawartych w naszym pokarmie,w powietrzu i wodzie. Ona tam jest i dostaje się do naszych komórek. Następna sprawa to ruch.Trzeba się codziennie przespacerować.Jak aura pozwoli pojeździć na rowerze,popływać,zimą narty,spacer,ograniczyć drastycznie spożycie soli,jeść powoli dokładnie żując pokarm - to sprawy podstawowe.Do tego nieodzowne moim zdaniem w dzisiejszych czasach jest wspomaganie organizmu suplementami żywnościowymi.Tak twierdzi coraz więcej lekarzy i dietetyków. Jeżeli będziemy mieli prawidłowo dotlenione i odżywione komórki,tkanki,narządy to będziemy zdrowi.Także ciśnienie będzie właściwe. Jednym słowem trzeba się napracować aby być zdrowym. Odpowiedz Link Zgłoś